muutan espanjaan

Nyt on päässyt käymään niin, että karistan Suomen tomut hetkeksi kengistäni ja lähden asumaan Espanjaan. Todennäköisesti 6-7 kk kestävän vierailun virallisena syynä on vaihto-opiskelu (alana liiketalous ja yrittäjyys), mutta tärkeämpänä tavoitteena näen elämänkokemuksen kartoittamisen ja elämästä nauttimisen.

Espanjassa asuminen on ollut jo kauan toteutettavien unelmieni listalla. Aivan viime aikoihin mennessä oli hämärän peitossa milloin ja miten tämä toteutuisi. Tiesin vain, että se toteutuu. Nyt sitten tiedän myös että miten :)

Lentokoneen nokka kääntyy kohti Madridia jo huomenaamuna. Jännitys on tähän mennessä pysynyt poissa, mutta kyllä se tässä pikkuhiljaa rupeaa ehkä kasvamaan. Mitään todellista syytä jännittämiselle ei kuitenkaan ole ja vähäinenkin jännitys kumpuaa siitä, etten ole viitsinyt hankkia etukäteen asuntoa kaupungista.

Tämä on ihan tietoinen ratkaisu, sillä tämän hetkinen fiilis on se, että kaipaan elämääni enemmän haasteita, jotka ovat turvallisia, mutta tarjoavat samalla epämieluisia ja hankalia hetkiä läpikahlattaviksi. Luulen, että asunnon löytäminen päivän sisällä tulee olemaan aika ikävä kokemus, mutta varmasti kasvattava. Mahdotonta tämän ei pitäisi kuitenkaan olla, koska espanjalaiset ovat valitettavasti siinä tilanteessa, että asuntoja on tyhjillään vaikka millä mitalla. Ehkäpä jokin niistä löytää minut.

Yleinen fiilis on kaiken kaikkiaan varsin positiivinen. Lähes poikkeuksetta vaihdossa olleiden ystävieni kokemukset ovat olleet todella hyviä ja erityisesti vaihdon aikana syntyviä ihmissuhteita on hehkutettu kovasti. Olen ihan hyvä sopeutumaan uusiin tilanteisiin, joten enköhän tule viihtymään siellä.

Tutuista ihmisistä ja kavereista pitkäksi aikaa eroaminen tuntuu juuri nyt synkältä, mutta ihminen tottuu lähes mihin vain. Tiedän että tulen ikävöimään, mutta tulen myös tutustumaan upeisiin ihmisiin paikan päällä, joten mitään todellista hätää ei ole.

Toinen synkistelyn aihe on myös toisenlaisten ihmissuhteiden taakse jääminen. Kesäkuisen eroni jälkeen ajattelin, että “pitäisin loppuvuoden hauskaa” enkä tapaisi ketään, jonka kanssa syntyisi mitään vakavampaa, mutta noh, toisin kävi. Valitettavasti, useiden tekijöiden yhteisvaikutuksesta, kyseistä juttua ei voi tässä tilanteessa jatkaa, joten matkaan lähtee yksi vähän surullinen ja todella vapaa Jevgeni. Vaikka fiilikset ovatkin tähän liittyen vähän synkkiä, ne tulevat paranemaan ajan myötä. Ja kukapa tietää mikä perillä odottaa!

Elämänkokemuksen ja muistojen kerryttämisen lisäksi tavoitteenani on oppia paikallinen kieli. Puhun espanjaa jotenkuten ja tulen toki sen verran toimeen, etten koe nälkäkuolemaa, mutta mikään sen syvempi filosofinen keskustelu ei vielä taivu. Tähän tulee toivottavasti muutos. Kieltenpuhumisen asiantuntija Benny opiskelee kokonaan uuden kielen kolmen kuukauden välein niin, että kykenee puhumaan kieltä täysin sujuvasti. Hänen ykkösneuvonsa kielen opetteluun on, että kieltä on puhuttava heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Ei siis englantiin turvautumista, vaan vaikeatkin tilanteet on yritettävä selvittää espanjaksi. Katsotaan millaisiin tilanteisiin tämä tulee johtamaan!

Joskus nuorempana olin sellainen kaveri, joka ennen tällaista “suurta muutosta” selvittää kaiken perinpohjin, tutustuu esimerkiksi kohdekaupunkiinsa, sen reitteihin, tapoihin, kulttuuriin ja niin edelleen. En pidä tätä nytkään huonona tapana toimia, mutta oman ihmetykseni maksimoimiseksi päätin nyt tietoisesti olla tutustumatta yhtään mihinkään ennen paikalle saapumista. Lähden siis paikalle ihan rehellisesti takki auki ja katson mitä käy. Jos jotain huonoa, niin aika moni ihminen saa aiheen todeta että “mähän sanoin”. Uuteen kaupunkiin muuttaminen ei kuitenkaan järjellä ajateltuna ole mikään kauhean iso juttu, joten mitään todella pahaa ei todennäköisesti satu.

Katsotaan mitä käy! Tämä ei ole matkailublogi, joten en viitsi hehkuttaa tätä sen enempää, mutta luulen ulkomailla asumisen synnyttävän paljon sellaisiakin kehittäviä ajatuksia, joita voi jakaa täällä blogissa asti. Ja bloginhan päivittyminen tulee jatkumaan muutenkin entiseen tapaansa, eli ei hätää sen suhteen.

Tätä juttua viimeistellessä lentokoneen lähtöön on se vajaa seitsemän tuntia. Siispä, kohti uusia seikkailuja!

Rakkautta ja innostavia juttuja jokaisen elämään toivoo,

Jevgeni