Miten horoskooppeihin uskominen voi haitata elämääsi

miten horoskooppeihin uskominen voi haitata elämääsi

Moi!

Päädyin tuossa viime viikonloppuna juttelemaan horoskoopeista, minkä seurauksena mieleeni tuli tämä aihe. En itse suoranaisesti usko horoskooppeihin, mutta lukeudun niihin ihmisiin, joiden mielestä ne yllättävän usein jotenkin osuvat oikeaan. Puhun tässä lähinnä näistä luonnehoroskoopeista, koska lehtien sivuilta löytyvät päivä- viikko ja kuukausiennustukset uskallan ihan suoraan tuomita täydeksi huuhaaksi.

No kuitenkin. Tunsin kerran (muutoin uskomattoman kivan) ihmisen, joka uskoi horoskooppeihin. Uskoi tosi isolla uulla. Niin isolla, että perusti säännöllisesti niihin päätöksensä ja toimintansa, muutaman kerran taisi jopa kumppaneitaan valikoida niillä perusteilla.

Tiedättehän nämä “se ja se merkki sopii hyvin yhteen sen ja sen kanssa”-jutut? Esimerkiksi minulla voisi tyypillisenä oinaana olla “tulinen mutta lyhyt” suhde skorpionin kanssa ja pitkä ja upea suhde jousimiehen kanssa. Ja tulisinpa ilmeisesti hyvin toimeen vaa’ankin kanssa. Ihan kiva tietää, mutten ihan välttämättä antaisi tämän tiedon vaikuttaa parisuhdevalintoihini. Mitä jos tapaisinkin jonkin aivan upean neitsyen, jonka kanssa oinaalla ei horoskooppien mukaan voi todellakaan mennä hyvin?

Jos tuota edellä mainittua ihmistä olisi uskominen, paras menettelytapa olisi ilmeisesti tehdä tälle neitsyelle selväksi että tsäänssejä ei ole ja siirtyä etsimään tyyppiä, jonka tähtimerkki sattuu sopimaan omaani. Olisi oikeastaan mielenkiintoista tietää, kuinka monen tähtimerkin takia torjumansa tyypin kanssa hänellä olisi ollut loistava suhde, jos olisi viitsinyt katsoa sitä tähtimerkkiä pidemmälle.

Sama linja jatkui päivittäisten päätösten suhteen. Tiettyinä päivinä ei voinut lähteä ulos juhlimaan, koska päivän horoskooppi varoitti kuinka “tänään saatat tavata ihmisen, joka tulee pettämään sinut”. Toisina päivinä taas ulos oli ihan pakko päästä, koska horoskooppi vihjasi mahdollisuudesta tavata tuleva elämänkumppani.

Raha-asioiden hoitaminen oli myös ilmeisen hyvä suorittaa horoskooppien perusteella, mitä päivän horoskooppi sanoi, niin tehtiin. Ei siinä mitään, kyllähän minäkin usein hoidan talouttani lähinnä arpomalla. Tämän ihmisen kohdalla jutun teki mielenkiintoiseksi se, että horoskoopit menivät tavan takaa maalaisjärjen edelle. Hän ei harmikseni harrastanut sijoittamista (olisi mielenkiintoista tietää pärjäisikö siinä horoskoopeilla!), mutta vähääkään isompien ostosten tekeminen (vaikkapa loistavassa tarjouksessa oleva äkkilähtömatka) sai odottaa, koska horoskooppi varoitti rahaan liittyvien päätösten teosta.

Eipä siinä. Ei ole minun asiani kitistä muiden päätöksistä, joskin tässä tapauksessa tuo ihminen itsekin koki, että horoskoopit ohjailevat hänen elämäänsä liiaksi. Ihan kivoja ne minun mielestä itsessään ovat, mutta tuollaisen menon näen kyllä aika jo hälyyttävänä.

Mites muiden fiilikset horoskoopeista? Ovatko kivaa tavaraa? Onko niistä enemmän haittaa vai hyötyä?

klikkaa verkkokauppaan


2 Comments

 • Niina

  Reply Reply 29.09.2012

  Täällä toinen samoin ajatteleva. Horoskooppien luonneanalyyseja on kiva lukea, niistä kun yleensä löytää samankaltaisuuksia. Mutta en todellakaan usko näihin päivä- ja viikkoennustuksiin, ne ovat mielestäni ihan täyttä huuhaata. Enkä myöskään usko noihin “se ja se merkki sopii hyvin yhteen sen ja sen kanssa”-juttuihin, koska jos ne pitäisivät paikkansa, niin minä ja avopuolisoni emme tosiaankaan sopisi millään tavoin yhteen missään elämäntilanteessa… ja silti tässä ollaan kohta 8 vuotta yhdessä kuljettu!

  Mutta toki jokainen saa uskoa mihin haluaa… :)

 • gabby

  Reply Reply 05.09.2013

  (kirjoittelen ulkomailta, anteeksi joidenkin very suomalaisten kirjainten puute)

  Asken itse kavin mielenkiintoisen, joskin kauhean sekavan, keskustelun horoskoopeista, eraan kanssa joka uskoo niihin ihan varteenotettavana tietteenalana (olkoon tieteenala, mutta omasta mielestani ei uskottava sellainen kokonaisuutena, vaikka siina onkin mielenkiinoisia piirteita).
  Omasta mielesta ihan humpuukia ovat niin paivittaiset kuin luonnehoroskoopitkin.
  Tottakai jonkun kohdalla, kaikista kuudesta biljoonasta ihmisesta joita maan paalla talloo, loytyy joku joka taysin toteuttaa luonnehoroskoopin piirteet, mutta tuollaisten ihmisten loyto on jo selkeaa kun meita on niin montaa luonnetta joka lahtoon. Sama kuin voittaisi lotossa, paitsi etta horoskoopin numerot onnistuvat patemaan useimpiin luoneisiin, sattui horoskooppimerkki kohdalla olemaan oikea tai ei.

  Omasta mielestani horoskoopit kutistavat oman luonteemme rakentavaa ja etsivaa tutkintaa ja samoin myos ymmarrysta siita, etta voimme muokata luonnettamme mihin vain suuntaan, mielellaan kasvuun ja paremmuuteen. Se, etta jokin horoskooppi sanoo, etta tallainen sina nyt olet ja sellaisena pysyt, koska tuo planeetta oli sen kuun aikana tuossa kulmassa, on naurettavaa ja taysin sulkee jarjenvastaisesti ulkopuolelle teorioissaan sen kuinka monitahoinen ihmismieli on.
  Ja se, etta joku horoskooppeihin uskova luulee tuntevansa jonkun toisen ihmisen perusluonteen horoskooppimerkin perusteella on viela naurettavampaa, ja joissain tapauksissa loukkaavaa. Minusta oletettiin etta olen epajarjestelmallinen ja sotkuinen horoskooppini perusteella, vaikka minut oikeasti tuntevat tietavat, etta olen jarjestelmallinen ja siivo ollut pienesta lahtien, joskus jopa hairitsevan paljon, nain esimerkkina.

  Loppujen lopuksi jokaisen luonne on omissa kasissa, vaikka horoskoopeissa olisi peraa, ei se tarkoita etta tallainen nyt olen enka siita voi miksikaan muuttua, jokaisen luonne on omissa kasissa, itse paatan kuinka toimin ja pyrianko mihin suuntaan kasvaa ihmisena, nain muokaten luonnettani.

  Moni uskoo horoskooppeihin, mutta useimmiten siita on enemman haittaa kuin hyotya. Itse vain nautin kun luonnehoroskoopeista loytyy niin paljon generalisaatioita, etta jotkut ihmiset omaavat useamman horoskoopin luonnekirjon, sellaisia on hauska tutkia ja kaveriporukassa naureskella.

Leave A Response

* Denotes Required Field