Itsevarmuus: Eroon jännittämisestä -verkkokurssin esittely

itsevarmuus eroon jännittämisestä verkkokurssin esittely

Uudistimme juuri Itsevarmuus: Eroon jännittämisestä -verkkokurssimme. Kurssi on alun perin julkaistu vuoden 2017 joulukuussa ja sen sisällöt rupesivat olemaan hieman vanhentuneita. Siksi kirjoitin vuoden 2023 aikana käytännössä koko kurssin uudestaan. Siitä tulikin oikein hyvä ja siksi haluan esitellä sitä tänään.

Uudelleenjulkaisun kunniaksi kurssin saa tällä hetkellä alennettuun hintaan 50e (normaalisti 75e). Kurssi löytyy verkkokaupastamme.

Tässä kirjoituksessa taas esittelen lyhyesti kurssin teeman, tavoitteen, aiheet, käyttöliittymän sekä lisämateriaalit. Jos sosiaalisen itsevarmuuden kehittäminen on sinulle ajankohtaista ja harkitset kurssin hankkimista, voit tämän avulla arvioida paremmin kurssin sopivuutta omiin tarpeisiisi.

Kurssin perustiedot

itsevarmuus

Teema

Kyseessä on itseopiskeltava verkkokurssi, joka on tähdätty sosiaalisen itsevarmuuden lisäämiseen sekä ahdistuneisuuden vähentämiseen.

Laajuus ja formaatti

Kurssilla on 113 sisältöä, jotka ovat kaikki tekstimuodossa. Kurssi on kirjoitettu itse, eikä sen valmistelussa ole käytetty tekoälyä.

Sisältöjen pituus vaihtelee, mutta käytännössä informaatiota on todella paljon. Kurssia ei ole tarkoitus lukea nopeasti läpi, vaan sisältöjä on tarkoitus nauttia hitaasti ja pohdiskellen.

Itsevarmuuden kehittämisessä sekä sosiaalisen ahdistuksen vähentämisessä kiire ja häsläys ei ole hyväksi. Rauhalliseen tahtiin nautittuna kurssilla on pohdiskeltavaa vähintäänkin kolmen kuukauden ajaksi. Todennäköisesti pidemmäksikin.

Metodi / Terapeuttinen viitekehys

Kurssi on kirjoitettu kahden terapeuttisen suuntauksen mukaiseksi:

Ensisijaisesti se hyödyntää kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehystä, mutta jossain määrin myös hyväksyntä- ja omistautumisterapian metodia.

Kurssilla on tarjolla niin teoreettista tietoa, käytännön harjoituksia kuin pohdiskeluharjoituksiakin. Kaikki sisällöt ovat tieteellisesti päteviä, mutta mukana on myös vahvasti omakohtainen ote, sillä olen itsekin joutunut aikoinaan etsimään ratkaisuja sosiaaliseen ahdistukseen, josta kärsin vuosien ajan. Kuvaankin kurssilla myös paljon omaa muutosmatkaani, sillä moni on kokenut siitä lukemisen hyödylliseksi.

Hinta

Kurssin normaalihinta on 75 euroa, mutta tällä hetkellä sen saa alennettuun hintaan 50 euroa.

Olen pitänyt 75 euron hintaa symbolisesti mukavana, koska Suomessa yksi terapiakäynti maksaa normaalisti sen verran. Tällä kurssilla taas on tarjolla täsmälleen samoja asioita kuin mitä usein käsittelemme terapiassakin. Yhden käynnin hinnalla siis saa noin 50-kertaisesti enemmän pohdiskeltavaa.

Moni hankkii kurssin myös oman terapiaprosessin kylkeen, sillä nämä kaksi asiaa eivät todellakaan poissulje toisiaan. Useampi kurssilainen on myös maininnut, että kurssia heille suositteli alunperinkin heidän oma terapeuttinsa.

Kuten kaikissa tuotteissani, on kurssilla myös 100% tyytyväisyystakuu (viikon ajan ostoksesta). Jos huomaat, että kurssi oli aivan muuta kuin odotit, palautan rahat turhia kyselemättä.

Aiheet

Kurssi on jaettu 20 osioon seuraavien teemojen mukaisesti:

 1. Kurssiin valmistautuminen: 6 sisältöä
 2. Perustietoa sosiaalisesta ahdistuneisuudesta: 6 sisältöä
 3. Tavoitteiden asettaminen: 6 sisältöä
 4. Menneisyyden vaikutus: 6 sisältöä
 5. Välttely- ja turvakäyttäytyminen: 6 sisältöä
 6. Itsevarmuuden työkalut: 6 sisältöä
 7. Ahdistuneisuutta ylläpitävät tavat: 14 sisältöä
 8. Huonommuuden ja riittämättömyyden tunne: 5 sisältöä
 9. Huomion kohteena oleminen: 5 sisältöä
 10. Altistumisharjoittelu: 6 sisältöä
 11. Konfliktitilanteiden kohtaaminen: 6 sisältöä
 12. Sisäinen äänemme: 3 sisältöä
 13. Luottamus ja hyvään uskominen: 3 sisältöä
 14. Torjutuksi tulemisen kohtaaminen: 4 sisältöä
 15. Ulkonäköhuolet: 4 sisältöä
 16. Häpeän käsittely: 3 sisältöä
 17. Voimauttavia ajatuksia käytännön harjoitteluun: 3 sisältöä
 18. Suhtautumisemme itseemme ja muihin: 3 sisältöä
 19. Itsevarmuuden huoltaminen: 3 sisältöä
 20. Yhteenveto ja lopputarkastus: 3 sisältöä

Näiden lisäksi kurssilta löytyy 9 kappaletta “Ujosta itsevarmaksi” -tarinaa. Niissä aiemmin ahdistuneisuudesta ja sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsineet henkilöt kertovat tarinansa sekä paljastavat, millaiset oivallukset ja toimintamallit auttoivat heitä asian ratkaisemisessa.

Bonus-sisällöt

bonus sisallot

Kurssilla on myös 3 sähköistä bonus-sisältöä, joiden aiheet täydentävät kurssin muita sisältöjä:

 • Eroon ujoudesta -kirja (347 sivua)
 • 10 keinoa jännittämisen vähentämiseen (33 sivua)
 • Onnistu small-talkissa: 9 vinkkiä helppoon ja mukavaan jutusteluun (26 sivua)

Näistä Eroon ujoudesta -kirja on myynnissä myös erikseen (29,90e). Muut oppaat saa vain tämän kurssin osana.

Millaisia tuloksia voit odottaa kurssilta?

Kurssilaisten tulokset riippuvat monesta asiasta. Yksilölliset muuttujat luonnollisesti vaikuttavat alati taustalla, mutta muutoin tulos riippuu työskentelyn aktiivisuudesta sekä syvyydestä. Esimerkiksi se, lukeeko kurssin rauhassa perehtyen ja pohdiskellen vai rynnäköikö sen mahdollisimman tehokkaasti lävitse, johtavat aivan erilaisiin lopputulemiin. Vastaavasti tulokseen vaikuttaa sekin, tyytyykö pelkästään lukemaan kurssin sisällöt, vai suorittaako myös niissä ehdotettuja tehtäviä.

Joka tapauksessa voit odottaa vähintäänkin sitä, että kurssin myötä ongelmalliset ajatusmallit muokkautuvat hedelmällisempään suuntaan. Samalla koetun ahdistuksen määrä tyypillisesti vähenee ja sosiaalinen suorituskyky lisääntyy.

Mikäli teet myös kurssilla ehdotettuja tehtäviä ja harjoittelet myös oikeissa sosiaalisissa tilanteissa, on kehittyminen yleensä mittavampaa. Ajatusmallien tehokkaamman muuttumisen lisäksi tulet todennäköisesti vahvistamaan sosiaalisia taitojasi sekä tilannetajuasi. Nämäkin tyypillisesti vähentävät koetun ahdistuksen määrää hyvin merkittävästi.

Niin tai näin, kurssilaisten kokemukset ovat todella positiivisia. Muutamia palautteita löydät kurssin myyntisivulta.

Mikäli kurssi vaikuttaa kiinnostavalta, kannattaa siihen tarttua nyt, sillä sen saa muutaman päivän ajan matalammalla hinnalla 50e (norm. 75e). Kurssin löydät verkkokaupastamme tämän linkin takaa.

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia