Kuinka uskaltaa luottaa ihmisiin ja päästää nämä lähelleen

Kuinka uskaltaa luottaa ihmisiin ja päästää nämä lähelleen

Kuinka uskaltaa luottaa ihmisiin ja päästää nämä lähelleen, varsinkin silloin, jos on jo joskus tullut petetyksi?

Vaikka kyky luottaa onkin taito, jota jokainen voi oppia, ei sen oppiminen ole yleensä kovinkaan helppoa. Varsinkaan, jos on jo tullut elämässään petetyksi ja näin saanut konkreettisia todisteita, että luottamisella voi olla todella ikäviä ja vakavia seuraamuksia. Ilman kykyä luottaa muihin ihmisiin ja ilman osaamista päästää nämä lähelleen voi elämä kuitenkin tuntua pidemmän päälle melko ikävältä. Siksi tämä on tärkeä kyky hallita.

Käytännössä luottamusta opitaan pienissä ”osissa”. Kyky luottaa koostuu ikään kuin omaksutuista ajatusmalleista, joista jokainen tukee osaltaan kykyämme luottamukseen. Muutama luottamusta tukeva ajatusmalli ei vielä kovin pitkälle vie, mutta yhdessä suuri määrä oikeita ajatusmalleja helpottaa jo luottamista.

Tämän viikon videolla käsittelen esimerkinomaisesti muutamia ajatusmalleja, joista voimme oppia luottamusta. Mukavia katseluhetkiä!

Kuinka uskaltaa luottaa ihmisiin ja päästää nämä lähelleen

PS. Jos tykkäsit tästä, niin voit halutessasi vilkaista myös muita videoita videoblogistani. Täydellinen videolistaus löytyy täältä. Kiitos paljon!

PPS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten, niitä voi laittaa osoitteeseen elaparemmin@elaparemmin.fi, kiitos!

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

laheisriippuvuus

Läheisriippuvuus ja sen hoito

Tänään aiheenamme on läheisriippuvuus. Sillä tarkoitetaan tilaa, jossa henkilö on niin voimakkaasti kiinni toisessa ihmisessä, että se vaikuttaa haitallisesti hänen omaan elämään ja hyvinvointiin. Läheisriippuvainen henkilö yrittää usein kontrolloida suhteen toista osapuolta ja pitää hänet lähellään.

Lue lisää »