Blogin lukeminen ei toteuta unelmiasi

blogin lukeminen ei toteuta unelmiasi

Tuli tuossa joku päivä eräs mukava ihminen antamaan kivaa palautetta blogistani. Kertoi että sitä lukiessa tuntuu kuin unelmat olisivat askeleen lähempänä ja että ehkäpä ne suuretkin unelmat joskus toteutuvat. No mun mielestähän on upeaa saada tälläistä palautetta. Se tuntuu aidosti kivalta.

Jatkaessani keskustelua tämän kivan ihmisen kanssa selvisi, että hän odottaa minun julkaisevan jonkin kirjoituksen, joka lopulta saa hänet ottamaan itseään niskasta kiinni ja toteuttamaan unelmansa. Vaikka mielestäni on äärimmäisen mukavaa (ja yllättävää!) että joku uskoo tietoihini ja taitoihin noin paljon, niin joudun tässä asiassa kyllä tuottamaan pettymyksen.

En tule koskaan julkaisemaan kirjoitusta, jonka ansiosta tai avulla toteutat unelmasi.

Tulen julkaisemaan kirjoituksia jotka auttavat sinua toteuttamaan ne. Tai kirjoituksia jotka saavat sinut uskomaan itseesi entistä enemmän. Kirjoituksia, jotka auttavat sinua käsittämään todelliset mahdollisuutesi ja kirjoituksia jotka saavat sinut paremmalle mielelle. Mutta en koskaan tule julkaisemaan sitä kirjoitusta, joka toteuttaa unelmasi.

Yksikään teksti, materiaali tai kirja ei pysty toteuttamaan unelmiasi, välittämättä siitä mitä kaikenmaailman elämäntaitogurut (jotka itse ovat ne kirjat kirjoittaneetkin) sinulle väittävät.

Arvaat jo varmaan mihin tähtään. Joo. Vain sinä itse voit toteuttaa unelmasi. Toki tämän kaltaiset tekstit ja materiaalit voivat auttaa siinä. Mutta ei niillä itsessään mitään arvoa ole. Sitä on vain omalla toiminnallasi. Sillä, käytätkö tätä tietoa johonkin vai et. Sillä, teetkö jotain konkreettista unelmasi eteen vai et.

Kumman tavan sinä valitset? Luetko tälläisiä tekstejä vain siksi, että niistä tulee kiva mieli vai sovellatko näistä mukaan tarttuvia ajatuksia unelmasi toteuttamisessa?

Toivottavasti jälkimmäisen!

klikkaa verkkokauppaan


3 Comments

 • Herättävä kirjoitus. Itselleni tuli mieleen parin vuoden takainen kesä, jolloin varasin runsaasti aikaa omien unelmieni toteuttamiselle. Kuitenkaan, toisin kuin olin luullut, ei runsaan ajan kanssa niitä ollut sen helpompi toteuttaa kuin kiireessäkään. Jos itse ei päätä ottaa tärkeitä askelia, varata aikaa vain oikeaan asiaan ja ryhtyä toimeen välittömästi, ei tunnu saavan mitään aikaiseksi. Ehkä tämä pakkojen ja alun rakentaminen on sitä itsekuria :)

  • Jevgeni

   Reply Reply 12.12.2011

   Joo, mulla on usein vähän sama fiilis. Jos mulla on paljon aikaa jonkin tekemiselle, siihen myös menee enemmän aikaa kuin se oikeasti edes vaatisi. Tästähän on tää Parkinsonin laki olemassa, eli että työ laajenee täyttämään sille varatun ajan, googlettele Parkinson’s law jos kiinnostaa.

 • Lehti

  Reply Reply 23.08.2012

  Lukeminen on hieno harrastus. Laaja valikoima edullisia lehtiä.

Leave A Response

* Denotes Required Field