Mitä jos jokainen olisi kaltaisesi?

mitä jos jokainen olisi kaltaisesi

Puhutaan taas vaihteeksi itsensä kehittämisestä. Lueskelin tuossa pari viikkoa takaperin Brian Tracya ja törmäsin ihan mielenkiintoiseen kysymykseen.

Jos jokainen ihminen maailmassa olisi juuri kuten sinä, millainen maailma silloin olisi? Olisiko se kiva paikka? Haluaisitko itse elää sellaisessa maailmassa? Olisiko maailman ihmisillä jotain sinusta aivan sietämättömiä ominaisuuksia? Mikä tekisi maailman ihmisistä kivoja ja miellyttäviä?

Tai mitä jos otetaan tämä vähän pienemmässä mittakaavassa. Jos kaikki Suomessa olisivat kaltaisiasi, millainen Suomi olisi?

Jos kaikki yhteisössäsi ja sosiaalisissa piireissäsi olisivat kaltaisiasi, millaisia nämä yhteisöt olisivat?

Jos kaikki suvussasi tai perheessäsi olisivat kaltaisiasi, millaista se olisi?

Mitä voisit tehdä, jotta nämä olisivat parempia? Jos tietäisit varmasti, että maailman/Suomen/yhteisösi/perheesi tila heijastaa sinun tämän hetkistä tilaasi ja olemustasi, mitä parantaisit itsessäsi? Vai parantaisitko mitään?

klikkaa verkkokauppaan


5 Comments

 • No hu, onneksi ei ole. Brian Tracy rokkaa kanssa — mistäs sen jutusta tuo ajatus oli peräisin?

  • jevgeni

   Reply Reply 06.11.2011

   Moi Katri!

   Se oli jostain sen blogikirjoituksesta jostain viikkojen takaa, en taida tähän hätään edes löytää sitä. Joo, Brian on huikee, löysin sen muistaakseni joskus jonkun sun kirjoituksen kautta.

 • Yllätys yllätys

  Reply Reply 16.11.2011

  Eikä oteta kantaa siihen, mikä kielteisen asenteen aiheuttaa? Jos löytyisi keino saada systeemi ja sen edustajat vastuuseen tästä alennustilasta, ilman kavereita (vihaan ihmisiä muutenkin, kun eivät ikinä ymmärrä mitään oikein saati muuta maailmaa pidemmän päälle), lukisin silmä tarkkana. Mutta ei, vikahan on aina, siis AINA, yksilössä itsessään.

  • jevgeni

   Reply Reply 16.11.2011

   Jos ei voi saavuttaa tavoitettaan ilman kavereita ja sen silti haluaa saavuttaa, mikä on looginen seuraava askel?

   • Eeppinen vastaus! :D rofl

    Itse postaukseen löyhästi liittyen heräsi ajatus, että olisi hauska nähdä kuinka paljon “maailma täynnä minuja” saisi keksittyä uutta. Oletettavasti aika vähän, koska dialogi muiden kanssa on usein niin äärettömän hyödyllistä.

    Postauksen pointti siitä, että kannattaa olla sellainen tyyppi, joiden kanssa itsekin haluaisi olla tekemisissä, on kyllä kultaa.

Leave A Response

* Denotes Required Field