miten horoskooppeihin uskominen voi haitata elämääsi

Moi!

Päädyin tuossa viime viikonloppuna juttelemaan horoskoopeista, minkä seurauksena mieleeni tuli tämä aihe. En itse suoranaisesti usko horoskooppeihin, mutta lukeudun niihin ihmisiin, joiden mielestä ne yllättävän usein jotenkin osuvat oikeaan. Puhun tässä lähinnä näistä luonnehoroskoopeista, koska lehtien sivuilta löytyvät päivä- viikko ja kuukausiennustukset uskallan ihan suoraan tuomita täydeksi huuhaaksi.

No kuitenkin. Tunsin kerran (muutoin uskomattoman kivan) ihmisen, joka uskoi horoskooppeihin. Uskoi tosi isolla uulla. Niin isolla, että perusti säännöllisesti niihin päätöksensä ja toimintansa, muutaman kerran taisi jopa kumppaneitaan valikoida niillä perusteilla.

Tiedättehän nämä “se ja se merkki sopii hyvin yhteen sen ja sen kanssa”-jutut? Esimerkiksi minulla voisi tyypillisenä oinaana olla “tulinen mutta lyhyt” suhde skorpionin kanssa ja pitkä ja upea suhde jousimiehen kanssa. Ja tulisinpa ilmeisesti hyvin toimeen vaa’ankin kanssa. Ihan kiva tietää, mutten ihan välttämättä antaisi tämän tiedon vaikuttaa parisuhdevalintoihini. Mitä jos tapaisinkin jonkin aivan upean neitsyen, jonka kanssa oinaalla ei horoskooppien mukaan voi todellakaan mennä hyvin?

Jos tuota edellä mainittua ihmistä olisi uskominen, paras menettelytapa olisi ilmeisesti tehdä tälle neitsyelle selväksi että tsäänssejä ei ole ja siirtyä etsimään tyyppiä, jonka tähtimerkki sattuu sopimaan omaani. Olisi oikeastaan mielenkiintoista tietää, kuinka monen tähtimerkin takia torjumansa tyypin kanssa hänellä olisi ollut loistava suhde, jos olisi viitsinyt katsoa sitä tähtimerkkiä pidemmälle.

Sama linja jatkui päivittäisten päätösten suhteen. Tiettyinä päivinä ei voinut lähteä ulos juhlimaan, koska päivän horoskooppi varoitti kuinka “tänään saatat tavata ihmisen, joka tulee pettämään sinut”. Toisina päivinä taas ulos oli ihan pakko päästä, koska horoskooppi vihjasi mahdollisuudesta tavata tuleva elämänkumppani.

Raha-asioiden hoitaminen oli myös ilmeisen hyvä suorittaa horoskooppien perusteella, mitä päivän horoskooppi sanoi, niin tehtiin. Ei siinä mitään, kyllähän minäkin usein hoidan talouttani lähinnä arpomalla. Tämän ihmisen kohdalla jutun teki mielenkiintoiseksi se, että horoskoopit menivät tavan takaa maalaisjärjen edelle. Hän ei harmikseni harrastanut sijoittamista (olisi mielenkiintoista tietää pärjäisikö siinä horoskoopeilla!), mutta vähääkään isompien ostosten tekeminen (vaikkapa loistavassa tarjouksessa oleva äkkilähtömatka) sai odottaa, koska horoskooppi varoitti rahaan liittyvien päätösten teosta.

Eipä siinä. Ei ole minun asiani kitistä muiden päätöksistä, joskin tässä tapauksessa tuo ihminen itsekin koki, että horoskoopit ohjailevat hänen elämäänsä liiaksi. Ihan kivoja ne minun mielestä itsessään ovat, mutta tuollaisen menon näen kyllä aika jo hälyyttävänä.

Mites muiden fiilikset horoskoopeista? Ovatko kivaa tavaraa? Onko niistä enemmän haittaa vai hyötyä?