Muistijooga – uusi ja mielenkiintoinen joogan muoto

uusi jooga muistijooga

Lueskelin äsken Ylen sivuja ja vastaan tuli mielenkiintoinen uutinen/tietoisku. Sen aiheena oli muistijooga, uudenlainen joogan alamuoto, joka saattaa auttaa tukemaan muistia, saattaa parantaa keskittymiskykyä sekä parhaimmillaan saattaa auttaa ehkäisemään muistisairauksia.

Olen aina kovasti iloinen nähdessäni, että joogan tai meditaation kaltainen toiminta leviää pikkuhiljaa ”henkisyyspiirien” ulkopuolelle ja että sitä sovelletaan yhä useammin myös terveydenhuollon tukena.

Tieteellisestä näkökulmasta katsoen muistijooga vaikuttaa olevan vielä hypoteesin tasolla, eikä varmuutta näistä hyvistä vaikutuksista ole. Jutun perusteella pidän itse metodia kuitenkin varsin lupaavanoloisena, sillä joogalla tiedetään olevan joitain suoria ja epäsuoria terveysvaikutuksia niin kehon kuin aivojenkin terveyteen sekä toimintakykyyn.

Lisäksi homma ilmeisesti muistuttaa jossain määrin muistisairaiden kanssa tehtävää kuntouttavaa ja/tai ennaltaehkäisevää harjoittelua, joten en pidä ollenkaan mahdottomana, että muistijooga oikeastikin toimisi, ainakin jossakin määrin.

Varmempia tietoja paketin toimivuudesta joudumme tietenkin odottelemaan vielä vuosien ajan (tiede on ärsyttävän hidasta!), mutta henkilökohtaisesti pidän lippuja korkealla, toivottavasti homma osoittautuu toimivaksi!

Jos kiinnostus heräsi, suosittelen lukemaan tuon alussa linkittämäni Ylen tekstin, se oli aidosti mielenkiintoinen.

Rakkaudella,

Jevgeni 

PS. Jos olet kiinnostunut joogasta ja joogaamisesta, niin myös meditointi saattaa olla lähellä sydäntäsi. Tässä pari kirjoittamaani tekstiä aiheeseen liittyen:

Kiitos ja mukavia lukuhetkiä!

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

laheisriippuvuus

Läheisriippuvuus ja sen hoito

Tänään aiheenamme on läheisriippuvuus. Sillä tarkoitetaan tilaa, jossa henkilö on niin voimakkaasti kiinni toisessa ihmisessä, että se vaikuttaa haitallisesti hänen omaan elämään ja hyvinvointiin. Läheisriippuvainen henkilö yrittää usein kontrolloida suhteen toista osapuolta ja pitää hänet lähellään.

Lue lisää »