5 hyödyllistä hyödytöntä tapaa käyttää aikaa

Kovasti minäkin puhun siitä, kuinka huomionsa kannattaa oppia suuntaamaan järkeviin asioihin, mikäli mielii saada elämässä jotain oikeaakin aikaan. Vaan eihän tämäkään ole ihan niin mustavalkoista. Myös perinteisestä hyödyttöminä pidetyistä jutuista voi hyvässä lykyssä repiä irti vaikka mitä hyötyä!

1. Television katsominen

Tätähän minä tykkään väheksyä eniten, mutta myönnetään että sieltä tulee roppakaupalla oikeasti järkevääkin juttua. Enkä tarkoita nyt vain jotain opettavaisia tieteisdokumentteja vaan ihan kaikkea ostosteeveetä myöten. Erilaisista ohjelmista saa mitä erilaisimpia – ja usein äärettömän käyttökelpoisia – ideoita ja ajatuksia. Toki niitä saadakseen kannattaa pitää silmät auki. Itse tykkään miettiä leffoja ja ohjelmia katsellessani että mitä hyötyä mulle voisi olla tämän katsomisesta ja missä yhteydessä voisin hyödyntää tästä saamaani tietoa ja ajatuksia.

2. Lukeminen

Muuten sama kuin edellinen, mutta jos mahdollista vieläkin tehokkaampi tapa saada ideoita ja ajatuksia. Sanon sitä tehokkaammaksi siksi, että tv-materiaali on usein suunniteltu mahdollisimman helposti ja vaivattomasti nautittavaksi, ja näin ollen se on usein aika pelkistettyä. Kirjojen tapauksessa tämä ei ole ihan niin yleistä. Lisäksi kirjoja lukiessamme joudumme käyttämään enemmän mielikuvitustamme, mikä on äärimmäisen hyvä juttu erilaisten ideoiden kannalta.

3. Netin päätön selailu

Nettiä selailemalla sitä vasta poimiikin mukaansa vaikka mitä järkevää. Lukemattomia ovat myös ainakin omalla kohdallani ne tapaukset, jolloin olen päättömän selailun yhteydessä löytänyt aivan uusia ja pitkäaikaisiksi osoittautuneita harrastuksia ja kiinnostuksenkohteita, eli suorastaan sisältöä elämääni.

4. Lepääminen ja laiskottelu

Kattoon syljeskelyllä on huono maine, mutta sopivissa määrin se on mitä järkevintä toimintaa. Enkä tarkoita vain sitä akkujen lataamista ja omasta jaksamisesta huolehtimista. Silloin kun keskitymme tekemään ei mitään, jää meille oikeasti aikaa olla aidosti vain omassa seurassamme ilman tuhatta ulkopuolista ärsykettä. Tämä taas tarjoaa esimerkiksi keskeytymättömän ajattelun mahdollisuuden.

5. Ajanvietto muiden ihmisten kanssa

Ehdottomasti oma lempparini. Muilta ihmisiltä saa loistavan ja viihdyttävän seuran lisäksi ajatuksia, tukea, mahdollisuuksia, apua, ideoita ja vaikka mitä muuta. Oma elämäni ei olisi lähelläkään nykyistä pistettä ilman sitä kaikkea, mitä olen saanut muilta.

Että hei, eipä siitä “hyödyttömien” asioiden tekemisestä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, ei ne oikeasti ole ihan hyödyttömiä ; )