Lovena.fi – Uusi suomalainen deittialusta (HUOM. Erityisesti miehet!)

lovena

Hei! Tällä kertaa on vuorossa hieman erilainen blogiteksti. Luvassa ei ole totuttuun tapaan elämäntaitoja tai psykologiaa, vaan haluan vinkata uudesta, suomalaisesta deittisivustosta (lovena.fi) kaikille, joille asia saattaa olla ajankohtainen. Erityisesti kuitenkin miehille, syystä, joka selviää alempana.

Lovena.fi julkaistaan syyskuussa kaikelle kansalle. Vielä tässä vaiheessa sitä pääsee testaamaan veloituksetta. Testiasiakkaaksi pääsee ilmoittautumaan etusivulla vielä noin kahden viikon ajan. Kirjoitan tästä teille siksi, että sivuston perustaja on ystäväni ja hän mainitsi, että testivaihe on muuten sujunut erittäin hyvin, ellei oteta huomioon erästä yllättävää ongelmaa.

Ongelma on se, että kolme neljäsosaa testikäyttäjistä ovat naisia, kun taas miehiä on vain neljäsosa testaajista. Tämä ei tietenkään käy laatuun, sillä deittisivustolla toivoisi olevan yhtä paljon molempien sukupuolten edustajia!

Yllättävä tämä ongelma on siksi, että tyypillisesti tämä asia on nettideittisivustoilla ja -sovelluksissa juuri toisinpäin. Useimmissa tapauksissa niissä vallitsee naisten markkinat, eli valtaosa sivustojen käyttäjistä on miehiä. Tämä luo (erityisesti miesten mielestä) kurjan tilanteen, sillä naiskäyttäjät hukkuvat miesten viesteihin ja miehet taas hukkuvat massaan.

Tästä syystä haluankin vinkata tästä uudesta alustasta erityisesti miehille. Nyt on se harvinainen tilanne, että naiskäyttäjiä on (ainakin toistaiseksi) huomattavasti miehiä enemmän, eli tämä saattaa olla kerrankin hyvä nettideittikokemus!

Mikä Lovena.fi?

Seuraavaksi vielä juttua siitä, kuinka tämä alusta eroaa kaikista muista vastaavista. En ole itse tätä testannut, sillä en ole ollut vuosiin “deittimarkkinoilla”, mutta olen seuraillut tämän alustan kehitystä sivusilmällä alusta asti ja lupaavalta tämä kyllä vaikuttaa! Tässä keskeisimpiä syitä, miksi näin on:

Vastaisku pinnalliselle ja kertakäyttöiselle deittikulttuurille

Tämä palvelu pyrkii vastaamaan ongelmiin, joita yhä useampi nettideittailija kokee, eli nettideittiuupumukseen, pinnalliseen ja lyhytjänteiseen selailuun, huonoihin keskusteluihin sekä mitäänsanomattomiin profiileihin. Käytännössä se siis pyrkii ratkaisemaan nykyään suosituille palveluille tyypillisiä ongelmia.

Vähemmän alustan äärellä päivystämistä

Käytännössä tarkoitus on esimerkiksi vähentää “kännykällä päivystämisen tarvetta” eli sivustolla ei tarvitse olla jatkuvasti aktiivinen, eikä pelätä sitä, että jotain tärkeää menee ohi siksi, ettei palvelua käytä ihan joka hetki.

Enemmän hyviä keskusteluja

Tarkoitus on myös vähentää lyhyeksi jääviä, tylsiä tai töykeänsävyisiä keskusteluja. Lovena pyrkii olemaan “dating app with manners” eli hyväkäytöksinen deittialusta, mikä on ainakin omasta mielestäni hyvä juttu. Kun itse olin vielä aktiivinen nettideittailija, minua vaivasi eniten juuri se, että niin monet nettideittailijat käyttäytyivät aivan keskustelujen alusta asti tylysti ja epämiellyttävästi. Huippua, jos tähän saadaan parannusta!

Lisäksi tarkoitus on vähentää samanaikaisten keskustelujen määrää ylipäätään. Nykyään suosituissa deittisovelluksissa moni kokee uuvuttavaksi juuri sen, että jatkuvasti on käynnissä useampi keskustelu, jolloin yhteenkään niistä ei tule keskityttyä kunnolla, vaan ne kaikki jäävät pinnallisiksi ja tylsiksi.

Kuulin myös, että Lovena palkitsee käyttäjiään aktiivisuudesta keskusteluissa, eli ilmeisesti ohjaa deittailijoita panostamaan keskusteluihin enemmän ja siten nostaa todennäköisyyttä, että keskustelun osapuolet innostuvat lähtemään myös treffeille. En tiedä sen tarkemmin siitä, kuinka tämä ominaisuus on toteutettu, mutta omiin korviini tämä kuulostaa hyvältä. Aikoinaan käyttämissäni sovelluksissa minua vaivasi aikoinaan se, että harva keskustelija tuntui olevan erityisen kiinnostunut keskustelemisesta, minkä vuoksi useimmat keskustelut olivat passiivisia ja tylsiä.

Parempia deittiprofiileja

Lovena pyrkii myös parantamaan ihmisten profiilien laatua. Nykyään yleinen ongelma on se, että monien (niin monien!) profiilit ovat hyvin minimalistisia ja mitäänsanomattomia. On outoa aloittaa keskustelu ihmisen kanssa, kun tämä ei kerro itsestään etukäteen yhtään mitään, eikä aina edes laita itsestään näkyville selkeää kuvaa! Siksi koen tämänkin parannuksen tervetulleena.

Lopuksi

Toistan tässä vaiheessa kuitenkin, että en ole tosiaan tuota itse kokeillut, eli en voi mennä varsinaisesti takuuseen siitä, millaista Lovenan käyttö käytännössä on. Joka tapauksessa se vaikuttaa lupaavalta ja omasta puolestani suosittelen testikäyttäjäksi liittymistä erityisesti miehille (joita oli siis tällä hetkellä liian vähän), mutta toki myös kaikille muillekin!

Tsemppiä deittailuun!

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Yhä useampi etsii nykyään rakkautta nettideittisovellusten kautta. Nettideittailussa pärjääminen voi olla kuitenkin yllättävänkin hankalaa! Siksi suosittelen nettideittailun haasteisiin Lovenan “Deittaile onnistuneesti” -verkkokurssia, jonka kehittämisessä olen ollut itsekin mukana. Kurssilla opit toimintamallit, joiden avulla teet nettideittailusta merkittävästi helpompaa ja tuloksellisempaa. 

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

viehtymys

Deittailun haasteet: Viehtymys ei synny hetkessä

Yksi aikuisten deittailun suurimmista haasteista on deittailijoiden kiireisyys. Ihmisten tapaamiselle ei tahdo riittää oikein aikaa ja siksi uusia ihmisiä tavataankin varsin harvoin ja lyhyesti. Tämä on ongelma, sillä viehtymys toiseen ihmiseen ei yleensä ole hetkessä syntyvä tunne.

Lue lisää »