mitä tekisit miljoonalla eurolla

Mikä on se yksi unelma, jonka haluaisit ihan ensimmäisenä toteuttaa, mikäli sinulla vain olisi varaa siihen? Pohdi tätä tarkasti. Nyt ei haeta mitään “se olisi ihan kiva”-unelmaa, vaan jotain aivan aitoa ja todellista unelmaa, jotain, mitä haluat aivan oikeasti.

Valmista?

Ja nyt palataan todellisuuteen ja todetaan, että on äärimmäisen epätodennäköistä että saisimme tuosta noin vain miljoonaa rahaa käteemme. Joo, on se minunkin mielestäni aika ikävää.

Se ei kuitenkaan tarkoita, ettemmekö silti voisi toteuttaa tätä isoa unelmaamme.

Joo, ilman näitä rahoja siinä menee todennäköisesti paljon kauemmin ja se on muutenkin vaikeampaa, se on totta. Mahdotonta se ei silti ole.

Ajattele sitä unelmaasi. Mikä olisi pienin ja helpoin asia, minkä voisit nyt tehdä unelmaasi edistääksesi? Mikset tekisi sitä vaikkapa nyt heti?

Itse esimerkiksi voisin heti tämän jälkeen joko kirjoittaa seuraavan kirjoituksen, joko opiskella, joko lukea erästä kesken olevaa tähän liittyvää kirjaa. Kaikki äärimmäisen pieniä ja helposti toteutettavia juttuja, jotka kuitenkin osaltaan edistäisivät unelmaani.

Minkään unelman toteuttaminen ei vaadi mitään yksittäistä yliluonnollisen suurta ponnistusta. Jokainen unelma koostuu kasasta pieniä tekoja. Ja jos ne eivät ole tarpeeksi pieniä, niitä voi aina pienentää.

Jos haluat esimerkiksi kirjoittaa kirjan ja sen toteuttaminen tuntuu ylivoimaiselta, kirjoita ensin vaikkapa otsikko. Ja sitten ensimmäisen luvun otsikko. Ja sitten luvun ensimmäinen lause. Ja sitten toinen. Ja sitten ensimmäinen kappale. Ja niin edelleen. Näitä pieniä askelia ottamalla saavut lopulta määränpäähäsi.

Älä ajattele sitä, kuinka vaikeata jonkin unelman toteuttaminen on. Päinvastoin, ajattele kuinka helppoa se on, kunhan vaan etenet pieni askel kerrallaan. Pikkuaskeleet itsessään eivät ole läheskään koskaan kamalan vaikeita. Ja jos ovat, on seuraava askeleesi miettiä sitä, kuinka voisit tehdä niistä astetta helpompia!

Minkä pienenpienen askeleen unelmaasi kohti voit ottaa nyt heti?