4 inspiroivaa ja motivoivaa asiaa

Kuinka pitää inspiraatiota ja motivaatiota yllä pitkän ajan kuluessa?

Tätä olen miettinyt monia kertoja oman yrittäjäurani aikana. Olen ollut yrittäjänä n. 7 vuoden ajan ja monta kertaa on inspiraatio ja varsinkin motivaatio loppunut kesken. Tekeminen on ahdistanut niin hemmetisti. Ja silti, tässä sitä ollaan. Vuosi vuodelta kaikki sujuu paremmin ja mukavammin, tulokset ovat aina vaan parempia ja työstäkin saatu palaute jatkuvasti monisanaisempaa ja mukavampaa.

Vaikka motivaation ja inspiraation kanssa taistelu on tässä – kuten kuulemma vähän kaikissa muissakin – hommissa jatkuvaa, niin vuosien varrella olen tullut tunnistaneeksi useita keinoja niiden saamiseksi ja ylläpitämiseksi. Omalla kohdallani niitä ovat olleet mm.

Inspiroivat esimerkit: muiden ihmisten inspiroivien tarinoiden kuuleminen ja lukeminen. Jos muut ovat osannet ja pystyneet hienoihin saavutuksiin, miksen itsekin pystyisi?

Onnistumiset ja tunne etenemisestä: Usein motivaatio tahtoo loppua silloin, kun tuntuu, että polkee vain paikallaan. Siksi on tärkeää saada jatkuvasti edes pieniä onnistumisia, jotka toimivat todisteena siitä, että liikettä oikeaan suuntaan tapahtuu jatkuvasti. Kun tietää, että liikkuu oikeaan suuntaan, on helpompi pysyä motivoituneena.

Muiden ihmisten antama tsemppi: Helposti sitä myös alkaa epäilemään itseään. Osaanko tätä, onnistunko tässä? Silloin suureen arvoon nousevat muilta saadut kehut, tsemppi ja palaute. Nekin ikään kuin käytännössä näyttävät ja todistavat, että kyllä sitä ainakin jotain tekee oikein, mikä tietysti tuntuu motivoivalta.

Oppiminen: Itseäni inspiroi ja motivoi kovasti myös tunne siitä, että oppii uusia asioita. Motivoiva elementti siinä on se, että uuden oppiminen ja parantunut osaaminen on ikään kuin lupaus siitä, että vastaisuudessa osaa tehdä vieläkin paremmin, kuin ennen. On motivoivaa ajatella kaikkea sitä, mitä tulee vielä osaamaan ja tekemään!

Kaikkia näitä on muodossa tai toisessa tarjolla jälleen marraskuun 25.11 Tampereella, kun vuotuinen Täysii -seminaari pamahtaa käyntiin. Olen itse ollut paikalla useina vuosina ja meininki on ollut joka kerta suurempaa ja parempaa. Suomen mittakaavassa tämä on ylivoimaisesti paras hyvänmielen inspistapahtuma.

Mukavaa, jos sinäkin tulet mukaan, sillä tuollaisten tapahtumien henki syntyy juuri hyvien ihmisten mukanaolosta. Eilen keskiviikkona lippuja oli myyty jo 845 kipaletta, mutta vielä mahtuu hyvin mukaan. Kivaa, jos tulet!

Rakkaudella,

Jevgeni

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0