jos maailma loppuisi tänään

Mitä jos maailma loppuisi tänään? Jos tänään olisi elämäsi päätepiste, olisitko tyytyväinen elämääsi elämään?

En itse erityisemmin usko maailman loppumiseen, mutta minulla on eräs ystävä, joka näkee maailmanlopun merkkejä tuon tuostakin. Hänen kanssaan olemme monia kertoja päätyneet juttelemaan siitä, miltä meistä tuntuisi sinä hetkenä, kun meille selviäisi, että maailma on toden totta loppumassa. Millaisia ajatuksia päässämme vilisisi, jos maailma loppuisi tänään?

Pystyisimmekö jättämään tämän maailman ylpeinä siitä, miten olemme eläneet ja mitä saavuttaneet? Vai kohtaisimmeko loppumme harmitellen kaikkia toteutumattomia suunnitelmia ja unelmiamme?

Maailmanloppumme voi olla myös henkilökohtainen. Saatamme jäädä kauppareissulla auton alle, joutua terroristin puukottamaksi tai saada putoavan kukkaruukun päähämme. Kokisitko, että olet elänyt niin hyvin, että maailmasta poistumisen hetkellä voisit kokea olosi ylpeäksi? Kokisitko siihen astisen elämäsi olleen merkityksellistä? Kokisitko eläneesi?

Nämä ehkä synkätkin ajatukset ovat mielenkiintoisia ajatusleikkejä, joiden avulla voimme pohtia tämän hetkisen elämämme suuntaa. Jos tällaisesta pohdinnasta seuraava johtopäätökseni olisi se, että jäisin katumaan elämätöntä elämääni ja saavuttamatta jääneitä unelmia, voisi se olla merkki siitä, että minun kannattaisi muuttaa jotakin nykyisessä toiminnassani:

Mitä sellaisia muutoksia voisin elämääni tehdä, jotta joskus tulevaisuudessa täältä poistumisen hetkellä minun ei tarvitsisi katua tekemisiäni tai tekemättä jättämisiäni?

Mikäli koet tällaiset ajatusleikit hyödyllisinä, voit itsekin tehdä tämän ajatusharjoituksen ja pohtia sen tuloksia. Jos huomaat, ettet olisi täysin tyytyväinen elettyyn elämääsi, niin mitä voisit tehdä asialle? Millaisia muutoksia sinun tulisi tehdä omassa arjessasi, jotta voisit olla tulevaisuudessa tyytyväisempi elämääsi?

Rakkaudella,

Jevgeni

(Teksti “Mitä jos maailma loppuisi tänään? (Oletko tyytyväinen elettyyn elämääsi?)” on julkaistu alun perin 25.12.2011 ja sitä on päivitetty 9.6.2021. Lisää vastaavia tekstejä löytyy blogin arkistosta ja videoita videoarkistosta. Kiitos, mukavia luku- ja katseluhetkiä!)