näennäistouhukkuus

Moi!

Olen Jevgeni ja olen näennäistouhukas.

Kuten parissa aiemmassa kirjoituksessa mainitsin, käväisin tässä pari viikkoa sitten ihan luvattoman lähellä jotain työuupumuksen kaltaista tilaa. En oikein kokenut sen olevan minun juttuni, joten siitä lähtien olen mietiskellyt asiaa ja soveltanut elämääni muutamia korjaustoimenpiteitä, jotten törmäisi siihen uupumukseen ihan heti uudestaan.

Tämän korjailun yhteydessä valkeni, että kaikesta tehokkuudesta huolimatta en saa oikein mitään järkevää aikaiseksi.

Okei, ehkä on harhaanjohtavaa sanoa “mitään järkevää”.

Saan pidettyä sosiaalisesta elämästäni ihan hyvin huolta, joskin en siitäkään laajuutensa vuoksi niin hyvää kuin haluaisin. Olen välillä hieman huono pitämään yhteyttä ihmisiin. (Jos tunnemme ja luet tätä enkä ole pitänyt yhteyttä, se ei tarkoita että hyljeksisin ketään, olen joskus vain huono yhteydenpidossa!). Pääosin saan sosiaalisen elämäni kuitenkin pysymään oikein hyvin raiteillaan.

Saan hoidettua myös kouluni kunnialla. Ei minulla ole vieläkään mitään käsitystä siitä, onko koulussa oleminen kohdallani järkevää, mutta olenpahan saanut sen ainakin hoidettua.

Myös töissä käyminen tuntuu sujuvan, joskin koulun ohessa teen sitä enää verrattain vähän.

Sen sijaan minulle tällä hetkellä tärkein juttu, yrittäjyys, on kärsinyt. Minulla on pää ja muistivihot täynnä ideoita niin valmennus- kuin valokuvapisnestänikin ajatellen. Minulla on myös tehtävälistat joka päivä täynnä näihin liittyviä tehtäviä. Saan niitä myös tehtyä. Se vain, ettei tekemisilläni ole hirveästi merkitystä.

Minä nimittäin näennäistouhuan. Teen kyllä paljon kaikkea, mutta harvat näistä tekemisistäni vaikuttavat mihinkään siinä mittakaavassa kuin voisi toivoa. Olen luonteeltani peruslaiska. Välttelen äärimmäisen tehokkaasti isoja ja hankalia tehtäviä, jotka ikävä kyllä ovat myös niitä tärkeimpiä. Niiden sijaan teen paljon pientä ja turhaa. Tunnen itseni aikaansaavaksi mutten saa mitään konkreettista aikaan. Se ei ole kivaa.

Nyt ajattelinkin kokeilla seuraavaa: Pudotan surutta pois osan tärkeiltä vaikuttavista mutta lopulta yllättävän turhista tehtävistä ja keskitän näin säästyvän ajan sellaiseen, millä on isompaa vaikutusta. En osaa vielä sanoa kuinka tässä käy, mutta tuskin huonommin kuin mitä tähän asti. Ilmoittelen sitten myöhemmin.

Onkos muilla ollut samaa ongelmaa? Tekemistä paljon, mutta tulosta vähän? Miten olet saanut tilanteen korjattua, vai oletko? Kuulisin hyvin mielelläni : )

Ja tänään viimeinen päivä arvontaa! Vielä ehtii!