10 tapaa tehdä sosiaalinen itsemurha (hitaasti, mutta varmasti!)

sosiaalinen itsemurha

Hei!

Tuntuuko koskaan siltä, että elämässä on ihan liikaa mukavia ihmissuhteita ja hyviä ystäviä? Onko rasittavaa, kun kaikki tykkäävät sinusta niin kovasti, että saat jatkuvasti olla välittävien ja hyväntahtoisten ihmisten ympäröimänä? Ei hätää! Jos on väsynyt tulemaan upeasti toimeen muiden ihmisten kanssa, niin voi aina halutessaan tehdä sosiaalisen itsemurhan.

Seuraavan 10 vinkin avulla opit, kuinka muuttua yksinäiseksi ja muutenkin kaikin puolin ei-toivotuksi henkilöksi! Valitettavasti tällaisen sosiaalisen itsemurhan tekeminen ei onnistu ihan hetkessä, vaan se vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Näitä vinkkejä seuraamalla voi kuitenkin onnistua siinä hitaasti, mutta varmasti!

Vinkki 1: Lakkaa luomasta uusia tuttavuuksia

Lakkaa tutustumasta uusiin ihmisiin. Välttele uusien ihmissuhteiden luomista. Jos löydät itsesi sosiaalisesta tapahtumasta, varmista, että puhut lähinnä omien ystäviesi ja tuttujesi kanssa. Ole sinnikäs ja jatka tätä tarpeeksi pitkään. Kun sitten elämän edetessä ystävien ja tuttavuuksien määrä erilaisten kiireiden ja elämän tapahtumien myötä vähenee, ei lopulta jää ketään heitä korvaamaan. Näin edistät siirtymääsi yksinäisyyttä kohti.

Vinkki 2: Muista ylimielisyys ja väheksyvä sävy

Muista olla ylimielinen ja muita väheksyvä. Väheksyminen on tehokas tapa saada muut ihmiset välttelemään seuraasi. Aina kun esimerkiksi puhut jostain ihmisryhmästä, muista käyttää väheksyvää sävyäsi. Osoita aina kuulijoillesi, että olet jollain tavalla tämän kyseisen ihmisryhmän edustajia parempi, älykkäämpi tai vaikkapa menestyneempi. Mitä useampia ihmisryhmiä väheksyt, sen paremmin tämä toimii.

Jos siis esimerkiksi opiskelet oikein hienoa alaa yliopistossa, niin muista ei-akateemisia ihmisiä kohdatessasi kuin ohimennen nostaa esiin se, että olet akateeminen ja ihmettele, kuinka ne ei-akateemiset henkilöt eivät jotenkin kummalla tavalla oikein hahmota, kuinka tämä maailma toimii. 

Vinkki 3: Muista olla usein vihainen

Muista olla mahdollisimman usein vihainen! Syyllä ei ole niin väliä, kunhan muut huomaavat kiukkusi. Tämä on hieno keino, sillä vihaiset ihmiset ovat useimpien muiden mielestä raskasta seuraa. Ja koska vihaisuus sopivissa määrin ja sopivissa tilanteissa on usein ihan hyväkin juttu, niin varmista, että olet tarpeeksi usein vihainen myös silloin, kun sille ei ole selkeitä perusteita.

Vihaisten ihmisten kanssa kommunikoidessa muut ihmiset joutuvat olemaan tarkkoina ja varuillaan siitä, mitä puhuvat, jotta eivät vihastuttaisi kiukkuista ihmistä entisestään. Tämä vaatii tarkkuutta ja vaivannäköä. Siten se vie energiaa. Koska muut ihmiset eivät jaksa tunnettuja energiasyöppöjä loputtomiin, on toistuva vihaisuus mitä erinomaisin tapa edistää sosiaalista itsemurhaansa.

Vinkki 4: Omaksu synkkä ja kielteinen maailmankuva

Tämä on loistava vinkki, oikea klassikko, monesti koeteltu ja toimivaksi todettu. Jos haluat ottaa tehokkaan harppauksen kohti yksinäisyyttä, kannattaa mitä pikemmin omaksua kriittinen, synkkä ja kielteinen maailmankuva. Sen avulla pääset tehokkaasti pilaamaan oman tunnelman lisäksi myös muiden ihmisten tunnelmat tilanteessa kuin tilanteessa.

Kun esimerkiksi muut ihmiset keskustelevat sosiaalisessa tilanteessa mistä tahansa aiheesta, pyri liittymään keskusteluun ja ampumaan alas sen asian, mistä kulloinkin keskustellaan. Kiinnitä huomiota ennen kaikkea aiheen ongelmakohtiin, esitä kritiikkiä, nosta esiin erilaisia epäilyksiä ja korosta asian haitallisia ja huonoja puolia. Pahanilmanlinnuksi muuttuminen on mitä tehokkain tapa muuttua samalla ei-toivotuksi henkilöksi.

Ihmisviha tai syvä epäluottamus muita ihmisiä kohtaan on myös tehokas keino synkän maailmankuvan tueksi. Muita ihmisiä kannattaakin kavahtaa ja pitää heitä epäluotettavina. Näin heidän seuraansa ei lähtökohtaisestikaan tee mieli hakeutua, jolloin yksinäiseksi muuttuminen sujuu aina vain nopeammin!

Vinkki 5: Manipuloi ja pelaa pelejä

Tämä on tärkeää! Ihmiset eivät tunnu ollenkaan pitävän siitä, että heitä ohjaillaan ja että heihin pyritään vaikuttamaan epäsuoralla tavalla. Siksi kannattaakin opetella kaikki tehokkaimmat manipulaation ja sosiaalisen pelailun keinot ja soveltaa niitä esimerkiksi parisuhteessa, ystäväpiirissä ja vähintäänkin työpaikalla! Muista myös jäädä toisinaan kiinni tällaisesta ohjailusta, jotta muille ei vahingossakaan jää epäselväksi, että harrastat tällaista.

Vinkki 6: Hae väkisin huomiota

Väkinäinen ja aktiivinen huomion hakeminen on mainio keino sekin. Muista, että voit aina ihmisten ilmoilla ollessasi viedä tilanteessa kuin tilanteessa mahdollisimman paljon tilaa ja olla mahdollisimman paljon huomion keskipisteenä. Tunge ainakin väkisin mukaan keskusteluihin, ole äänekäs, tiedä kaikesta kaiken, keskeyttele muita, vie keskustelu koskemaan jatkuvasti itseäsi ja omia saavutuksiasi… Toimii!

Vinkki 7: Muutu yhden asian ihmiseksi

Tämä on hieman erikoisempi vinkki, mutta oikein toteutettuna se on mitä tehokkain tapa oman yksinäisyyden edistämiseen. Valitse jokin itseäsi kiinnostava aihe ja muutu Yhden Asian ihmiseksi.

Etsi jokin aihe, joka kiinnostaa sinua niin kovasti, että voisit puhua siitä vaikka loputtomiin! Sellainen aihe, jota et malta olla tuomatta mukaan ihan jokaiseen keskusteluun! Aivan sama, mitä aihetta muiden keskustelu tällä hetkellä koskeekaan, sinulta löytyy keino kääntää kyseinen keskustelu koskemaan jälleen omaa suosikkiaihettasi.

Esimerkiksi politiikka on loistava aihe. Jos kuulet muiden keskustelevan ihan mistä tahansa, käy kiinni ja politisoi tilanne. Kerro esimerkiksi kuinka oikeisto/vasemmisto/hallitus/isokenkäiset ovat syyllisiä tähänKIN asiaan.

Vinkki 8: Suhtaudu elämään kilpailuna ja valtapelinä

Kuka on milloinkin oikeassa? Kuka voittaa missäkin tilanteessa? Kuka saa itselleen parhaimman näköisen kumppanin? Kenellä on rahakkain palkka? Kuka on menestynein? Kuka on parhaimmassa fyysisessä kunnossa? Kenellä on parhaiten sisustettu koti? Ihmisen psyyke on luonnostaan taipuvainen itsemme ja muiden lokerointiin, joten mikset ottaisi tästä kaikkea riemua irti! Pyri pärjäämään muita paremmin kaikessa, missä vain kykenet. Kerro muille jatkuvasti saavutuksistasi, kysele heidän omistaan, vertaile, lokeroi ja pohdiskele aktiivisesti sitä, kuka on pärjännyt milloinkin. Tee elämästä kilpailu ja näytä, että nautit siitä.

Vinkki 9: Kiukuttele aina, kun asiat eivät suju toivotulla tavalla

Muista aina kiukutella, kun asiat eivät mene toivomallasi tavalla. Jälleen melkoinen klassikkovinkki, jolle löytyy loputtomasti hyviä käyttöhetkiä!

Esimerkiksi. Olemme illanvietossa kaveriporukalla ja äänestetään siitä, mihin kuppilaan olisi tarkoitus mennä jatkoille. Muiden toiveet poikkeavat kovasti omistani, mutta koske he ovat enemmistö, joudun taipumaan heidän päätökseensä. Onneksi voin sentään mököttää osan illasta ja siten tehdä kaikille selväksi, että muut ovat valinneet mielestäni väärin! Ja jos muut mökötykseni vuoksi tarjoutuvatkin vaihtamaan sijaintia haluamaani paikkaan, voin vieläpä kieltäytyä, heittäytyä marttyyriksi ja todeta, kuinka sillä ei ole enää merkitystä, ollaan nytten täällä kun ollaan kerran tultukin…! Tuplavoitto!

Toinen esimerkki. Kuvitellaan, että vietämme ystävien kanssa kokkailuiltaa. Tehdään ruokaa ja jutellaan mukavia. Minä haluaisin jotain lihaisaa, kun taas kaikki muut haluavat vegeruokaa. Sopiva reaktio tilanteeseen on tietenkin se, että kihisen illan mittaan toistuvasti muille, kuinka tyhjältä ja ärsyttävältä pelkkä rehujen puputtaminen tuntuu. Siitäpäs saivat!

Vinkki 10: Älä ole kiinnostunut muista ihmisistä

Ehkä tehokkain tapa sosiaalisen itsemurhan suorittaiseen on selvä ja jatkuva piittaamattomuus muista ihmisistä. Tämän voi tehdä ihanan monella tavalla. Keskusteluissa voi esimerkiksi puhua vain itsestään tai itseään kiinnostavista aiheista. Jos keskustelukumppani yrittää vaihtaa aihetta, voit aina vaihtaa sen takaisin johonkin vain itseäsi kiinnostavaan.

Hyvä tehokeino on myöskin se, että keskustelujen aikana välttelet katsomasta keskustelukumppania päin ja mieluummin skannailet aktiivisesti huonetta ja katselet muita ihmisiä. Älä myöskään turhaan kysele esimerkiksi keskustelukumppanien nimiä tai muutenkaan esitä heille kysymyksiä. Näin saat tehokkaasti viestitettyä muille sen, etteivät he ole mielestäsi kiinnostavia ja huomionarvoisia. Tämä johtaa ennemmin tai myöhemmin siihen, että muut toteavat saman sinusta.

Lopuksi

Noin. Siinä olivat 10 vinkkiä sosiaalisen itsemurhan tekemiseen. Kuten sanoin, sellainen ei onnistu hetkessä, vaan toisinaan on nähtävä pidemminkin vaivaa siihen, että muut eivät enää viihdy seurassasi. JOS et kuitenkaan halua suorittaa sosiaalista itsemurhaa tai muutenkaan joutua turhiin selkkauksiin mukavien kanssaihmisten kanssa, asiat kannattaa tehdä juurikin päinvastoin, kuin tässä tekstissä on mainittu. Koska, tiedäthän, ei ole kovin mukavaa jäädä yksin.

Arvostetaan muita. Sillä pääsee yleensä aika pitkälle.

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Jos haluat hieman asiallisempaa ja vakavampaa pohdiskelua sosiaalisten taitojen ja itsevarmuuden kehittämisestä, vilkaise Eroon ujoudesta -kirja tai Itsevarmuus: Eroon sosiaalisesta jännittämisestä -verkkokurssi. Molemmat on tarkoitettu hyväntahtoisen sosiaalisen itsevarmuuden kasvattamiseen. Vilkaise, jos aihe ollenkaan kiinnostaa :)!

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia