BRUTAALIN TOIMIVA AJANHALLINTATEMPPUMoi!

En olekaan ihan hetkeen kirjoitellut ajanhallinnasta. Kävi kuitenkin niin, että olen viime aikoina ollut suorastaan hukkumassa hommiin, mutta minkäänlaista motivaatiota niiden tekemiseen en ole itsestäni löytänyt. Koska jotkin hommistani ovat kuitenkin olleet mallia “aika tosi oleellinen”, olen niitä vääntänyt valmiiksi suorastaan väkisin.

Aloin siinä sitten miettimään, että periaatteessahan kaikki ajanhallinta on turhaa, sillä hommat tulevat valmiiksi heti, kun niitä vain alkaa tekemään. Mutta kuten jokainen tietänee, ongelma on usein siinä, ettei siitä alkamisesta tai tekemisestä tule mitään, koska aina löytyy jotakin muka oleellisempaa.

Itselleni tämä “oleellisempaa” on niinkin järkevä toiminta kuin facebookin seuraaminen, irkkaaminen (tiedättehän, sellainen nörttichätti), e-kirjojen lukeminen ja nyt vielä tämä uusi elokuvapalvelu Netflix. Koen siis vaikeaksi työskennellä tietokoneella, koska kaikki työtä kivemmat jutut ovat vain parin klikkauksen päässä ja yleensä valmiina avoinna (pidän selaimessa auki useaa välilehteä etten aina joutuisi avaamaan kaikkea uudestaan).

Aloin sitten miettimään ratkaisua siihen, miten voisin välttää näihin turhiin välilehtiin ja ohjelmiin eksymisen silloin, kun pitäisi tehdä työtä. Ja ratkaisu löytyi!

Tämä on varmaan ihan hirveä antikliimaksi ja itsestään selvin asia mitä olen koskaan tänne blogiin kirjoittanut (ja niitä on muuten ollut PALJON), mutta niin uskomattoman tyhmältä kuin se kuulostaakin, minulle tämä ratkaisu tuli ihan uutena asiana:

Ne häiritsevät ohjelmat voi sulkea.

Irkin voi laittaa kiinni, selaimen voi laittaa kiinni, tiettyjen sivujen avaamisen voi estää. Ja kun ne ovat kiinni, on hyvin paljon helpompaa olla niitä käyttämättä, kuin jos ne olisivat valmiiksi auki.

Vähän nöyrä olo kun ajanhallinnan asiantuntijana esiintyvä tyyppi ei ole aiemmin näin itsestään selvää asiaa keksinyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Työnteko ainakin näyttää sujuvan taas astetta paremmin.