Näennäistouhukkuus

näennäistouhukkuus

Moi!

Olen Jevgeni ja olen näennäistouhukas.

Kuten parissa aiemmassa kirjoituksessa mainitsin, käväisin tässä pari viikkoa sitten ihan luvattoman lähellä jotain työuupumuksen kaltaista tilaa. En oikein kokenut sen olevan minun juttuni, joten siitä lähtien olen mietiskellyt asiaa ja soveltanut elämääni muutamia korjaustoimenpiteitä, jotten törmäisi siihen uupumukseen ihan heti uudestaan.

Tämän korjailun yhteydessä valkeni, että kaikesta tehokkuudesta huolimatta en saa oikein mitään järkevää aikaiseksi.

Okei, ehkä on harhaanjohtavaa sanoa “mitään järkevää”.

Saan pidettyä sosiaalisesta elämästäni ihan hyvin huolta, joskin en siitäkään laajuutensa vuoksi niin hyvää kuin haluaisin. Olen välillä hieman huono pitämään yhteyttä ihmisiin. (Jos tunnemme ja luet tätä enkä ole pitänyt yhteyttä, se ei tarkoita että hyljeksisin ketään, olen joskus vain huono yhteydenpidossa!). Pääosin saan sosiaalisen elämäni kuitenkin pysymään oikein hyvin raiteillaan.

Saan hoidettua myös kouluni kunnialla. Ei minulla ole vieläkään mitään käsitystä siitä, onko koulussa oleminen kohdallani järkevää, mutta olenpahan saanut sen ainakin hoidettua.

Myös töissä käyminen tuntuu sujuvan, joskin koulun ohessa teen sitä enää verrattain vähän.

Sen sijaan minulle tällä hetkellä tärkein juttu, yrittäjyys, on kärsinyt. Minulla on pää ja muistivihot täynnä ideoita niin valmennus- kuin valokuvapisnestänikin ajatellen. Minulla on myös tehtävälistat joka päivä täynnä näihin liittyviä tehtäviä. Saan niitä myös tehtyä. Se vain, ettei tekemisilläni ole hirveästi merkitystä.

Minä nimittäin näennäistouhuan. Teen kyllä paljon kaikkea, mutta harvat näistä tekemisistäni vaikuttavat mihinkään siinä mittakaavassa kuin voisi toivoa. Olen luonteeltani peruslaiska. Välttelen äärimmäisen tehokkaasti isoja ja hankalia tehtäviä, jotka ikävä kyllä ovat myös niitä tärkeimpiä. Niiden sijaan teen paljon pientä ja turhaa. Tunnen itseni aikaansaavaksi mutten saa mitään konkreettista aikaan. Se ei ole kivaa.

Nyt ajattelinkin kokeilla seuraavaa: Pudotan surutta pois osan tärkeiltä vaikuttavista mutta lopulta yllättävän turhista tehtävistä ja keskitän näin säästyvän ajan sellaiseen, millä on isompaa vaikutusta. En osaa vielä sanoa kuinka tässä käy, mutta tuskin huonommin kuin mitä tähän asti. Ilmoittelen sitten myöhemmin.

Onkos muilla ollut samaa ongelmaa? Tekemistä paljon, mutta tulosta vähän? Miten olet saanut tilanteen korjattua, vai oletko? Kuulisin hyvin mielelläni : )

Ja tänään viimeinen päivä arvontaa! Vielä ehtii!

klikkaa verkkokauppaan


2 Comments

 • Marko Meskanen

  Reply Reply 17.10.2012

  Moikkis!

  Olen törmännyt tähän näennäistekemisen syvimpään olemukseen yrittäjä urallani useasti. Useinmiten muiden tekemisten kautta.

  Itsekkin olen perusluonteeltani aika laiska ja monet isot asiat meinaavat jäädä tekemättä. Olen ratkaissut ongelman muutamalla tehokkaksi huomaavallani keinolla.

  1. Teen listan joka päivä tehtävistä asioista.
  2. Laitan mahdollisimman monta asiaa listan kärkeen millä todella on merkitystä, mutta samalla väliin ns mukavia ja kivoja asioita tehdä, joilla ei välttämättä tuloksen kanssa tekemistä. Näin pääkoppa ei kuormitu liikaa liian lyhyessä ajassa.
  3. Isot tehtävät paloittelen myös pieniin osiin ja vaikka tehtäväksi viikon aikana, niin että teen 1-2 osaa tästä per päivä. Samalla ajattelen myös että pienin askelin rauhallisesti pääsen parempaan lopputulokseen, kuin päättömästi ja liian kovalla vauhdilla yrittäen.

 • Tuttu juttu, johon itselleni on auttanut vanha kunnon norsu paloiksi -tekniikka. Jos esimerkiksi on kirjoitettavana iso dokumentti, niin saatan ensimmäisenä päivänä vain avata wordin ja tallentaa pelkän otsikon. Pikkuhiljaa parempi kuin ei ollenkaan :)

Leave A Response

* Denotes Required Field