Toimi näin, jos haluat toteuttaa unelmasi (vaikka tämä onkin tosi ärsyttävää)

jos haluat toteuttaa unelmasi

Kuinka toimia, jos haluat toteuttaa unelmasi? Yksi toimintatapa on erityisen tehokas, mutta samalla valtavan ärsyttävä. Ärsyttävyydestään huolimatta se kannattaa. Se menee näin:

Jos haluat toteuttaa unelmasi, niin ympäröi itsesi ihmisillä, jotka elävät jo sellaista elämää kuin itse haluaisit elää.

Tarkastellaan, miksi tämä toimii.

Ensimmäinen syy on itsestäänselvä. Omissa tavotteissaan jo onnistuneet ihmiset pystyvät ja lähes aina myös haluavat auttaa myös sinua onnistumaan. He tietävät, miten kannattaa toimia ja heillä on usein myös resursseja sinun auttamiseksi (esim. sosiaalista pääomaa eli hyödyllisiä tuttavuuksia tai taloudellista pääomaa eli rahaa).

Toinen syy on hieman hienovaraisempi. Erilaisissa tavoitteissa onnistuminen vaatii hyvin erilaisia toimintatapoja ja ajatusmalleja. Jos toimintatapasi tai ajatusmallisi ovat tavoitteen kannalta vääränlaisia, et tule pääsemään tavoitteeseen, vaikka kuinka hikoilet. Omat ajatusmallit ja toimintatavat tulee siis sovittaa sellaisiksi, että ne mahdollistavat tavoitteen saavuttamisen.

Tästä syystä on tärkeää, että altistumme päivittäin niille tavoille ja malleille, jotka toimivat. Tämä onnistuu parhaiten sillä, että altistamme itsemme päivittäin unelmansa jo toteuttaneiden ihmisten seuralle ja ajatuksille.

Käytännössä: jos olet esimerkiksi yksinäinen ja rakkaudessa pettynyt ihminen, joka ei saa romanttista seuraa, vietä aikaasi heidän kanssaan, joille seuraa heruu avokätisesti. Jos olet köyhä yrittäjä, vietä aikaasi menestyvien yrittäjien kanssa. Jos olet onneton opiskelija, vietä aikaasi hikareiden kanssa ja opettele toimimaan kuten he.

Tällainen on tietenkin usein myös valtavan ärsyttävää. Omien toimintamallien ja varsinkin omien maailmankuvien muuttaminen on rasittavaa hommaa. Jos itse esimerkiksi kamppailee jonkin asian kanssa, voi tuntua todella ahdistavalta kuunnella sellaisten ihmisten juttuja, joille samat asiat eivät ole enää mikään ongelma. Erilaisten maailmankuvien kohtaaminen aiheuttaa kitkaa ja herättää ärtymystä. Silti se kannattaa, sillä uuden oppiminen tapahtuu tämän kitkan kautta.

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Samantapaisia aiheita olen käsitellyt pidemmälti myös tässä tekstissä.

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia