Mitä elämäsi osa-aluetta et jättäisi sattuman varaan?

mita et jattaisi sattuman varaan

Hei!

Mikä on sellainen elämäsi osa-alue, jonka onnistumista et jättäisi sattuman varaan? Onko kyseessä esimerkiksi terveys, ura, parisuhde, lasten kasvattaminen, talous tai jokin muu?

Oma esimerkkini: hyvä parisuhde

Omalla kohdallani tällainen osa-alue on aina ollut parisuhde. Hyvällä parisuhteella ja kumppanuudella on valtaisa vaikutus elämän mielekkyyteen. Siksi olen aina sinkkuna ollessa panostanut merkittävän osan ajastani ja jaksamisestani juurikin toimivan parisuhteen löytämiseen. Tämä on tuottanut myös tulosta. Tämän kirjoitushetkellä olen elänyt nelisen vuotta todella hyvässä ja toimivassa parisuhteessa.

Mitkä olivat ne käytännön toimet, jotka minun oli läpikäytävä varmistaakseni tässä onnistumisen?

(Ymmärrän hyvin, että millään elämän osa-alueella onnistumisesta ei voi olla täysin varma ja ettei sattuman vaikutusta voi täysin poissulkea. Tähän tekstiin kannattaa suhtautua lähinnä suuntaa-antavana ajatusharjoituksena, eikä lupauksena siitä, että kovakaan työ johtaisi välttämättä onnistumiseen.)

Omat parisuhteen löytämiseen tähtäävät toimeni voi jakaa karkeasti kahteen osaan:

1. Korkea aktiivisuus ja suuri määrä treffejä

Löytääkseni parisuhteen kävin todella aktiivisesti treffeillä. Ramppasin siellä sekä silloin kun se oli mukavaa, että silloin kun se ei huvittanut tippaakaan. Välillä treffejä oli parikin päivässä, joskus lähes peräjälkeen.

Esitin myös hyvin paljon treffikutsuja, oikeastaan lähes jokaiselle, joka vaikutti vähääkään hyvältä ja mukavalta tyypiltä. Lisäksi käytin aktiivisesti useita nettideittisivustoja.

Korkealla aktiivisuudellani varmistin, ettei parisuhteen löytyminen jäisi ainakaan siitä kiinni. Parisuhteeseen tarvitaan aina kaksi osapuolta ja molemminpuolista kiinnostusta, joten pelkällä aktiivisuudella onnistumista ei tietenkään ratkaista. Aktiivisella treffien sopimisella ja mahdollisimman moneen ihmisiin tutustumisella voi kuitenkin varmistaa sen, ettei onnistuminen ole kiinni ainakaan kohtaamisten puutteesta.

2. Panostaminen ihmisenä kasvamiseen ja parisuhdetaitojen opetteluun

Parisuhdetta etsiessä ei pelkkä aktiivisuus riitä. Vaikka tapaisi kuinka paljon mielenkiintoisia ihmisiä, ei parisuhdetta syntyisi, ellei myös toinen osapuoli kiinnostuisi minusta. Tämän vuoksi on tärkeää panostaa myös parisuhdetta tukeviin taitoihin sekä omaan olemukseen. Käytännössä tämä tarkoitti seuraavia asioita:

  • Perehdyin siihen, kuinka olla vahva mies. Moni mies tuntuu olevan nykyaikana hieman hukassa mieheytensä kanssa, mikä voi lisätä haasteita kumppanin löytämisessä. Tästä syystä käytin paljon aikaani ja energiaani tutustuakseni siihen, millainen on “vahva, nykyaikainen mies”. Voisi kai sanoa, että opettelin jonkinlaisia miestaitoja, joista merkittävä osa oli melko perinteisiä. Olen varsin moderni kaveri, mutta päädyin kuitenkin johtopäätökseen, että perinteisessä mieheydessä on monia hyviä puolia ja opettelin olemaan tällainen mies.
  • Perehdyin myös siihen, kuinka olla rento ja mukava tyyppi sekä kunnon ihminen. Monen muun lailla minussakin on omat ikävät ja mulkut puoleni, joilla en todellakaan halua rasittaa omaa kumppaniani. Opettelin siksi niistä joko eroon tai edes hillitsemään niitä. Tämä vaati monia psykologisesti vaikeita muutoksia ja paljon ihmisenä kasvamista, usein varsin epämiellyttävää sellaista.

Nämä toimet tuottivat hyviä tuloksia, jotka eivät rajoittuneet ainoastaan parisuhteen löytymiseen. Elämä on nyt miellyttävämpää myös monella muulla tavalla. Opin ihmisyyttä, jämäkkyyttä, ulkonäöstä huolehtimista, sosiaalisia taitoja sekä sain paljon uusia tuttavia ja kavereita. Mikään tästä ei tullut ilmaiseksi, mutta en myöskään koe, että olisin varsinaisesti joutunut näännyttämään itseäni näiden hyötyjen saamiseksi. Oli ihan kivaa, rentoa ja ennen kaikkea kannattavaa.

Mikä osa-alue omassa elämässäsi on sellainen, jota et halua jättää sattuman varaan?

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

uudistumisen aika

Uudistumisen aika

Hei, ja toivottavasti teille kuuluu hyvää! Olen päivittänyt tätä blogia viime aikoina suhteellisen harvoin. Osittain syy on ollut se tavanomainen: kiire. On ollut kouluhommia, on

Lue lisää »