Löydä eläimellinen voimasi (onko häpeällistä olla eläimellinen?)

loyda elaimellinen voimasi

Onko häpeällistä olla eläimellinen? Ajatus tuli mieleen, kun luin netistä keskustelua, jonka osallistujat riitelivät jostakin (tuntuu, että netissä ei enää muuta tehdäkään kuin riidellä, mikä helvetti meitä oikein vaivaa?).

Kiinnitin huomiota siihen, millaisilla ilmaisuilla ihmiset pyrkivät loukkaamaan toisiaan. Yllättävän toistuvaa on rinnastaa ihminen johonkin eläimeen. Milloin vastapuoli on kuin raivotautinen koira, milloin vehkeilevä rotta, milloin typerä apina, milloin arvoton torakka ja milloin epäluotettava käärme.

Myös “eläimellinen käytös” tuomitaan huonoksi, sillä eläimellisyys asetetaan ikään kuin kypsän ihmisyyden vastavoimaksi. Eläimellinen ihminen ei näennäisesti hallitse itseään, ei välitä inhimillisistä arvoista ja niin edelleen.

Pyrimme siis häpäisemään toisiamme eläimellisyydestä. Tämä kummastuttaa minua siksi, että olen itse oikeastaan aina saanut ennemminkin voimaa siitä ajatuksesta, että pohjimmiltaan me ihmiset olemme eläimiä. Pitkälle kehittyneitä ja ajattelevia sellaisia, mutta eläimiä kuitenkin. Ihmisen DNA:sta 96% on samaa kuin kaukaisimmilla kädellisillä sukulaisillamme ja 99% samaa kuin läheisimmillä sukulaisilla eli simpansseilla.

Eläimellisyyden voima

Ajatus siitä, että olemme pohjimmiltamme eläimiä, voimauttaa minua useammalla tavalla.

Elämän ja ajattelun yksinkertaistaminen

Eläimistä näkee parhaiten sen, mikä elämässä on luonnon näkökulmasta keskeistä. Hengissä säilyminen, lisääntyminen, resurssien kerääminen ja nautiskelu. Eläimet viettävät päivänsä ruokaa haalien, pentuja kasvatellen, laumaansa puolustaen ja nautiskellen.

Nämä ovat mielestäni erinomaisia olkinuoria myös meille ihmisille. Elämästä ei aina kannata tehdä liian monimutkaista, vaan rajalliset voimavarat on hyvä suunnata niihin asioihin, jotka evoluutio on todennut toimiviksi koko elämän olemassaolon varrella.

Ylpeys ja häpeämättömyys luonnollisten tarpeidemme toteuttamisessa

Moni ihminen tuntuu häpeilevän luonnollisia tarpeitaan. Esimerkki on vaikkapa häpeämme resurssien haalimisesta. Moni ei tykkää myöntää, että vaikkapa töissä käydään usein ensisijaisesti rahan vuoksi, sillä rahassa nähdään jotakin likaista, jotakin häpeällistä.

Sama pätee myös muun omaisuuden haalimiseen. Halu rakentaa omaa pesäänsä ja valtakuntaansa nähdään usein “epävalaistuneena” toimintana.

Myös vallanhalu näyttäytyy monen silmissä epäkypsänä. Haluamme nähdä itsemme jotenkin erilaisina ja parempina kuin nyrkkejä rintaansa takovan ja laumaansa hallitsevan gorillan.

Suurin häpeä taas tuntuu usein liittyvän pariutumiseen. Moni tuntuu suorastaan kavahtavan sitä ajatusta, että avoimesti näyttäisi maailmalle, että kaipaa itselleen kumppania tai haluaa saada seksiä.

Myös elämästä nautiskeluun liittyy usein häpeää. Auringossa nautiskelu ja muu laiskottelu nähdään kielteisen kautta, jonkinlaisena merkkinä ihmisen löysyydestä ja vähäisyydestä.

Moni ihminen suorastaan aktiivisesti sabotoi omia mahdollisuuksiaan saada näitä kaikkia asioita. Outoa, sillä moni mainituista asioista on lähtökohtaisesti varsin mukavia.

Löydä oma eläimellinen voimasi

Edellämainituista syistä ajatus omasta eläimellisyydestäni innoittaa minua. Minä olen eläin, enkä näe tarpeelliseksi hävetä eläimellisiä halujani. Pyrin aktiivisesti toimimaan siten, että saisin täytettyä niitä.

  • Jos minulla ei ole tarpeeksi resursseja kuten rahaa, pyrin toimimaan aktiivisesti ja määrätietoisesti sitä saadakseni.
  • Jos minulla ei ole kumppania, pyrin aktiivisesti tutustumaan uusiin ihmisiin, pyytämään heitä treffeille ja tekemään vaikutuksen.
  • Jos haluan rentoutua ja nautiskella, pyrin järjestämään asiani siten, että voisin ottaa nautinnosta kaiken irti.

Me olemme ihmisiä, evoluution korkeimpia saavutuksia. Meillä on älyä. meillä on kykyjä. Tuntuu tuhlaamiselta heittää nämä valtavat edut romukuoppaan ja jäädä vähäisemmiksi, kuin olisi mahdollista.

Siksi voi olla hyvä saada kontakti omaan eläimelliseen puoleensa. Olla ylpeä omasta eläimellisyydestään. Elää, kuin eläin.

Rakkaudella,

Jevgeni eli yksi eläin vain.

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia