Millainen on kiinnostava ihminen?

millainen on kiinnostava ihminen kiinnostavuus viehattavyys karisma

Millainen on kiinnostava ihminen? Millaiset asiat yhdistävät ihmisiä, joita pidämme kiinnostavina, viehättävinä tai karismaattisina? Mihin kiinnostavuus, viehättävyys ja karisma perustuvat?

Koti- ja maaseutu-lehdessä ilmestyi juuri näitä aiheita sivuava juttu, joka perustuu antamaani haastatteluun. Jutusta tuli mielestäni kiva, joten haluan jakaa sen myös täällä blogissani. Pyrin tuomaan jutussa esiin sitä näkökulmaa, etteivät kiinnostavuus, viehättävyys ja karisma perustu vain siihen, millaisia me itse olemme, vaan ensisijaisesti siihen, kuinka hyvin osaamme ottaa muut ihmiset huomioon ja kuinka mukavaksi he kokevat olonsa meidän seurassamme. Keskeisenä ajatuksena toimii siten se, että mitä paremmalta seurassamme oleminen jostakusta tuntuu, sen todennäköisemmin hän näkee myös meidät itsemme positiivisessa valossa.

Perinteiset viehättävyyteen ja karismaan liitettävät ominaisuudet, kuten älykkyys, ulkonäkö, olemus ja itseilmaisu ovat toki nekin erittäin tärkeitä, mutta kuitenkin toisissijaisia tähän asiaan nähden. Jos seurassamme ei ole hyvä olla, ei meitä pelasta mikään määrä hyvää ulkonäköä, terävää älyä ja muita sinänsä hienoja ominaisuuksia.

Lehtijutun saa isommaksi allaolevasta kuvasta:

millainen on kiinnostava ihminen

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Lisää samantapaisia tekstejä löytyy arkistosta kohdan “Ihmissuhteet ja sosiaaliset taidot” alta. Kiitos kiinnostuksesta ja mukavia lukuhetkiä!

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia