Jo vuosi paremmin elämistä!

Moi!

Ensimmäinen kesäkuuta tämäkin sivusto täyttää lopultakin vuosia. Ajattelin että sen kunniaksi kiittelisin kaikkia lukijoita (myös niitä jotka lähinnä nillittävät kaikesta, ilman teitä tämäkin sivusto olisi paljon laaduttomampi), mutta sittenpä tajusin etten oikeastaan tarvitse mitään erikoisia merkkipäiviä voidakseni tuntea kiitollisuutta teitä kaikkia kohtaan.

Joka tapauksessa, KIITOS.

Toivon että edes jostain jutuistani on ollut teille hyötyä. Toivon myös että jatkatte juttujeni seuraamista. Erityiskiitokset vielä kaikille juttujani täällä tai muualla kommentoiville, palaute on aina tervetullutta ja se on useassa tapauksessa johtanut tämän sivun tai juttujeni tason parantumiseen.

Vuodessa on ehtinyt tapahtua mukavan paljon. Sivuston ulkoasu on päivittynyt parikin kertaa (koska olin typerä ja kitsas enkä heti viitsinyt satsata maksulliseen julkaisupohjaan). Juttujen aiheet ovat muuttuneet alkuaikojen suorittamisen ihannoinnista (olinpa mä silloin pihalla!) ja yrityksistä muuttaa ympäröivää maailmaa nykyiseen vaivattomampaan elämään ja tunnemaailman käsittelyyn.

Kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti ja ajoittaiset +10 000 uniikin päiväkävijän piikit ovat olleet erityisen mukavia. On tosin ollut äärimmäisen yllättävää mitkä jutut lyövät lopulta läpi. Esimerkiksi juttu “10 ikävää tosiasiaa, joiden hyväksymisestä on hyötyä” toi tänne muutamassa päivässä monta kymmentä tuhatta kävijää, vaikka olin itse sitä kirjoittaessani mieltänyt sen turhahkoksi täytejutuksi. Samoin on ollut jännää huomata kuinka jonkun semijulkkiksen nimeä käyttämällä saa moninkertaisesti enemmän huomiota kuin jonkin oikeasti merkityksellisen jutun kirjoittamalla.

Tätä kirjoittaessani on mukavaa huomata, että olen nyt vuodenkin jälkeen tästä hommasta ihan yhtä innoissani kuin vuosi takaperin. Oikeastaan ajatus tästä sivustosta on paljon vanhempaa perua, ensimmäinen lapionpisto taisi olla joskus helmikuun alussa, julkaisu sitten vasta kesäkuussa. Niin pitkä aika alun ja julkaisun välillä johtui siitä, että halusin avata sivuston, joka jo julkaisussa sisältää tarpeeksi luettavaa. Lisäksi mulla ei ollut niin minkäänlaista käsitystä sivuston rakentamisesta ja ylläpitämisestä, joten senkin selvittelyyn meni oma aikansa.

Ja ihan kivasti sitä materiaalia on vuodessa ehtinyt näköjään siunaantua. Vuosi sitten sivulla taisi olla 20 artikkelia, nyt niitä näyttäisi olevan noin 140. Ehkä kymmenisen juttua olen kokonaan tuhonnut, koska ne olivat joko aivan uskomattoman typeriä tai koska olin jotenkin muutoin pihalla niiden aiheen suhteen. Niistä saatu palaute on tosin ollut jokaisena kertana mukavan opettavaista, joten hukkaan ei ole mennyt sekään vaiva. Että vastaisuudessakin sitä palautetta kiitos ;—)

Mutta joo, tämän oli tarkoitus olla vain lyhyt inffopäivitys eikä mikään novellinalku, joten hei hei, normaali päivitystahti jatkuu taas pian, kunhan olen saanut purettua lomani aikana kertyneet rästityöt :)

 

klikkaa verkkokauppaan


4 Comments

 • Kiitollinen lukija

  Reply Reply 01.06.2012

  Iso kiitos itsellesi, Jevgeni!

  Olen lukenut kaikki kirjoituksesi mielenkiinnolla, mutta erityisen kiitollinen olen vinkistäsi lukea Anthony De Mellon Havahtuminen-kirja. Sain sen käsiini juuri kun olin aloittanut asumuseron/tauon aviomieheni kanssa, ja olen saanut siitä tosi paljon voimia, lohtua, oivalluksia ja eritoten ajatusmallien ravistelua näinä yksinäisinä kuukausina. Ostin ja lähetin miehelleni oman kappaleensa, ja kirja näyttää vaikuttaneen myös häneen. Tauko on tehnyt meille molemmille hyvää ja luotamme siihen, että jatkamme ja haluamme jatkaa yhdessä taas syksyllä – entistä vahvempina, viisaampina ja rakastuneempina.

  Olen lukenut kirjan jo neljä kertaa ja tulen varmasti lukemaan vielä monta kertaa. Tarvitaanhan elämän eväitä ja muistutusta hyvistä jutuista jatkuvasti. Siksi toivon, että sinäkin jatkat tätä julkista pohtimista vielä pitkään!

  Onnea yksivuotiaalle!

  • Jevgeni

   Reply Reply 01.06.2012

   Oi, upeaa! Kiitos palautteesta ja onnea teille molemmille niin yhdessä kuin erikseenkin! Pitääpä ehkä itsenikin laittaa pari kirjalahjaa menemään… ;-)

 • Sampo

  Reply Reply 30.06.2012

  Olen lukennut kirjoituksia mielenkiinnolla melkein alusta alkaen. Kuten itsekin mainitsit, ovat tekstisi sinä aikana merkittävästi kypsyneet ja kehittyneet moniulotteisempaan suuntaan. Itse suosin kirjoituksistasi varsinkin niitä pidempiä, pohdiskelevampia juttuja. Sinulla on selkokielinen ote niin hyvin hallussa, että mielestäni voisit pyrkiä yhä pidempiin ja laajempiin kokonaisuuksiin ilman pelkoa siitä, että tyylisi muuttuisi liian akateemisen koukeroiseksi ja siten jotenkin vieraannuttavaksi. Lyhyet, viiden minuutin raidat ovat varmasti monelle kivaa ja vaivatonta luettavaa, mutta syvällisempää näkemystä hakevalle ne jäävät väkisin hieman pintapuolisiksi.

  Kokemuksesta voin sanoa, että mitä rohkeammin ja perusteellisemmin kirjoitat, sitä rohkeampia ja perusteellisempia lukijoita saat. Tsemppiä!

  • Jevgeni

   Reply Reply 30.06.2012

   Moi ja kiitos! Pidänpä mielessä että pidemmätkin jutut kelpaavat, olen suhtautunut niihin hieman epäillen sen jälkeen kun sain niistä alkuaikojen ~3000 sanaisista novelleista vähän nuivempaa palautetta, ei oikein maistunut porukalle se, että juttujen lukeminen piti merkitä kalenteriin kun olivat niin pitkiä. Ja oikeassa tietysti olivat, itsekin välttelen nykyään ylipitkiä juttuja. Mutta pidän todellakin mielessä että hieman nykyistäkin pidemmät jutut löytävät lukijansa!

Leave A Response

* Denotes Required Field