kokemuspurnukka ja kaksi muuta keinoa hienojen muistojen säilömiseen

Tykkään tehdä elämässäni kaikenlaista. En usko, että elämässä on kyse krääsän haalimisesta, vaan tunteista ja myönteisten fiilisten täytteisistä kokemuksista. Teen jatkuvasti monia asioita jo pelkästään siksi, että saisin hienoja kokemuksia, joita fiilistellä jälkeenpäin. Muistini on valitettavasti surullisen huono, ja monet hienot hetket katoavat sinne, minne muistot ikinä katovatkaan.

Jotta hienot ja mukavat muistoni pysyisivät mukanani, olen kehitellyt erilaisia keinoja niiden säilömiseksi. Tänään haluan esitellä niistä kolme.

1. Kokemuspurnukka

Kokemuspurnukkani on aivan jäätävän ruma ja kulunut lasipurkki, mutta sen sisältä löytyy todellisia aarteita. Aloitan kokemuspurnukan täyttämisen aina vuoden alusta. Kun vastaan tulee joku erityisen kiva ja mukava kokemus, jota haluan fiilistellä myöhemmin, kirjoitan sen pienelle paperilapulle, taittelen sen ja pudotan purnukkaan. Vuoden viimeisenä päivänä avaan purnukan ja fiilistelen vuoden tapahtumia (mieluusti niissä mukana olleiden ihmisten seurassa) sekä siirrän ne parempaan talteen.

2. Eeppinen tavoitelista

Kirjoitin pari vuotta sitten eeppisestä tavoitelistasta. Eeppisessä tavoitelistassa on eeppisiä tavoitteita, jotka haluan elämäni aikana täyttää. Pidän omaa listaani excel-taulukossa. Täyttymättömät tavoitteet saavat viereensä punaisen laatikon, onnistuneesti täytetyt tavoitteet taas vihreän. Paitsi että tällaisen listan pitäminen on varsin tyydyttävää, pääsen listaani selailemalla helpommin takaisin niihin eeppisiin hetkiin, joina onnistuin tavoitteeni täyttämään.

3. Kuvaseinä

Ehkä hienoin tapa tallentaa muistonsa, ovat valokuvat. Nykyaika on siitä mukavaa, että kuvien ottaminen on vaivatonta. Ja jos sitä ei viitsi tehdä itse, voi useimmiten luottaa siihen, että joku muu räpsii niitä. Kun kuvat päätyvät käsiini, valitsen jokaisesta muistosta yhden kuvan ja tilaan siitä fyysisen version. Nykyään kotini seinällä alkaa olla lähes 200 valokuvaa erilaisista tilanteista. Jokainen näistä kuvista on kuin ikkuna kyseiseen hetkeen. Koska muutan usein, toimivat nämä kuvat myös kodikkuuden tunteen tuojina, kun saan ne uudessa asunnossa seinälle, alkaa paikka tuntua nopeasti kodilta.

a (1 of 1)
Tällaisia kuvaryppäitä löytyy seinältäni muutamia. Jokainen kuva on kuin ikkuna kyseiseen hetkeen.

Entäs sinä? Mitä keinoja sinä käytät muistojesi tallettamiseen?