Mitä tehdä treffeillä?

mita tehda treffeilla

Mitä tehdä treffeillä? Mennäkö kahville, kävelylle, leffaan vai syömään?

Tämä on yksi tämänkin sivuston haetuimpia kysymyksiä. Moni tuntuu ajattelevan, että treffiaktiviteetin valinnalla on paljonkin merkitystä ja jos päätyy ehdottamaan toiselle osapuolelle väärää vaihtoehtoa, treffit menevät pilalle.

Jossain määrin asialla on toki merkitystä, mutta mielestäni paljon vähemmän kuin yleensä ajatellaan. Treffeillä on ensisijaisesti tarkoitus tutustua toiseen osapuoleen sekä pitää hauskaa. Se, mitä tutustumisen ohessa tehdään on pitkälti toissijaista. Kunhan valittu aktiviteetti ei ole suorastaan ikävä, ei asialla ole sen kummempaa merkitystä. Asiaa ei kannata sen suuremmin stressata.

Tehkää jotakin sellaista, mitä tekisit muutenkin

On kuitenkin yksi mielestäni tärkeä yksityiskohta, joka kannattaa ottaa huomioon treffipaikkaa ja -aktiviteettia valittaessa:

Kannattaa tehdä jotakin sellaista, jota teet muutoinkin ja josta tiedät pitäväsi.

Jos olet kovasti urheiluhenkinen, tehkää jotakin liikunnallista. Menkää vaikka seinäkiipeilemään.

Jos tykkäät kiertää taidenäyttelyissä tai museoissa, menkää tekemään sitä.

Jos hyvä ruoka on sinun juttusi, menkää ravintolaan.

Jos olet leffafriikki, menkää leffaan.

Ja niin edelleen.

Miksi näin? 2 tärkeää syytä

Suosittelen kyseistä toimintamallia kahdesta syystä.

Ensimmäinen on se, että tuttu, mukava tekeminen on omiaan rauhoittamaan meitä. Treffeille meneminen on monille vähän liiankin jännittävä tilanne, joten on vain plussaa, jos saat olla itsellesi tutussa ja mukavassa tilanteessa. Myös erilaisia puheenaiheita on helpompi keksiä sinulle tutuista aiheista.

Toinen syy on se, että treffeillä olet todennäköisesti etsimäsi itsellesi seurustelu- tai elämänkumppania. Ihmistä, joka tulee viettämään kanssasi hyvin paljon aikaa. Siksi on tärkeää näyttää, millaista arki sinun kanssa olisi. Millaiset aiheet, aktiviteetit ja harrastukset tulevat olemaan siinä läsnä? Millaisten asioiden parissa tulette viettämään aikaa?

On tavallaan kummallista, miksi niin moni valitsee treffeille jotakin sellaista tekemistä, mitä ei muutoin lähes koskaan omassa arjessaan tee. Eikö olisi paitsi rehellisempää, myös paljon helpompaa tehdä jotakin, mikä tuntuu tutulta, rennolta ja mukavalta?

Tätä kannattaa tietenkin toteuttaa molemminpuolisesti. Jos ensimmäisillä treffeillä sinä päätit aktiviteetista, anna seuraavaksi toisen osapuolen päättää. Näin hänellekin tarjoutuu mahdollisuus esitellä itselleen tärkeitä asioita ja omaa arkeaan. Näin pääsette tutustumaan toisiinne tasapuolisesti.

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia