Vaikeimmat taistelut kuuluvat parhaille sotureille

itsensa kehittaminen

Blogini aiheena on itsensä kehittäminen ja siksi luen kiinnostuneena myös siitä, mitä muut ajattelevat tästä aiheesta. Hetki sitten törmäsin netissä tekstiin, joka jäi mieleeni. Sen kirjoittaja pohti itsensä kehittämistä mielenkiintoisesta näkökulmasta. Hän kyseenalaisti itsensä kehittämisen järkevyyden, sillä itsensä parantelu johtaisi ennen pitkää siihen, että tasonsa nostamisen myötä ihminen joutuu kohtaamaan aina vain entistä vaikeampia haasteita ja ratkomaan entistä vaikeampia ongelmia.

Jos itseään ei sen sijaan pyrkisi kehittämään, voisi hakea elämäänsä rauhaa ja turvaa siitä ajatuksesta, että elämässä vastaantulevat haasteet olisivat todennäköisesti samantasoisia kuin nykyisetkin. Tavallaan siis tuttuja ja turvallisia. Eräs tekstiä kommentoinut lukija oli jättänyt aiheeseen mielenkiintosien kommentin, joka jäi vahvasti mieleeni:

“God gives his toughest battles to his best soldiers”.

“Jumala antaa vaikeimmat taistelut parhaille sotureilleen.”

Tämä on mielenkiintoinen vastaus, jonka tulkitsen niin, että vaikeimmat ongelmat ja suurimmat haasteet kuuluvat niille, jotka ne kykenevät kohtaamaan ja ratkaisemaan. Sillä jonkunhan ne on kuitenkin ratkaistava. itsensä kehittäminen on väylä tässä onnistumiseen.

Rivisotilas joutuu kohtaamaan omantasoisia haasteitaan, kun taas erikoisjoukkojen sotilas joutuu kohtaamaan paljon vaikeampia haasteita. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä juuri siihen hän on valmistautunut ja kouluttautunut. Itsensä kehittäminen on antanut hänelle laajemman määrän erilaisia taitoja ja työkaluja, joita hän voi käyttää vaikeampien ongelmien ratkaisemiseen.

Sekä rivisotilaita että erikoisjoukkojen sotilaita tarvitaan, eikä kukaan ole lähtökohtaisesti enemmän tai vähemmän tärkeä kuin toinenkaan. Heillä on kuitenkin erilaiset valmiudet eri tyyppisten haasteiden ratkaisemiseen.

Toisinaan elämässä tulee kuitenkin vastaan tilanteita, joihin nykyiset taitomme eivät riitä, mutta joissa haluamme kuitenkin pärjätä. Tässä vaiheessa on tärkeää pohtia, kuinka voimme itse kehittyä “rivisotilaista erikoisjoukkojen sotilaiksi”. Kuinka voimme nostaa omaa tasoamme, jotta edessämme oleva ongelma voisi ratketa?

Millaisia taitoja meidän pitäisi opetella? Tulisiko meidän nostaa esimerkiksi itsevarmuuttamme, työmoraaliamme tai vaikkapa kouluttautua jollakin tavalla?

Mitä voisit tehdä, jotta ajan saatossa kasvaisit paremmaksi soturiksi?

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

uudistumisen aika

Uudistumisen aika

Hei, ja toivottavasti teille kuuluu hyvää! Olen päivittänyt tätä blogia viime aikoina suhteellisen harvoin. Osittain syy on ollut se tavanomainen: kiire. On ollut kouluhommia, on

Lue lisää »