horoskoopit

Horoskoopit ovat mielenkiintoisia. En suoranaisesti itse usko horoskooppeihin, mutta kuulun kyllä niihin ihmisiin, joiden mielestä on hauskaa ja viihdyttävää nähdä, kuinka usein horoskoopit sattuvat osumaan oikeaan. Olen itse “tyypillinen oinas”, ja vaikka ymmärrän, että horoskoopit ovat lähinnä viihdettä, on niiden lukeminen silti hauskaa.

Olen kuitenkin pari kertaa törmännyt elämässäni ihmisiin, joille horoskoopit ja niihin uskominen on osoittautunut oikeastikin haitalliseksi. Erityisesti yksi keskustelu on jäänyt mieleeni.

Kyseessä oli erittäin mukava ihminen, joka uskoi horoskooppeihin melko vakavissaan. Hän tykkäsi selailla netistä horoskooppiaiheisia sivustoja sekä tarkisti lähes päivittäin lehdestä kyseisen päivän horoskoopin ja pyrki toimimaan niiden suosittelemalla tavalla.

Jos päivän horoskooppi suositteli varomaan sinä päivänä taloudelllisten päätösten tekemistä, hän varoi niitä. Jos horoskooppi suositteli olemaan aktiivinen ihmissuhdeasioissa, hän pyrki olemaan aktiivinen. Eikä siinä mitään. En koe, että tässä olisi mitään väärää eikä ole tarkoitus olla ilonpilaaja kaikkia heitä kohtaan, jotka horoskoopeista pitävät.

Tämä henkilö kertoi minulle siitä, kuinka hän ottaa horoskoopit huomioon erityisesti deittailussa ja romanttisessa elämässään. Eri merkkienhän uskotaan olevan yhteensopivia tiettyjen merkkien kanssa ja yhteensopimattomia toisten merkkien kanssa. Esimerkiksi Oinaana minulle sopisi “tulinen mutta lyhyt” suhde Skorpionien kanssa tai “pitkä ja upea” suhde Jousimiehen kanssa. Myös Vaaka olisi Oinaalle hyvä kumppani.

En kuitenkaan antaisi tämän tiedon liiaksi ohjailla parisuhdevalintojani. Mitä jos sattuisinkin tapaamaan upean ihmisen, joka sattuu olemaan merkiltään Neitsyt? Jos toimisin horoskoopin suosittelemalla tavalla, niin joutuisin väistämään häntä, sillä niiden mukaan Oinaalla ja Neitsyellä ei voi mennä yhdessä hyvin. Vaarana olisi, että jättäisin huomiotta kanssani upeasti yhteensopivan ihmisen vain siksi, ettei hänen merkkinsä ole kanssani näennäisesti yhteensopiva.

Tämä henkilö kertoi myös, kuinka saattaa esimerkiksi perua illalle sopimansa juhlat, sillä päivän horoskooppi varoitti, että “tänään saatat tavata ihmisen, joka tulee pettämään sinut”. Parempi oli jättää menemättä juhliin, jotta tätä ei vahingossakaan tapahtuisi. Toisina iltoina ulos taas oli pakko päästä, sillä horoskooppi vihjasi mahdollisuudesta elämänkumppanin tapaamiseen.

Sama toistui raha-asioissa. Hän kertoi kerran jättäneensä himoamansa, loistavassa tarjouksessa olevan matkan varaamisen, sillä päivän horoskooppi varoittu tekemästä rahaan liittyviä päätöksiä.

Kysyin häneltä tilanteista, joissa maalaisjärki ja päivän horoskooppi ovat ristiriidassa. Kumman mukaan hän silloin toimii? Itsevarma vastaus kuului: horoskooppiin tietenkin.

Henkilökohtaisesti minulla ei ole tähän mitään nokankoputtamista. Jos joku nauttii horoskoopeista ja kokee niiden ohjeiden mukaan elämisen mielekkääksi, ei siinä ole mitään väärää. Uskon kuitenkin, että monessa tilanteessa se voi olla kuitenkin haitallista. Horoskoopit ja niiden sisältämät neuvot eivät varsinaisesti perustu mihinkään (ellei satu kivenkovaan uskomaan “henkisiin asioihin”) ja siksi on hyvä olla tarkkana sen suhteen, antaako niiden vaikuttaa oman elämänsä valintoihin.

Rakkaudella,

Jevgeni

(Teksti “Horoskoopit: Näin horoskooppeihin uskominen voi vahingoittaa elämääsi” on julkaistu

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0