Kuinka ottaa muistot talteen: 3 hauskaa keinoa hienojen muistojen säilömiseen

muistot talteen

Tykkään tehdä elämässäni kaikenlaista. En usko, että elämässä on kyse vain velvollisuuksien hoitamisesta ja omaisuuden haalimisesta, vaan myös hienoista kokemuksista. Pyrin tekemään jatkuvasti monia asioita jo pelkästään siksi, että saisin hienoja muistoja, joista nauttia jälkeenpäin. Valitettavasti ihmisen muisti on epäluotettava paikka muistojen säilyttämiseen, sillä niillä on tapana vääristyä, haalistua tai jopa kadota kokonaan. Jos haluaa saada muistot talteen luotettavampaan paikkaan, voi oman muistimme rajoitteita kiertää muutaminkin tavoin. Tänään haluan esitellä niistä kolme.

1. Kokemuspurnukka

Yksi arkeen sopiva tapa pienten ja isojen muistojen keräämiseen on kokemuspurnukka. Se on purkki, jonne voi vuoden aikana tiputella esimerkiksi paperilapulle kirjoitettuja pieniä muistoja.

Oma kokemuspurnukkani on aivan jäätävän ruma ja kulunut lasipurkki, mutta sen sisältä löytyy todellisia aarteita. Aloitan kokemuspurnukan täyttämisen aina vuoden alusta. Kun vastaan tulee joku erityisen kiva ja mukava kokemus, jota haluan fiilistellä myöhemmin, kirjoitan sen pienelle paperilapulle, taittelen sen ja pudotan purnukkaan. Vuoden viimeisenä päivänä avaan purnukan ja fiilistelen vuoden tapahtumia sekä siirrän ne parempaan talteen.

2. Eeppinen tavoitelista

Kirjoitin pari vuotta sitten eeppisestä tavoitelistasta. Eeppisessä tavoitelistassa on listattu eeppisiä tavoitteita, jotka haluan elämäni aikana täyttää. Pidän omaa listaani excel-taulukossa. Täyttymättömät tavoitteet on merkitty punaisella, onnistuneesti täytetyt taas vihreällä. Listaani toisinaan (n. kerran vuodessa) selailemalla pääsen palaamaan niihin hetkiin, joihin täytetyt tavoitteet liittyvät.

3. Valokuvaseinä

Yksi parhaimmista tavooista saada muistot talteen ovat tietenkin valokuvat. Nykyaika on siinä mielessä mukavaa, että valokuvien ottaminen on vaivatonta. Ja jos sitä ei viitsi tehdä itse, voi usein luottaa siihen, että joku muu räpsii niitä. Kun käsiini päätyy mukaviin hetkiin liittyviä valokuvia, valitsen yhden kuvan ja tilaan siitä fyysisen version ja laitan sen kotini seinälle. Nykyään kotini seinillä lienee noin 200 valokuvaa erilaisista hienoista tilanteista. Jokainen näistä kuvista on kuin muisti-ikkuna kyseiseen hetkeen. Koska muutan usein, toimivat nämä kuvat myös kodikkuuden tunteen mahdollistajina: kun saan kuvat kulloisenkin asunnon seinälle, alkaa paikka tuntua nopeasti kodilta.

a (1 of 1)

Rakkaudella,

Jevgeni

(Tämä teksti on julkaistu 21.01.2016 ja päivitetty 7.3.2021)

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

uudistumisen aika

Uudistumisen aika

Hei, ja toivottavasti teille kuuluu hyvää! Olen päivittänyt tätä blogia viime aikoina suhteellisen harvoin. Osittain syy on ollut se tavanomainen: kiire. On ollut kouluhommia, on

Lue lisää »
viehtymys

Deittailun haasteet: Viehtymys ei synny hetkessä

Yksi aikuisten deittailun suurimmista haasteista on deittailijoiden kiireisyys. Ihmisten tapaamiselle ei tahdo riittää oikein aikaa ja siksi uusia ihmisiä tavataankin varsin harvoin ja lyhyesti. Tämä on ongelma, sillä viehtymys toiseen ihmiseen ei yleensä ole hetkessä syntyvä tunne.

Lue lisää »