Millaista on moderni maskuliinisuus?

moderni maskuliinisuus

Hei!

Tasa-arvosta ja nykyaikaisista sukupuolirooleista puhutaan jatkuvasti yhä enemmän, mikä on todella hyvä. Naisten asema kehittyykin pikkuhiljaa paremmaksi, vaikka hyvin paljon työtä on vielä tehtävänä. Sen sijaan monilla miehillä tuntuu nyt vuorostaan olevan eri tavoin vaikeampaa kuin ennen (Kirjoitin siitä hetki sitten pitkän tekstin).

Puheenaihe, joka ainakin oma työssäni ja erilaisissa kaveripiireissäni nousee usein esiin, tuntuu olevan jonkinlainen miehen roolin hukkuminen. Mitä se “miehenä oleminen” tai vaikkapa “maskuliinisuus” tarkoittaa nykypäivänä? Nämä kysymykset tuntuvat vaivaavan ja mietityttävän monia miehiä.

Siksi halusin tehdä videon, jolla pohdiskelen näitä aiheita. Sen voi katsoa alta tai tämän linkin takaa (Myös videoblogikanavani voi tilata täältä. Kiitos paljon!). Video kestää parikymmentä minuuttia, mutta aiheesta olisi ollut puhuttavaa sen verran paljon, että tulen tekemään aiheesta myös ainakin toisen osan.

Mukavia katseluhetkiä!

PS. Jos mieheyteen liittyvien kysymysten ja haasteiden pohtiminen tuntuu ajankohtaiselta, vilkaise yritykseni Rohkeuskoulun Miesvalmennus.

PPS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten, niitä voi laittaa osoitteeseen elaparemmin@elaparemmin.fi, kiitos!

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia