Kuinka löytää parisuhde tai saada seksiä? Esittelyssä 1 ratkaiseva toimintatapa!

kuinka loytaa parisuhde kuinka saada seksia

Kuinka löytää parisuhde? Tai, jos sitoutunut parisuhde ei tällä hetkellä kiinnosta, niin kuinka saada seksiä?

Kirjoitukseni “8 hemmetin hyvää syytä, miksi et löydä parisuhdetta etkä saa seksiä” on viime päivinä saanut netissä paljon näkyvyyttä. Jutusta on yleisesti ottaen pidetty kovasti, mutta eräs yksittäinen ihmisryhmä on pitänyt tekstiä turhana. Tällaista palautetta on tullut miehiltä, joille ei palautteen perusteella heru huomiota naisilta.

Jos et lukenut, etkä aio lukea melko pitkää “8 hemmetin hyvää syytä” -tekstiäni, tiivistän sen lyhyesti tähän. Teksti käsittelee sitä, kuinka kehittämällä itseämme sekä parantamalla oman elämämme tiettyjä osa-alueita, voimme tehdä itsestämme muiden silmissä viehättävämpiä ja haluttavampia. Mitä paremmin meillä itsellämme menee ja mitä paremmassa kunnossa elämämme on, sitä helpompaa meidän on löytää itsellemme niin parisuhde kuin seksikumppaneitakin.

(Käsittelen muuten samaa aihetta myös toisessa tekstissä: Mies, joka ei saa seksiä: Miksi kertoa itselleen tarinaa, josta on enemmän haittaa, kuin hyötyä?).

Näidden miesten palautteessa kuitenkin nostetaan esiin mielenkiintoinen ja arvokas argumentti. He mainitsevat, ettei itsensä kehittäminen ja oman elämänsä parantelu ratkaise mitään, sillä jokin heidän elämässään oleva kielteinen muuttuja on niin ratkaisevan vahva, että se estää heitä saamasta parisuhdetta tai seksiä, vaikka muita elämänsä osa-alueita kehittäisi kuinka hyviksi tahansa. Käytännössä he mainitsevat esimerkiksi sellaisia tekijöitä kuin ulkoinen epäviehättävyys, huono fyysinen kunto, lyhytkasvuisuus, epäkarismaattisuus tai köyhyys.

“En kuitenkaan saa naisia, sillä olen köyhä. En kuitenkaan saa naisia, sillä olen lyhyt. En kuitenkaan saa naisia, sillä olen ruma.”

Tässä argumentissa on toki jonkinlainen totuuden siemen. En totta, että ulkonäkö, resurssit, pituus ja muut vastaavat asiat vaikuttavat menestykseemme parisuhdemarkkinoilla. On aivan perusteltua sanoa, että hyvännäköinen, varakas, pitkä ja karismaattinen henkilö löytää itselleen seuraa huomattavasti todennäköisemmin kuin henkilö, jolla näitä ominaisuuksia ei ole.

Toisaalta näiden miesten argumentti on niin äärimmäinen, ettei se siten ole paikkaansapitävä. Vaikka jokin yksittäinen ominaisuus vähentäisikin heidän “arvoaan” deittimarkkinoilla, ei se vähennä sitä niin vahvasti, etteikö mahdollisuutta kumppanin löytämiseen silti olisi.

Tunnen lukuisia miehiä (sekä naisia), jotka ovat löytäneet itselleen upean parisuhteen tai saaneet paljon hyvää seksiä siitäkin huolimatta, että sattuvat olemaan (omasta tai jonkun toisen mielestä) epäviehättäviä, huonossa kunnossa, lyhytkasvuisia, epäkarismaattisia, köyhiä tai mitä tahansa muuta vastaavaa.

Näiltä palautetta lähettäneiden miesten ajattelussa tällä ei kuitenkaan tunnu olevan merkitystä. Vaikka he myöntävätkin, että maailmassa on paljon ihmisiä, jotka löytävät itselleen seuraa puutteistaan huolimatta, he silti kokevat olevansa jonkinlaisia poikkeuksia tähän sääntöön. Juuri heillä ei ole mitään toivoa, juuri heille on käynyt niin ikävästi, etteivät he tule koskaan saamaan naista.

Ei toki ole poissuljettua, etteikö näin olisi, mutta syvästi epätodennäköistä se on. Todella harvan ihmisen tilanne on niin synkkä, etteikö sitä pystyisi parantamaan, mikäli halua ja voimavaroja vain olisi. Mukavaa tai helppoa oman tilanteensa parantaminen ei useinkaan ole, mutta mahdollista se on lähes aina.

(Toki esimerkiksi erilaiset yksilölliset tekijät voivat tätä vaikeuttaa. Mielenterveyden haasteet, sairaudet ja muut vastaavat tekijät voivat vaikeuttaa itsensä kehittämistä hyvinkin paljon.)

Opittu avuttomuus

Palautetta lähettäneiden miesten ajattelussa korostuu ilmiö, jota psykologiassa kutsutaan opituksi avuttomuudeksi. Sillä tarkoitetaan suhtautumistapaa, jossa omalla toiminnalla ei nähdä olevan minkäänlaista merkitystä, sillä toiminta johtaisi joka tapauksessa epäonnistumiseen. Vaikka ihminen näkisi millaista vaivaa tahansa parisuhteen löytämiseksi tai seksin saamiseksi, on kaikki vaiva pohjimmiltaan turhaa. Hän ei voi kuitenkaan onnistua, koska on ruma, köyhä, epäkarismaattinen tai jotakin vastaavaa.

Opittu avuttomuus on kuitenkin kärjistävä ja mustavalkoinen asenne. On aivan totta, että menestystämme voivat vaikeuttaa sellaisetkin tekijät, jotka ovat vaikutuspiirimme ulottumattomissa. Jos ihminen on esimerkiksi lyhytkasvuinen, ei hän voi sille itse mitään. On kuitenkin kärjistystä sanoa, että lyhytkasvuisuus täysin poissulkisi onnistumisen mahdollisuuden! Se pienentää sitä, mutta ei kuitenkaan estä onnistumista.

Vaikka tilanteemme olisikin vaikea meistä itsestämme riippumattomista syistä, emme ole tilanteen suhteen kuitenkaan aivan hampattomia. Päinvastoin, voimme tehdä lukuisia asioita tilanteemme parantamiseksi. Vaikka lähtökohtamme olisivat kuinka huonoja tahansa, voimme parantaa tilannetta omilla toimillamme ainakin jonkin verran.

Kuinka se tapahtuu?

Kuinka löytää parisuhde tai saada seksiä: 1 ratkaiseva toimintatapa

Kuvitellaan, että haluat löytää kumppanin tai saada seksiä, mutta lähtökohtasi ovat todella, todella hankalat. Kuvitellaan, että olet lyhytkasvuinen, useimpien mielestä epäviehättävä, pukeudut epäimartelevasti, ryhtisi on lysähtänyt, olet äärimmäisen ujo ja epävarma, puhetapasi on negatiivinen ja valitat paljon, sinulla on puhevikoja ja lisäksi olet hemmetin köyhä.

Kuvitellaan, että tässä tilanteessa mahdollisuutesi löytää kumppani tai saada seksiä ovat vaikkapa 1/3000. Luku on tietystikin keksitty, mutta tarkoitus on viestiä sitä, että onnistumisesti on äärimmäisen epätodennäköistä. Onnistut vain yhtenä kertana kolmestatuhannesta. Jos et tee tilanteellesi mitään, tällaisina onnistumisesi todennäköisyydet myös pysyvät.

Mutta mitä tapahtuu, jos alatkin parantelemaan tilannettasi ja kehittämään itseäsi? Millä tavoin se parantaa onnistumisesi todennäköisyyksiä?

Kuvitellaan, että päätät hoitaa ensin fyysistä kuntoasi. Alat urheilemaan ja syömään oikein ja muutamassa kuukaudessa saat kuin saatkin viritettyä kehosi parempaan kuntoon. Mahdollisuutesi alkavatkin olemaan alkuperäisen 1/3000 sijasta esimerkiksi 1/2000. Sekin on erittäin vähän, mutta silti alkuperäistä tilannetta parempi.

Tämän jälkeen päätät hoitaa kuntoon lysähtäneen ryhtisi ja opettelet kävelemään suorassa. Lisäksi opettelet pukeutumaan paremmin sekä hiot asenteestasi hieman myönteisemmän. Alat hymyilemään enemmän, etkä puhu kielteisistä asioista yhtä paljon kuin aiemmin.  Onnistumisesti todennäköisyys kasvaa jälleen, esimerkiksi tasolle 1/1000.

Sitten hiot esimerkiksi puhevikojasi ja kehität itsetuntoasi (esimerkiksi lukemalla Eroon ujoudesta -kirjani!). Todennäköisyydet paranevat jälleen, esimerkiksi tasolle 1/500.

Saat varmasti kiinni ajatuksesta. Tekemällä myönteisen muutoksen toisensa jälkeen kasvatat mahdollisuuksiasi yhä paremmiksi ja paremmiksi, kunnes lopulta olet vähintään samalla tasolla kuin useimmat muutkin. Ehkäpä jopa paremmalla! Parisuhteen löytämisessä tai seksin saamisessa ei ole mitään ylivoimaista. Useimmat ihmiset maailmassa onnistuvat siinä. Lähtötasostasi riippuen se voi kuitenkin vaatia aikaa ja uutteruutta.

(Tilanne voi toki tuntua helvetin epäreilulta, mikä on tärkeää huomata. Ei ole mukavaa, että muut onnistuvat lähes vaivattomasti siinä, mikä joltakulta toiselta vaatii lähes yli-inhimillisiä ponnistuksia!)

Ylläoleva neuvo voi kuulostaa varsin itsestäänselvältä, ja sitä se onkin. Harvalle meistä tulee yllätyksenä se, että itseään ja ominaisuuksiaan kehittämällä voi parantaa onnistumisensa mahdollisuuksia. Tieto itsessään on kuitenkin arvotonta, ellei sitä ota käyttöön. Jos ei tiedoistaan huolimatta ala kehittämään itseään, on perusteetonta odottaa parempia tuloksiakaan.

Hyvä uutinen on onneksi se, että voimme parannella itseämme ja elämäämme hyvin monella eri tavalla. Voimme hioa esimerkiksi taitojamme (kuten sosiaalista kyvykkyyttä ja ilmaisutaitoja), ulkonäköämme (ryhti, pukeutuminen, hymyily) ja asennettamme (positiivisuus, valittamisen vähentäminen). Aiheita, joissa parannella itseään, on loputtoman paljon. Joidenkin parantelu on helppoa, joidenkin vaikeaa. Joidenkin aiheiden merkitys on toki suurempi kuin toisten, mutta jokainen paranneltu elämän osa-alue on kuitenkin parempi kuin ei mitään. Onnistumista itsensä parantelu ei toki takaa, mutta ainakin se tekee siitä paljon todennäköisempää.

Rakkaudella,

Jevgeni

(Teksti “kuinka löytää parisuhde tai saada seksiä on julkaistu alunperin

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

viehtymys

Deittailun haasteet: Viehtymys ei synny hetkessä

Yksi aikuisten deittailun suurimmista haasteista on deittailijoiden kiireisyys. Ihmisten tapaamiselle ei tahdo riittää oikein aikaa ja siksi uusia ihmisiä tavataankin varsin harvoin ja lyhyesti. Tämä on ongelma, sillä viehtymys toiseen ihmiseen ei yleensä ole hetkessä syntyvä tunne.

Lue lisää »