Hei!

Pieni ilmoitusluontoinen asia. Tämä liittyy tämän blogini sähköpostikirjeeseen, eli niihin satunnaisiin viesteihin, joissa kerron blogin uusista sisällöistä. Olen lähettänyt näitä uutiskirjeitä vuodesta 2012 lähtien, mutta nyt on aika lopettaa.

Blogiani en siis ole lopettamassa, vain sähköpostikirjeen lähettämisen. Myöskin videoblogin tekeminen jatkuu. Pidän myös aktiivisena toisen, pienemmän uutiskirjeeni. Sen tilaajaksi voi liittyä tästä linkistä, mikäli yhä haluaa saada minulta sähköpostia :)!

Uutiskirjeen lopetan seuraavista syistä:

1. Saamme ihan liikaa sähköpostia!

Olen vuosi vuodelta seurannut yhä ahdistuneempana sitä, kuinka PALJON sähköpostia keskimääräinen ihminen nykyään saa. Tuntuu, että sähköpostiviestejä tulee nykyään ihan kaikkialta: yrityksiltä, yksityisihmisiltä, bloggareilta, nettialustolilta (esim. youtube, facebook), kaikkialta! Saan itse toisinaan kymmeniä viestejä päivässä, vaikka pyrinkin aktiivisesti siivoamaan sähköpostitilauksiani ja poistumaan sellaisilta postituslistoilta, joita en aktiivisesti lue!

Ei tunnu hyvältä olla mukana hautaamassa ihmisiä sähköpostien alle! Blogini sisällöt löytyvät melko hyvin myös muita väyliä pitkin. Siksi en oikein pysty enää perustelemaan itselleni sitä, että minun tulisi tuutata niitä myös suoraan ihmisten sähköpostilaatikoihin.

En tykkää itse saada kaikenlaisia mainos- ja markkinointisisältöjä sähköpostiini ja tiedän, ettei tykkää moni muukaan. Pienissä määrin se ei haittaa, mutta kun viestejä tulee useita päivittäin, on se jo selvästi liikaa.

(Moni nettiyrittäjyyttä ja -markkinointia tekevä saattaisi muuten saada tällaisesta päätöksestä hepulin. Markkinointikuvioissa sähköpostilistoja pidetään suuressa arvossa. Minun listallani taas on tuhansia ihmisiä ja nyt vain otan ja lopetan tämän listan. Yritykseni tuotteet (Esim 1., Esim 2.) kuitenkin myyvät riittävän hyvin ilmankin, että niitä tarvitsisi suoramarkkinoida sähköpostitse.)

2. Monelle viestini eivät ole enää relevantteja

Olen kerännyt sähköpostilistaani vuodesta 2012 ja moni on tilannut sähköpostejani siitä lähtien. Ihmisten elämäntilanteet ja kiinnostuksenkohteet kuitenkin muuttuvat, eivätkä aikoinaan relevanteilta tuntuneet sisällöt enää kiinnosta entiseen tapaan. Siitä huolimatta moni pysyy sähköpostien tilaajana, sillä ei saa aikaiseksi poistua listalta. Itsekin sorrun jatkuvasti samaan.

Olen myös kirjoitellut vuosien aikana todella monista eri aiheista. Olen käsitellyt blogissani tunteita, unelmia, tavoitteita, ajanhallintaa, menestymistä, parisuhteita, seurustelua, seksiä, esiintymistä, itsevarmuutta, sosiaalisia taitoja, yrittäjyyttä, koulussa pärjäämistä, luovuutta… Siis todella monia eri aiheita!

Käytännössä tämä on johtanut siihen, että valtaosa viesteistäni kiinnostaa vain pientä määrää ihmisiä. Jos joku haluaa lukea lähinnä parisuhteista, ei tunnu mielekkäältä lähettää hänelle tekstejä esimerkiksi yrittäjyyteen tai ajanhallintaan liittyen. Koska sähköpostilistallani on tuhansia ihmisiä, tapahtuu väkisinkin sitä, että vähintäänkin sadat ja sadat henkilöt saavat minulta sisältöjä, jotka eivät ole heille relevantteja. Sellaisten lähettäminen taas ei tunnu minusta mukavalta!

Tästäkin huolimatta sähköpostiviestieni avausprosentti on yllättävän hyvä! Nettimarkkinointipiireissä pidetään riittävän hyvänä sitä, että edes 20 % viestin saajista avaavat saamansa viestit. Omat avausprosenttini pyörivät poikkeuksetta vähintään 20-30 % välillä. Tämä on hämmentävän korkea tulos, ottaen huomioon listan iän, koon ja käsittelemieni aiheiden laajuuden.

3. Uutiskirjeen tekeminen on raskasta

Kolmas keskeinen syy uutiskirjeen lopettamiselle on yksinkertaisesti se, että se on lopulta verrattain raskasta hommaa. Vaikka prosessini on melko automaattinen, menee uutiskirjeen tekemiseen silti aikaa ja vaivaa. Tämä aika ja vaiva on pois monista muista, mahdollisesti tätä tärkeämmistä asioista. Valitettavasti nykyelämästä on tullut niin hektistä ja vaativaa, että itseään on suojeltava uupumiselta kaikin mahdollisin keinoin. Mieluummin jo etukäteen.

KIITOS kuluneista vuosista!

Haluan kiittää todella isosti kaikkia heitä, jotka ovat näiden vuosien aikana tilanneet sähköpostejani. Niitä on ollut usein mukava lähettää ja erityisen mukavaa on ollut saada teiltä myös niihin liittyviä ajatuksia. Tiedän, että osa on lukenut viestejäni pian jo kahdeksan vuoden ajan, se tuntuu samaan aikaan hämmentävältä ja todella hienolta, kiitos!

Pidän edelleen käytössä yritykseni Rohkeuskoulun sähköpostilistan. Jos minulta haluaa siis jatkossakin harvakseltaan postia, voi tälle listalle liittyä. Sisällöt ovat samoja kuin ennenkin, mutta aiheena ovat lähinnä vain sosiaaliset taidot ja itsevarmuus. Mukavaa ja liityt tälle listalle! Postia lähetän vain harvoin.

Rohkeuskoulun listalle liittyminen:

Kiitos ymmärryksestä ja muutenkin kaikesta!

Rakkaudella,

Jevgeni