Mitä muistamisen arvoista olet tehnyt viime aikoina?

mitä muistamisen arvoista olet tehnyt viimeaikoina

Moi.

Mietin tässä viime vuotta. Koko siitä 365 päivän setistä saan suoralta kädeltä palautettuani mieleeni ehkä tusinan verran tapahtumia ja tekemisiäni. Se on aika älyttömän vähän. Vuosi eletty ja mieleen ei jäänyt muuta kuin muutama hetki. Kivaa oli kyllä ihan koko ajan, mutta jälkeenpäin kaiken muistelu vasta kivaa onkin, aikahan kultaa muistot ja niin edelleen.

Tästä tuli mieleeni että pitäisi varmaan vähän tietoisemmin pitää huolta siitä, että tulee tehtyä myös sellaisia asioita joita kykenee muistelemaan vielä vuosienkin (tai edes vuoden!) kuluttua. Tämä vuosi on tähän mennessä ollut ihan miellyttävän tapahtumarikas, mutta saa nähdä muistaako niitä asioita enää ensi vuonna. Mutta pyritään siihen, että ne saa palautettua mieleensä vielä viidenkymmenenkin vuoden kuluttua ;-)

Mitä muistamisen arvoista sinä olet tehnyt viime aikoina?

Jos et mitään, mitä voisit ja haluaisit tehdä?

klikkaa verkkokauppaan


1 Comment

  • Sampo

    Reply Reply 25.02.2012

    Juuri tähän tarkoitukseen on keksitty päiväkirjat. Itse pyrin kirjoittamaan muutamana iltana viikossa edellisten päivien tapahtumat ainakin kursiivisesti muistiin. Samalla tulee taltioitua omia ajatuksiaan, mikä on elämänhallinnan ja itsereflektion kannalta äärimmäisen hyödyllistä. Mitä vuolaammin ja estottomammin jaksaa vuodattaa, sen parempi. Esimerkiksi kurjan päivän muistiinpanojen tarkkailu jälkeenpäin on todella hedelmällistä – itse palasin vastikään vuoden takaisiin kirjoituksiini ja huomasin mitä suurimmaksi ilokseni, kuinka valtavasti olenkaan kypsynyt tuosta ajasta.

Leave A Response

* Denotes Required Field