Näin lähestyt ihmisiä rohkeammin: ”Hyvä ystävä” -tekniikka

hyväystävä

Haluatko olla rohkeampi lähestymään ihmisiä, joita et vielä tunne kovin hyvin tai ehkä ollenkaan? Tässä tulee eräs toimiva tekniikka, jolla teet lähestymisestä itsellesi helpompaa.

Uusien ihmisten lähestyminen on eräs toistuvasti esiin nousevista aiheista silloin, kun autan ihmisiä eroon ujoudesta. Olet ehkä aloittanut juuri uudessa koulussa, työpaikalla tai harrastusporukassa ja haluaisit tutustua siellä uusiin ihmisiin, mutta se tuntuu vaikealta.

Samaistun tähän itsekin. Kun aikoinaan olin ujo, olisin halunnut ottaa kontaktia ihmisiin, mutta koska en oikein osannut ja ennen kaikkea uskaltanut, päädyin lähinnä seisoskelemaan vaivaantuneen näköisenä hieman sivussa ja toivomaan, että joku ottaisi kontaktia minuun. Ja onneksi välillä ottikin, mutta usein jäin myös yksin ja se oli vähän nihkeää.

Jos tällaiset nihkeät fiilikset haluaa välttää, on parempi vain ottaa ohjat omiin käsiinsä ja lähestyä ensimmäisenä. Jotta se olisi helpompaa, haluan jakaa tässä kirjoituksessa erään pienen, mutta toimivan tekniikan lähestymisen helpottamiseksi.

Jos lukeminen ei kiinnosta, niin katso tämä videolta :)

Lähesty kuin hyvä ystävä

Kutsun tätä ”hyvä ystävä” -tekniikaksi. Kuvittele, miltä näyttää kun kaksi hyvää ystävää huomaavat toisensa väkijoukosta, törmäävät toisiinsa työpaikan tai koulun käytävällä tai jossain muussa tilanteessa.

Meininki ei ole suinkaan vaivaantunutta, vaan päinvastoin heti ensimmäisestä hetkestä lähtien ilahtuneen rentoa. Mooi, mikä meininki, mitä kuuluu, mitä itelles, ei kai tässä, mihin oot menossa, mistä tuut, mitä oot tehny tänään, aijaa, aika makeeta, mitäs muuta tänään?

Lähestyminen on sujuva ja rento ja sitä seuraava keskustelu soljuvaa ja rentoa small-talkkia.

Helppoa, yksinkertaista, kaunista. Eikä tuntemattomien ihmisten lähestymisen tarvitse poiketa tästä yhtään millään tavalla.

”Täällä ei ole tuntemattomia. Vain ystäviä, joita et ole vielä tavannut” huhutaan jonkun joskus todenneen.

Ja näinhän se yleensä on. Valtaosa ihmisistä on ihan hyviä tyyppejä, joiden kanssa voi tulla oikein hyvin toimeen ja viihtyä heidän seurassaan. Kaikenlaisia mulkkuja ja epäilyttäviä tyyppejä on vain pienenpieni  osa kaikista ihmisistä. Siitä huolimatta suhtaudumme alitajuisesti muihin usein jonkinlaisena uhkana, ainakin jos lähestymisen pelostamme voi mitään päätellä.

On todennäköistä että tyyppi, jota haluaisit lähestyä on oikein hyvä tyyppi. Mikset lähestyisi oikein hyvä tyyppiä? Mikään ei estä lähestymästä häntä aivan samoin kuin hyvät ystävät lähestyvät toisiaan.

Itse käytän hyvä ystävä -tekniikkaa jatkuvasti. Heitän tuntemattomille aivan samat jutut kuin kavereillenikin. Moi, mikä meininki? Mun nimi on Jevgeni, entäs sun? Mitäs oot tekemässä, mitäs oot tehnyt, mitäs tänään? Tai jotain vastaavaa. Keskustelu lähtee kyllä aina soljumaan itsestään, kunhan lähetymisen on ensin tehnyt.

Todella harvassa ovat ne tapaukset (oikeastaan ei tule äkkiseltään mieleen yhtäkään), joissa lähestymiseeni olisi suhtauduttu huonosti. Kyseessä on kuitenkin vain lähestyminen ja ihmiset lähestyvät toisiaan jatkuvasti, ei mitään uutta auringon alla.  Nothing to see here.

1. Kun ensi kerran haluat lähestyä uutta tyyppiä, muista, ettei lähestyminen ole objektiivisesti katsottuna mikään kovin kummoinen juttu, eikä siitä kovin isoa asiaa tarvitse tehdä. Ihmiset lähestyvät toisiaan jatkuvasti.

2. Voit lähestyä tuntematontakin ihmistä aivan kuten lähestyisit hyvää ystävääsi. Et tarvitse lähestymiseen lupaa, sosiaalinen kanssakäyminen ei ole (ainakaan vielä) luvanvaraista toimintaa ;)

3. Lähestymistä seuraavan keskustelun ei tarvitse olla millään tapaa monimutkainen. Me ihmiset puhumme varmaan 9/10 aivan turhia niitänäitä. Moi, miten menee, mikä meininki, mitäs sä teet -tyyppiset jutut ovat enemmän kuin riittäviä.

Siitä se tutustuminen lähtee :)

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Jos haluat lisää sosiaalista rohkeutta ja paremman kyvyn lähestyä ihmisiä, vilkaise erinomaista palautetta saanut Eroon ujoudesta -kirjani :)

PPS. Jos kaipaat henkilökohtaisempaa opastusta itsevarmuuden lisäämiseen ja tykkäisit opiskella sitä yhdessä muiden kanssa, tutustu seuraavaan Itsevarma Minä -kurssin toteutukseen ja tule mukaan!

(Visited 814 times, 2 visits today)

0 comments… add one

Leave a Comment