Miten saada poikaystävä? Millaiset toimintatavat ovat tehokkaita, jos itselleen haluaa löytää kumppanin? Näitä kirjoittaessa muistelin omia entisiä parisuhteitani ja sitä, kuinka ne olivat alkaneet. Tämä juttu on kirjoitettu miehen näkökulmasta, mutta todennäköisesti vinkit toimivat yhtä hyvin kaikilla sukupuolilla. Mukavia lukuhetkiä!
1. Juttele aktiivisesti uusille ihmisille ja ole valmis tutustumaan
Uusia ihmisiä ei löydä omaan elämäänsä, ellei heihin ensin tutustu. Jos poikaystävän tai muun kumppanin haluaa löytää, kannattaa tutustua tarpeeksi moniin uusiin ihmisiin.
Tutustumisesta ei kannata tehdä itselleen liian vaikeaa. Yleensä riittää, että aloittaa keskustelun jostakin ihan tavallisesta aiheesta kuten ”moi, mitä sulle kuuluu?” tai ”mitä olet tehnyt viime aikoina?”. Loppu sujuu usein omalla painollaan.
Kun juttelet muille, muista pitää myönteinen ja kannustava asenne. Harva ihminen tykkää äksyistä mörrimöykyistä, mutta rennon ja iloisen tyypin kanssa vietetään mielellään aikaa. Myös kumppani tai puoliso löytyy todennäköisemmin silloin, kun näytämme muille, että kanssamme on mukavaa viettää aikaa.
Kun tutustut aktiivisesti uusiin ihmisiin ja olet mukavaa seuraa, tulee poikaystävän löytymisestä askeleen verran todennäköisempää.
(HUOM! Ihan kaikkiin ihmisiin ei tietenkään kannata tutustua ja järkeä kannattaa käyttää. Omia yhteistietojaan tai muuta henkilökohtaista tietoa ei myöskään kannata jakaa täysin tuntemattomille ihmisille.)
2. Pidä silmät auki – Oikea ihminen voi tulla vastaan missä tilanteessa tahansa
Poikaystävä voi löytyä ihan mistä vain: koulusta, töistä, harrastuksista, kaveripiiristä, keikalta, bileistä, museosta, ruokakaupasta… Emme voi olla koskaan varmoja siitä, missä ja milloin se oikea henkilö tulee vastaan.
Moni ihminen on tottunut ajattelemaan, että uusiin tyyppeihin voi tutustua vain tietyissä tilanteissa. He ovat valmiit tutustumaan esimerkiksi vain bileissä, tapahtumissa tai harrastuksissa ollessaan, kun taas muualla he eivät edes tajua ajatella tutustumista! Kumppani voi kuitenkin löytyä myös monesta muusta paikasta. Siksi on tärkeää pitää silmänsä auki ja olla valmis tutustumaan ihmisiin kaikenlaisissa tilanteissa.
(PS. Tässä hauska teksti, joka havainnollistaa, miten erilaisista paikoista kumppanin voi löytää!)
3. Käy aktiivisesti sosiaalisissa tapahtumissa
Kuinka löytää poikaystävä? Todennäköisesti ei ainakaan yksin kotona istumalla. Toki kumppani voi löytyä nykyään myös netistä, mutta usein helpompaa ja turvallisempaa on tutustua uusiin ihmisiin silloin, kun olet esimerkiksi ystäviesi seurassa jossakin mielenkiintoisessa tapahtumassa, kuten festareilla, bileissä tai vaikkapa taidenäyttelyssä. Mitä useammin käyt tapahtumissa ja mitä enemmän tutustut siellä ihmisiin, sitä todennäköisemmin löydät itsellesi kumppanin.
4. Pyydä kavereitasi tutustuttamaan sinut jonkun sinkkukaverinsa kanssa
Vaikka et itse vielä tuntisi ketään kiinnostavaa sinkkua, joku muu voi sellaisia tunteakkin. Esimerkiksi jollakulla ystävälläsi saattaa olla sinkkukavereita, joihin hän mielellään tutustuttaisi myös sinut. Ystävät auttavat toisiaan mielellään, joten usein ei tarvitse kuin pyytää!
5. Laajenna kaveripiiriäsi
Yksi yleisimmistä tavoista saada poikaystävä on se, että tapaat hänet kaveripiirisi kautta. Tämä muuttuu sitä helpommaksi, mitä isompi kaveripiiri sinulla on. Isompi kaveripiiri tarkoittaa sitä, että pääset useammin mukaan erilaisiin sosiaalisiin tilanteisiin kuten illanviettoihin, bileisiin ja tapahtumiin. Mitä useammin olet sosiaalisissa tilanteissa, sitä enemmän mahdollisuuksia sinulla on myös tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin. Tarpeeksi laajasta kaveripiiristä on tässä apua.
(Huom! Uusia kavereita ei kannata tietenkään etsiä vain siksi, että voisi heidän avullaan saada itselleen poikaystävän. Tarkoitus olisi se, että kavereiden kanssa olisi oikeastikin hauskaa ja mukavaa viettää aikaa!)
+ 1 asia, jota ei kannata tehdä
Vaikka tavoitteenasi on löytää kumppani, ei asiaan kannata suhtautua pakkomielteisesti. Päätös seurustelun aloittamisesta on tärkeä ja siksi kannattaa harkita tarkkaan, kenen kanssa alkaa parisuhteeseen. Päätöstä ei siis tule tehdä hätiköiden. Usein on parempi jäädä sinkuksi, kuin alkaa huonoon suhteeseen väärän ihmisen kanssa. Hyvä suhde on asia, jota joskus kannattaakin jäädä odottamaan.
Lisää tekstejä aiheista kumppanin löytäminen ja tutustuminen
Jos haluat lukea lisää vinkkejäkumppanin löytämiseen ja tutustumiseen liittyen, löydät niitä esimerkiksi näistä teksteistä:
- Kuinka tapasin vaimoni? (Tarina)
- Miksi en saanut seuraa parikymppisenä?
- Yksinäisyys: Liian ylpeä jää yksin
Kiitos lukemisesta!
Rakkaudella,
Jevgeni
PS. Yhä useampi etsii nykyään rakkautta nettideittisovellusten kautta. Nettideittailussa pärjääminen voi olla kuitenkin yllättävänkin hankalaa! Siksi suosittelen nettideittailun haasteisiin Lovenan “Deittaile onnistuneesti” -verkkokurssia, jonka kehittämisessä olen ollut itsekin mukana. Kurssilla opit toimintamallit, joiden avulla teet nettideittailusta merkittävästi helpompaa ja tuloksellisempaa.