Sinulle on annettu vain yksi elämä, joten miksi hukkaisit elämäsi päivät tehden samoja tylsiä arkisia askareita jokaikinen päivä? Oletko tietoinen, että voit itse tehdä omasta elämästäsi nautinnollisempaa ja hieman sykettä nostattavampaa ja täten hieman täyttävämpää ja antoisampaa? Olen listannut tähän muutamia esimerkkejä, joiden avulla voit tehdä elämästäsi hieman jännittävämpää.

Kohtaa pelkosi

Sortie_d'avion_saut_en_parachute_tandem_creativecommons

Paras tapa kohdata syvimmät fobiamme ja pelkomme on katsoa niitä suoraan silmiin ja sanoa, että emme katsele tätä enää emmekä suostu enää elämään puolinaista elämää pelon kourissa. Peloista voi päästä yli eikä pelon ylittämisen yrittäminen koskaan ole haitaksi. Pelkäätkö esimerkiksi jotain tiettyä eläintä, kuten hämähäkkejä tai käärmeitä? Mene lähimpään eläintarhaan tai vastaavaan pelottoman ystävän kanssa ja katsele pelkäämäsi otusta ensin välimatkan päästä. Kun totut tähän, mene lähemmäksi ja totuttele uudestaan. Lopulta saatat huomata jo kykeneväsi pitelemään pelkäämäsi otusta vaikka kädessäsi (osaavan hoitajan seurassa tietenkin).

Vaihtoehtoisesti, voit kokeilla jotain erittäin hurjaa: korkeanpaikankammon selättämiseen sopii laskuvarjourheilu tai benjihyppy. Jos sinulla ei yksinkertaisesti ole yhtään motivaatiota selättää pahimpia pelkojasi, voit harkita esimerkiksi rahankeräämistä jonkun sinulle tärkeän asian hyväksi (esimerkiksi eläinten tai syöpäsairaiden lasten), joka antaa sinulle toisen tarvittavan henkisen tuuppauksen rohkeuden keräämiseksi.

Pelaa korttisi oikein

Yksi toinen keino saada pulssi koholle on korkeissa panoksissa, erityisesti taitoavaativissa peleissä kuten pokerissa tai blackjackissa. Jos olet lomamatkalla, pysy kaukana luotettavista, mutta tylsääkin tylsemmistä hedelmäpelimasiinoista ja astele kohti blackjack pöytiä sen sijaan – pelatessa muita pelaajia vastaan ja seuraten pelijohtajan kortin jakamista ei voi kuin kokea jännitystä ja innostusta. Jos et ole koskaan ennen pelannut, kokeile pelejä harjoitteluksi esimerkiksi sivustolla GamingClub.com/fi.

Koe kauneus

Joskus olemme niin lukittuina työtiloihimme, että unohdamme miten kaunis maailma onkaan noiden työhuoneen ikkunoiden ulkopuolella. Taidegallerioista aina luonnon omiin taideteoksiin, ei ole mitään parempaa kuin nähdä noita hengensalpaavan kauniita paikkoja, joita maailma meille tarjoaa.  Grand Canyon esimerkiksi on yksinkertaisesti yksi maailman mielettömimmistä ja jumalaisen kauniista luonnon ihmeistä. Jos taas todella haluat nähdä jotain upeaa ihmisen luomaa, Egyptin pyramidit eivät jätä ketään kylmäksi. Ei ihme, että useimmat meistä kokevat elävänsä juuri kaikkein eniten lomamatkoilla, jolloin nautimme ehkä arkea enemmän luonnon tarjoamista ihmeistä.

Jos sinulla on tarkka budjetti, sinun ei tarvitse mennä kauas kokeaksesi luonnon kauneutta – jo pieni ajelu maaseudulla saa sinut laajentamaan perspektiiviäsi ja oivaltamaan ne asiat, joilla todella on merkitystä.