minkä tekemättä jättämistä tulet katumaan

Oletko aina halunnut tehdä jotain, mitä et ole ehtinyt, osannut tai uskaltanut? Oletko ehkä ajatellut aikaa olevan yllinkyllin ja siirtänyt kyseisen asian tekemisen tulevaisuuteen, odottamaan sopivaa hetkeä? Minä olen.

Ehtiihän sitä, ajattelin. Sitten kun olen päässyt opiskelemaan, sitten kun olen valmistunut, sitten kun olen muuttanut toisaalle, sitten kun olen hankkinut asunnon, sitten kun olen hankkinut paremman työpaikan, sitten kun olen hankkinut perheen, sitten kun olen hankkinut auton, sitten kun olen hankkinut paremman auton, sitten kun olen hankkinut uuden työpaikan, sitten kun… olen eläkkeellä?

Kärjistys ilman muuta, mutta määrittelemättömään tulevaisuuteen siirrettävät suunnitelmat ovat aika kovassa vaarassa jäädä kokonaan toteutumatta. Niiden toteuttamisen aika ei vain koskaan koita, se siirtyy ja siirtyy odottaessaan täydellistä hetkeä. Ja mehän tiedämme jo, että täydellistä hetkeä ei ole olemassakaan.

Minkä tekemättä jättämistä sinä tulet katumaan?

Keksitkö jotain? Jos keksit, oletko jo tehnyt jotain konkreettista sen eteen, ettei se jää tekemättä? Edes suunnitellut tarkkaan milloin teet sen, ellet sitten heti? Tai edes suunnitellut, mitä vaaditaan, jotta se voi toteutua? Vai oletko vain ajatellut tekeväsi sen sitten joskus, sopivana hetkenä? Jos valitsit jälkimmäisen, varo! Saatat olla matkalla kohti sitä tulevaisuuden hetkeä, jolloin toteat että hei, eipä tullut ajoissa tehtyä sitäkään, sääli! Ja se ei muute  ole mikään miellyttävä juttu.

Vai onko sinusta?