Millaista on moderni, itsevarma maskuliinisuus? (Osa 2)

moderni mies 2

Hei!

Tasa-arvosta ja nykyaikaisista sukupuolirooleista puhutaan jatkuvasti yhä enemmän, mikä on todella hyvä. Naisten asema kehittyykin pikkuhiljaa paremmaksi, vaikka hyvin paljon työtä on vielä tehtävänä. Sen sijaan monilla miehillä tuntuu nyt vuorostaan olevan eri tavoin vaikeampaa kuin ennen (Kirjoitin siitä hetki sitten pitkän tekstin).

Puheenaihe, joka ainakin oma työssäni ja erilaisissa kaveripiireissäni nousee usein esiin, tuntuu olevan jonkinlainen miehen roolin hukkuminen. Mitä se ”miehenä oleminen” tai vaikkapa ”maskuliinisuus” tarkoittaa nykypäivänä? Nämä kysymykset tuntuvat vaivaavan ja mietityttävän monia miehiä.

Kuvasin tästä muutama kuukausi sitten videon, jonka jaoin täällä blogissani. Sittemmin kuvasin videolle myös jatko-osan, mutta syystä tai toisesta unohdin jakaa sen myös täällä blogini puolella. Teen sen siksi näin muutamia kuukausia myöhässä. Moderni maskuliinisuus -videon kakkososa katsottavissa tämän linkin takaa tai suoraan tästä alta. Mukavia katseluhetkiä!

PS. Jos mieheyteen liittyvien kysymysten ja haasteiden pohtiminen tuntuu ajankohtaiselta, vilkaise yritykseni Rohkeuskoulun Miesvalmennus.

 

PPS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten, niitä voi laittaa osoitteeseen elaparemmin@elaparemmin.fi, kiitos!

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia