Kokemuksia deittitapahtumista

kokemuksia deittitapahtumista

Keräsin kokemuksia deittitapahtumista. Millaista niissä on?

Nykyään jopa pienessä Suomessamme on alkanut näkymään erilaisia järjestettyjä deittitapahtumia. Mediassa taas on vihjailtu siitä, että deittitapahtumat saattavat olla tulevaisuuden trendi, sillä yhä useampi alkaa olemaan aivan kypsä nettideittailun tuottamiin pettymyksiin.

Deittitapahtumilla viittaan sellaisiin järjestettyihin tapahtumiin, joissa tarkoitus on tutustua toiseen ihmiseen ja katsoa, voisiko se johtaa parisuhteeseen. Tapahtumia on erilaisia. On sellaisia, joissa juttelu on vapaata ja on sellaisia, joissa on erilaista tutustumista edistävää ohjelmaa. Myös “speed dating” -tyyppisiä tapahtumia näkee. Niissä tarkoitus on jutella toiselle osapuolelle lyhyen aikaa ja toistaa sama usean ihmisen kanssa. Lopuksi katsotaan, kenen kanssa synkkasi ja sovitaan mahdollisesta jatkotapaamisesta.

En ole itse ollut enää vuosiin vapailla markkinoilla, joten en ole päässyt tutustumaan tällaisiin tapahtumiin itse. Ammattini puolesta ne kuitenkin kiinnostavat, joten pyysin tuttuja ja kavereita kertomaan kokemuksistaan. Tällaisia ne olivat.

Hyviä kokemuksia deittitapahtumista

Hyvät puolet olivat ihmisten kokemusten perusteella varsin ennalta-arvattavia. Moni tykkäsi siitä, että tällaisia tapahtumia järjestetään ja moni myös koki ne hyväksi vastapainoksi ainaiselle nettideittailulle. Yleensäkin kasvokkain tutustumista pidettiin virkistävä ja parempana vaihtoehtona nettideittailuun verrattuna.

Jotkut olivat myös tavanneet tapahtumissa potentiaalisia kumppaneita ja jatkaneet näiden tapailua myös varsinaisen tapahtuman jälkeen.

Huonoja kokemuksia deittitapahtumista

Huonoja puoliakin löytyi. Niitä olivat ainakin seuraavat:

Epätasainen sukupuolijakauma: Joissain tapahtumissa oli selvästi enemmän jommankumman sukupuolen edustajia, mikä aiheutti mm. kilpailun tuntua yleisemmän sukupuolen edustajien kesken. Seuran saamista joutui odottelemaan ja osa jäi kokonaan ilman.

Epätasainen ikäjakauma: “Menin paikalle ja huomasin olevani tapahtuman ainoa mies. Muut osallistujat olivat kaikki yli 60-vuotiaita naisia” kertoi eräs kolmikymppinen mies.

Osallistujien outous: “Valtaosa paikalla olevista miehistä olivat eri tavoin todella outoja, ikään kuin heidät olisi revitty paikalle suoraan Kummelin sketseistä” kertoi eräs henkilö.

Liikaa/liian vähän ohjelmaa: Osa koki, että tapahtumissa olisi voinut olla enemmän ohjattua tutustumista kuten pelejä tai leikkejä. Eräs vastaaja taas päinvastoin kertoi, kuinka eräässä tapahtumassa tutustumispelejä oli niin paljon, että aikaa varsinaiselle rennolle rupattelulle ei jäänyt ollenkaan.

Mikä estää ihmisiä hakeutumista deittitapahtumiin?

Moni vastaaja listasi myös syitä, miksi deittitapahtumaan meneminen tuntuu vaikealta tai epämiellyttävältä ajatukselta, vaikka se teoriassa kiinnostaisikin.

Epävarmuus osallistujien laadusta: “Mitä jos menen paikalle ja kaikki muut siellä ovat jotain outoja vanhoja ukkoja?” pohdiskeli eräs naispuolinen henkilö.

Liian pieni tai suuri osallistujamäärä: Osaa vaivasi ajatus siitä, että tapahtuma olisi liian iso, jolloin väenpaljous ahdistaisi. Toiset taas ajattelivat päinvastoin: pienessä tapahtumassa joutuisi olemaan liian esillä, kun taas isommassa tapahtumassa pääsisi sulautumaan joukkoon ja kokemaan olonsa rennommaksi.

Hinta: Koska deittitapahtumat ovat järjestettyjä, haluavat järjestäjät niistä yleensä pienen korvauksen. Moni kuitenkin koki, että deittailusta maksaminen ei sopinut heille. Sen sijaan esimerkiksi nettideittailu tuntui sopivammalta vaihtoehdolta, koska sitä voi tehdä ilmaiseksi.

Tuntematon taho järjestäjänä: Osa koki, että haluaisi ensin tietää enemmän tapahtuman järjestäjästä ja varmistua tapahtumien laadusta, ennen kuin uskaltaisi itse saapua paikalle. Eräs vastaaja esimerkiksi toivoi, että vaikkapa yliopistot järjestäisivät opiskelijoilleen tällaisia tapahtumia.

Lopuksi

Itse pidän deittidapahtumien yleistymistä ensisijaisesti hyvänä asiana. Nykyään yleisin deittailumuoto on nettideittailu, johon hyvin moni on kuitenkin pettynyt ja uupunut. Koen, että siirtyminen takaisin perinteiseen, kasvokkain tapahtuvaan tutustumiseen tekisi monelle todella hyvää. Toistaiseksi tällaiset deittitapahtumat koetaan hieman kummallisina, mutta toivon, että tulevaisuudessa niihin osattaisiin suhtautua jo paljon arkisemmin.

Haasteena kasvokkaisessa tutustumisessa on tietenkin se, että se voi olla liiankin jännittävää ja jopa pelottavaa. Moni kärsii esimerkiksi sosiaalisten tilanteiden pelosta ja ahdistuneisuudesta. Jos tunnistat itsesi tästä, suosittelen esimerkiksi Eroon jännittämistä -verkkokurssia, jossa pääset työstämään itsetuntoon ja sosiaalisiin kykyihin liittyviä asioita.

Heille, jotka taas aikovat jatkossakin jatkaa nettideittailua, mutta samalla kokevat sen haastavaksi, suosittelen Deittaile onnistuneesti -verkkokurssia, josta opit keskeisimmät toimintatavat, joiden avulla nettideittailusta saa parempia tuloksia.

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

viehtymys

Deittailun haasteet: Viehtymys ei synny hetkessä

Yksi aikuisten deittailun suurimmista haasteista on deittailijoiden kiireisyys. Ihmisten tapaamiselle ei tahdo riittää oikein aikaa ja siksi uusia ihmisiä tavataankin varsin harvoin ja lyhyesti. Tämä on ongelma, sillä viehtymys toiseen ihmiseen ei yleensä ole hetkessä syntyvä tunne.

Lue lisää »