millaisen vuoden haluat

Vuosi lähenee uhkaavasti loppuaan ja kaikki toivottavasti jo kuumeisesti luovat suunnitelmia vuodelle 2012. Jos et itse kuulu heihin niin ehdottomasti kannattaisi ;). Selkeät suunnitelmat tutkitusti ja todistetusti lisäävät paitsi onnistumisen mahdollisuutta, myös johtavat suurempiin onnistumisiin.

Jos sinun vuotesi voisi olla juuri sellainen kuin haluaisit, millainen se olisi?

Millainen työtilanteesi olisi?

Millaisia olisivat ihmissuhteesi?

Entäpä kuntosi ja terveytesi?

Entä rahatilanteesi?

Missä vaiheessa unelmasi ja tavoitteesi olisivat?

Kuinka kehittäisit itseäsi?

Lähes kaikki on mahdollista, joten jätä se kuviteltu “realismi” pois tässä vaiheessa ja suunnittele täysin estottomasti.

Valmista?

Nyt mietitään äskeisiä kohta kohdalta. Mitä sinun tarvitsisi tehdä tai mitä tarvitsisi tapahtua, jotta haluamanlaisesi vuosi voisi toteutua? Oletko valmis sitoutumaan tämän toteuttamiseen?

Jos joidenkin haluamiesi asioiden toteutuminen ei ole suoraan sinusta kiinni, kuinka voisit edistää niiden toteutumista epäsuorasti?

Ehkäpä tavoitteesi seuraavalle vuodelle ovat niin isoja, ettei niitä ehdi toteuttaa vuodessa yhtään mitenkään. Ainakin minun ovat. Tämän ei tarvitse tuntua lannistavalta. Mieti mieluummin kuinka ja mitä sinun tulisi tehdä, jotta pääset niissä mahdollisimman pitkälle.

Suunnittelu ja unelmoiminen on toki kivaa ja helppoa. Toteuttaminen onkin sitten vähän eri juttu. Välillä sekin on toki kivaa, helppoa ja inspiroivaa, mutta usein se on myös yhtä helvettiä. Tämä kannattaa käsittää jo tässä vaiheessa ja sitoutua toteuttamaan/viemään eteenpäin haluamaansa myös silloin, kun se on kaikkea muuta kuin kivaa.

Oletko valmis sitoutumaan suunnitelmaasi?