MUUTAMA HELPPO MOTIVAATIOKEINO

Moi!

Puhuttiin tässä toisaalla siitä, miten motivoida itsensä liikkumaan ja esiin nousi muutama ihan kiva keino. Vaikka kyse oli liikunnasta, ovat nämä sovellettavissa muuhunkin. Olet todennäköisesti törmännyt osaan näistä jo muualla, mutta hyvää kamaa nämä silti ovat. Olen itse testannut kaikkia näitä parin vuoden aikana ja hyvin toimivat.

Kun haluat motivoida itsesi johonkin:

1. Käytä siihen rahaa

Kaverini tuskaili, että kannattaako hänen maksaa korkeaa salimaksua, kun halvempiakin vaihtoehtoja olisi. Minusta kannattaa. Ei siksi, että sillä välttämättä saisi jotain parempaa, vaan siksi, että käytetty raha saattaa motivoida liikkumaan. “Kun kerta maksettu on” ja “koko rahan edestä”.

2. Anna pantti kaverille

Anna kaverille joku mielestäsi kivuliaan suuri summa ja sovi, että hän saa pitää sen, ellet pitäydy tavoitteessasi. Testattu ja toimii ;)

3. Hanki vastuukaveri

Sovi olevasi vastuussa tekemisistäsi jollekulle. Usein esimerkiksi liikunta lopahtaa, koska ketään muuta ei kiinnosta se, miten hyvin pärjäät. Kun taas olet vastuussa jollekulle, myös itsensä motivoiminen on helpompaa.

4. Kerro projektistasi kaikille muille

Joku muinaiskreikkalainen viisas varoitteli projektien etukäteen hehkuttamisesta, sillä epäonnistuttuasi niissä joutuisit naurunalaiseksi. Tämä on juuri sitä mitä tarvitset. Koska et todennäköisesti halua joutua naurunalaiseksi, huhkit projektiasi eteenpäin oikein tuplalujasti.

5. Muistuta itseäsi siitä mihin toiminta tai toimettomuus johtaa

Sanotaan että aloitit jonkun “kesäkuntoon 2013”-projektin. Mieti, millaisiin eri tuloksiin eri toiminta johtaa. Jos liikut tarpeeksi, voit mennä ottamaan kesäbiitsit haltuun hyväkuntoisena ja täydessä iskussa, jos taas et, päädyt löhöämään niille samanlaisena löllömakkarana kuin nytkin.

motivaatiokeinot2