Miksi siedämme yksinäisyyttä eri tavoin?

yksinäisyyden sietäminen
yksinäisyyden sietäminen

Hei! Yksinäisyyden tunne on ajankohtainen aihe näin koronavirus-eristyksen aikana. Moni joutuu olemaan pitkiä aikoja tavallista enemmän yksin ja kohtaamaan myös yksinäisyyden tunteita. Miksi yksinäisyys tuntuu meistä erilaiselta? Miksi osalle yksinäisyyden tunne on suhteellisen kevyt ja toisille todella raskas tunne? Tämänkertaisessa videoblogissa aihetta käsitellään evoluutiopsykologian näkökulmasta. Mukavia katseluhetkiä!

(Jos allaoleva video ei näy, pääset katsomaan sen Youtubesta tämän linkin takaa.)

PS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten. Niitä voi lähettää osoitteeseen jevgeni@rohkeuskoulu.fi. Kiitos paljon!

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Julkaisin juuri uusimman sähköisen kirjani. Sen aiheena on yksinäisyys, sen muodostuminen sekä siltä suojautuminen. Käy katsomassa, mikäli aihe kiinnostaa. Kiitos paljon!

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

neuromoninaisuus

Neuromoninaisuus: mihin unohtuivat matalasti herkät?

Viime vuodet ovat tuoneet mukanaan räjähdysmäisesti lisääntyneen keskustelun niin sanotusta neurodiversiteetistä. Keskustelu jakautuu useiden termien alle. Olet saattanut kuulla puhuttavan esimerkiksi ”neuromoninaisuudesta”, ”neurovähemmistöistä”, ”nepsyistä” sekä

Lue lisää »