30 päivää tavaroista luopumista

Moi!

Kuukausi sitten heräsin siihen, että kämppä hukkuu roinaan. Hukkuu siitäkin huolimatta, että yritän jatkuvasti kiinnittää huomiota siihen, etten hanki enkä säilytä mitään turhaa. Lisäksi aiemmin tänä vuonna, toukokuussa, meinasi tulla muutto eteen, jolloin hankkiuduin eroon kaikesta turhasta kamasta. Siitäkin huolimatta olin jälleen päästänyt asunnon roinaantumaan.

Pidän kyllä tavarasta. Vielä enemmän pidän kuitenkin siisteydestä. Päätin siis että roina saa muuttaa muualle, tässä tapauksessa keräyksiin tai roskiin.

Suunnitelma oli yksinkertainen. Kuukauden ajan yksi tavara päivässä sai lähteä. Vain yksi päivässä siksi, ettei minulla ollut niin minkäänlaista fiilistä järjestää mitään totaalista siivous- ja roinanpaikantamispäivää. Vain yhden tavaran päivätahdilla saatoin olla varma siitä, etten joudu edes miettimään asiaa, vaan päivän aikana varmasti satun törmäämään – joskus kirjaimellisesti – johonkin, joka joutaa roskiin.

30 tavaraa kuulosti alkuun aika vähältä ja olinkin varautumaan jatkamaan tätä vähän pidempäänkin. Käytännössä oli kuitenkin yllättävää, kuinka iso kasa kamaa siihen kolmeenkymppiin sisältyy. Se riitti myös melko tarkasti sen kämppääni kertyneen roinamäärän totaaliseen TUHOAMISEEN. Nyt on taas koti siisti ja fiilis kiva.

Kuulin myös vähän sellaista juttua, että aika monet muutkin tykkäävät juuri tästä nimenomaisesti haasteesta. Senpä takia haastankin jokaisen halukkaan lukijan luopumishaasteeseen. Mikäli koet uhkaavasti kasvavan kamamäärän ahdistavana, eliminoi se. Tavara päivässä, 30 päivää, miltä kuulostaa?

ps. Laittakaa huviksenne googlen kuvahakuun hakusana “hoarding” eli hamstraus. Aika järkkyjä kämppiä siinä.