Minulla on uusi rakkaus. Äänikirjat!

Olen sisimmissäni ihan hirveä uusien asioiden vastustaja. Niin myös tässä. Ehdin pyörittelemään ajatusta äänikirjojen kuuntelusta kävelylenkkien aikana kokonaiset pari vuotta. Eihän sitä nyt kokeilla voinut, koska hei, miten muka osaisi keskittyä kuuntelemaan ja kävelemään samaan aikaan?

Viime viikolla kuitenkin törmäsin äänikirjakauppa audibleen, joka rekisteröitymistä vastaan tarjoaa yhden vapaavalintaisen kirjan maksutta. Palvelu pitää muistaa keskeyttää ennen kuin kuukausi on kulunut, muutoin se laskuttaa sinulta 14 dollaria automaattisesti seuraavan kuukauden jäsenyydestä. Pientä säätöä siis, mutta hei, ilmainen kirja :)

Ja hei, äänikirjat, aivan käsittämättömän hyvä meininki! Olen aina vannonut perinteisten kirjojen nimeen, mutta perinteistä kirjaa lukiessa ei voi kävellä tai ihastella maisemia bussin ikkunasta. Lisäksi monilla äänikirjojen lukijoilla on niin miellyttävä ääni, että kokemus on kokonaisuudessaan hyvin mielekäs. Tekstin seuraaminen ei tunnu ollenkaan hankalalta, ja jos ajatukset lähtevät harhailemaan, tarjoaa tuo ohjelma ainakin omalla kännykälläni (samsung galaxy) yhdellä napinpainalluksella mahdollisuuden palata 30 sek taaksepäin. Kätevältä on tuntunut.

Tässä siis jälleen yksi tapa yhdistää huvi ja hyöty. Nappaa kirja ja lähde kävelylle :)