Yksinäisen ihmisen ihastuminen – Miksi ihastumme joskus niin helposti?

Keskustelin taannoin henkilön kanssa, joka keskustelun alussa kertoi kokevansa itsensä hyvin yksinäiseksi. Myöhemmin päädyimme puhumaan ihastumisista. Hän kuvasi, kuinka on useaan kertaan ihastunut palavasti toiseen ihmiseen, vaikka tämä toinen ihminen ei ollut tehnyt muuta kuin esimerkiksi katsonut keskustelukumppaniani hymyillen tai käynyt tämän kanssa lyhyen, mutta mukavan keskustelun.

Sosiaaliset tilanteet ovat hankalia ja se on hyväkin asia

...Ongelmana on pääsääntöisesti se, että jokin tilanne jännittää niin paljon, että henkilö ei pysty suoriutumaan siitä haluamallaan tavalla. Pelätään, että esitys menee penkin alle, kun jännittää niin paljon tai että treffeillä tulee nolattua itsensä, kun ei jännitykseltään saa suutaan auki.

Miksi siedämme yksinäisyyttä eri tavoin?

Hei! Yksinäisyyden tunne on ajankohtainen aihe näin koronavirus-eristyksen aikana. Moni joutuu olemaan pitkiä aikoja tavallista enemmän yksin ja kohtaamaan myös yksinäisyyden tunteita. Miksi yksinäisyys tuntuu meistä erilaiselta? Miksi osalle
vinkkejä sosiaaliseen itsevarmuuteen

9 vinkkiä sosiaaliseen itsevarmuuteen

Hei! Opintojen vuoksi olen ollut kiireinen, enkä ole saanut aikaiseksi pitkiä ja laadukkaita blogitekstejä. Olen kuitenkin jakanut Linkedinissä seinälläni satunnaisia vinkkejä ja ajatuksia sosiaaliseen itsevarmuuteen liittyen. Joku blogin lukijoista saattaa kokea ne hyödyllisiksi, joten jaan ne nyt myös täällä.
ystäviä aikuisena

Vinkki aikuisena ystävystymiseen

Koetko aikuisiällä ystävystymisen vaikeaksi? Moni kokee. Merkittävä määrä ystävä- ja kaverisuhteista muodostetaan verrattain nuorena. Nuorena ystävystyminen tapahtuu luonnollisesti, sillä nuorina kuulumme usein pitkiäkin aikoja kerrallaan ryhmiin, joissa on paljon samanmielisiä ihmisiä.

Lopetan uutiskirjeeni, kiitos kuluneista vuosista!

Hei! Pieni ilmoitusluontoinen asia. Tämä liittyy tämän blogini sähköpostikirjeeseen, eli niihin satunnaisiin viesteihin, joissa kerron blogin uusista sisällöistä. Olen lähettänyt näitä uutiskirjeitä vuodesta 2012 lähtien, mutta nyt on aika lopettaa. Blogiani en

Täytyykö nuoruuttaan “elää täysillä?”

Tällä viikolla julkaisin videoblogin puolella videon nuoruudesta ja "täysillä elämisestä". Moni nuorempi ihminen kokee paineita tiettyjen asioiden kokemisesta tiettyyn ikään mennessä. Huolia saattaa herättää vaikkapa se, jos ei ole vielä
2020 vuosikatsaus

Vuosikatsaus 2019 ja tavoitteet vuodelle 2020

Hei! Olen vuodesta 2011 lähtien kirjoittanut pienen katsauksen kuluneesta vuodestani. Nyt on vuorossa vuoden 2019 katsaus. Kirjoitan näitä pääasiassa itsereflektion vuoksi, mutta mikäli luet tätä, toivottavasti saat tästä myös joitain itsellesi hyödyllisiä ajatuksia :)!
eroon ujoudesta alennus

Uudistettu Eroon ujoudesta -kirja julkaistu (+reilu tarjous!)

Hei! Iloisia uutisia. Julkaisin juuri täysin uudistetun version vuonna 2015 ilmestyneestä "Eroon ujoudesta" -eKirjasta. Alkuperäinen versio alkoi olemaan jo pahasti vanhentunut, joten kirjoitin koko kirjan uudestaan alusta loppuun.