Voimakas kysymys tutustumiseen, luottamukseen ja läheisyyteen: “Miltä tuntuu olla sinä?”

Voimakas kysymys tutustumiseen luottamukseen ja läheisyyteen Miltä tuntuu olla sinä

“Miltä tuntuu olla sinä?”

Kuten olen aiemminkin kirjoitellut, vietän paljon aikaa tällaisissa “hippi-” ja “henkisyys”-tyyppisissä piireissä. Niissä piireissä ollaan usein kovasti innoissaan ihmissuhteista ja niiden kehittämisestä. Sanoisin, että hyvin monet ovat kiinnostuneita pääsemään “syvälle” toisiin ihmisiin, ymmärtämään heitä syvällisellä tasolla. Ihmisiin tutustuminen, yhteyden löytäminen, luottamus, läheisyys ja vastaavat teemat ovat täällä vahvasti edustettuina.

Epäilen tämän johtuvan monesti ainakin osittain siitä, että hyvin monella näissä piireissä aikaansa viettävällä ihmisellä on aiempia huonoja kokemuksia ihmissuhteista ja nyt he ikään kuin “opettelevat uudestaan” läheisyyttä, luottamusta ja muuta siihen liittyvää. Ja se on ihan huippua, olen itsekin oppinut paljon hyvin tärkeitä asioita ja nauttinut kovasti niiden oppimisesta.

Yksi todella tehokas oppimani tekniikka tutustumiseen sekä luottamuksen ja läheisyyden luomiseen on tämä kysymys:

“Miltä tuntuu olla sinä?”

Kysymys ei sovellu ihan jokaiseen tilanteeseen, mutta vähän syvällisempään tutustumiseen se on mitä loistavin. Itse olen käyttänyt sitä läheisten ystävien kanssa ja erityisen hyvä se on ollut parisuhteissa tapahtuvan tutustumisen ja intimiteetin luomiseen.

Harva meistä OIKEASTI tietää, miltä toisista ihmisistä tuntuu. Voimme tehdä toki oletuksia ja yleistyksiä sen perusteella mitä itse koemme ja mitä olemme kuulleet muiden kokevan, mutta emme me oikeasti tiedä.

Muiden ihmisten kokemus elämästä voi poiketa hyvinkin paljon siitä, mitä itse koen. Muiden kokemuksen ymmärtäminen taas on tärkeää siksi, että se lisää kykyä empatiaan. Mitä paremmin ymmärrämme, sitä enemmän osaamme hyväksyä ja samaistua. Mitä enemmän hyväksymme ja samaistumme, sitä helpompaa toisista välittäminen ja esimerkiksi toisten rakastaminen on.

Jos siis kaipaa lisää ymmärrystä, läheisyyttä, luottamusta tai kykyä välittää ja rakastaa, tässä jälleen yksi työkalu, jota voi halutessaan kokeilla. Miltä tuntuu olla sinä? :)

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Tämä löytyy myös videona:

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia