Opiskelutekniikoista

opiskelutekniikoista

Moimoi!

Kuten jotkut ehkä tietävätkin, kyllästyin päivittäiseen töissäoloon ja hankkiuduin opiskelemaan. Näillä näkymin koulun porttien pitäisi aueta hieman alle kolmen viikon kuluttua (opiskelijaelämä täältä tullaan!). Se vain, että kaikenlainen ylimääräinen pänttääminen ei oikein sovi yhteen tämän mahdollisimman helpon ja mielekkään elämän tavoittelun kanssa. Enkä ihan hirveästi pidä pänttäämisestä muutenkaan.

Tästä syystä päätin hieman helpottaa tulevaa urakkaa ja ilmoittauduin täällä aiemminkin mainitun Finlandia Academyn Näin tuplaat kykysi oppia-kurssille (ei muuten ole tämäkään maksettu mainos). Nyt on kurssit kursseiltu ja ajattelin jakaa vähän fiiliksiäni.

Poikkean keskivertokurssilaisesta ehkä siinä, että olen tutustunut kaikenlaisiin opiskelutekniikoihin ennenkin. En vain ollut tätä ennen koskaan soveltanut niitä ajatuksen kanssa oppimiseen, vaan olin lueskellut niitä lähinnä mielenkiinnosta. minkä vuoksi useimmat niistä olivatkin jo ehtineet unohtua. Joka tapauksessa aloitin kurssin tietynlaisesta etulyöntiasemasta kuviteltuun keskivertokurssilaiseen nähden.

Kurssin nimessä luvataan oppimiskyvyn tuplaantumista, mihin teki mieli suhtautua hieman skeptisesti, mutta näin kurssin jälkeen ainakin tuntuu siltä, että se lunasti lupauksensa. Ei tosin välttämättä siksi, että olisi jotenkin niin paljon erityisempi kuin muut vastaavat, vaan siksi, että keskivertopulliaisen – tässä tapauksessa minun – oppimiskyky on oletustasoisesti yllättävän alhaisella tasolla. Tämä taas johtuu siitä, että useimmat (ellei jopa kaikki?) suomalaiset koulut voi läpäistä ihan vain raa’alla ulkoaopiskelulla tai epätäydellisillä arvosanoilla. Koska läpi menee kuitenkin, ei suurta tarvetta “älykkäämmille” oppimistaidoille ole päässyt syntymään.

Kurssimateriaaleissa ei tosin väitetä että sisältö olisi jotenkin erityistä, rehellisyydestä annan pisteitä (joskin kyseenalaistan tuon esittelysivulta löytyvän “salaiset muisti- ja opiskelutekniikat”-ilmaisun). Homman vahvuus näkyy olevan siinä, että sisällössä ei ole mitään ylimääräistä mutta silti paljon hyvinkin käyttökelpoista asiaa.

Materiaalit on jaettu 14 eri osioon, jotka ovat yksittäin hyvinkin nopeasti ja kevyesti läpikäytäviä. Teksti on kevyttä ja kiinnostavaa, huumoria löytyy sopivasti, lukeminen yleensäkin on helppoa. On tosin mahdollista että koin kaiken niin helpoksi myös siksi, että olen näitä aiemminkin opiskellut.

Itse sisältö käsittelee mm.

  • sitä miksi olemme pääosin niin keskinkertaisia oppimaan ja kuinka helposti se on korjattavissa
  • sitä miten oppimisesta saa helpompaa
  • tavoitteiden asettamista ja niiden merkitystä oppimisessa
  • oppimista tukevan ajattelutavan omaksumista
  • erilaisia opiskelutekniikoita
  • lukemisen muistamista sekä pikalukemista
  • muistin toimintaa sekä muistitekniikoita
  • kielten tehokkaampaa ja helpompaa oppimista

Lisäksi mukana tuli erillinen, lyhkäsempi matsku otsikolla Näin muistat nimet ja kasvot helposti. Mitään ennenkuulumatonta ei siinäkään ollut, mutta vaikuttaa kovasti siltä, että lupauksensa sekin on lunastanut.

Koin itse saaneeni jonkinlaista hyötyä kaikista osioista, mutta eniten olen nauttinut muistitekniikoiden oppimisen tuomista hyödyistä. Jos aihealue ei olisi ennestään tuttu, voin kuvitella että hyödyt olisivat tätäkin suuremmat.

Jos tämä pyörisi normaaleissa vastaavien kurssien hinnoissa, suosittelisin sitä varauksella. Mutta tässä tuleekin paras osuus. Maksoin koko setistä muistaakseni jotain 40-50 euroa, joka on uskoakseni taskuraha jopa jollekin köyhälle opiskelijalle. Kun hinta on noin maassa, en näe pienintäkään syytä joko jättää tätä hankkimatta tai käyttää aikaa ja vaivaa samojen materiaalien kokoamiseen eri lähteistä. Otetaan huomioon myös se, että näiden tälläisten antama hyöty on äärimmäisen pitkäaikaista. On yksi asia hankkia neljänkympin farkut ja käyttää niitä vuoden tai hankkia neljänkympin kurssi ja nauttia siitä saadusta tiedosta ja taidoista koko loppuelämänsä ajan.

Siispä, omasta puolestani varauksettomat suosittelut. Pam!

                                                    jevgenisuosittelee

(Visited 454 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave A Response

* Denotes Required Field