asenteen kehittaminen

Asenteen kehittäminen – mitä asenne on ja kuinka kehittää sitä?

Asenteen kehittäminen on trendikästä. Nykyään ajatellaan, että ihmisen asenne määrittää hänen elämäänsä. Se, jolla on oikeanlainen asenne menestyy elämässään ja ihmissuhteissaan, kun taas se, jolla asennetta ei ole, ei menesty.

Aivan näin yksioikoinen tämä asia ei tietenkään ole. Asenteen lisäksi onnistumiseemme vaikuttavat monet muutkin muuttujat. Erittäin suuri vaikutus on esimerkiksi ihmisen synnynnäisillä taipumuksilla ja biologisilla ominaisuuksilla. Myös elämän aiemmat tapahtumat vaikuttavat paljon.

Ei voi kuitenkaan kiistää, etteikö oikeanlaisella asennoitumisella olisi hyvin suuri merkitys. Sen merkitystä ei tule ylikorostaa, mutta ei myöskään jättää huomiotta. Asenne vaikuttaa, halusimme sitä, tai emme.

Hyvä puoli tässä on se, että omaa asennettaan voi muokata haluttuun suuntaan. Jos koemme, että asenteessamme olisi hiomisen varaa, voimme käyttää monia työkaluja sen parantamiseen.

Siksi julkaisin Täysii -blogissa aiheeseen liittyvän tekstin. Jos aihe puhuttelee, voit käydä lukemassa tekstin seuraavasta linkistä:

Asenteen kehittäminen – Mitä asenne on ja kuinka kehittää sitä?

Kiitos kiinnostuksesta ja mukavia lukuhetkiä!

Asenteen kehittäminen ei tarkoita itsensä syyllistämistä!

Olen huomannut, että trendipuhe asenteen kehittämisestä ärsyttää monia. Tämä on ymmärrettävää. Puhe asenteesta koetaan usein syyllistäväksi. Tulkitaan, että jos itseään ei ole onnistanut elämässä, tarkoittaa se sitä, että omassa asenteessaan on ollut vikaa.

Näin asia ei tietenkään ole. On aivan mahdollista, että “täydelliselläkin” asenteella varustautunut ihminen ei saavuta haluamiaan onnistumisia. Elämä on rajua puuhaa ja siinä pärjääminen on kiinni paljosta muustakin kuin vain omasta asenteestamme.

Itse ajattelen, että “hyvä asenne” on vain kirsikka kakun päällä. Sellainen on hyvä olla, mutta yksinään se harvoin ratkaisee onnistumistamme. Asenteen kehittäminen on yleensä hyödyllistä, mutta tämä ei ole sellainen asia, josta tarvitsee syyllistää itseään.

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Lisää tekstejä asenteeseen ja vastaaviin aiheisiin liittyen löydät tämän blogin arkistosta.

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia