Näin lähestyt ihmisiä rohkeammin Hyvä ystävä -tekniikka

Haluatko olla rohkeampi lähestymään ihmisiä, joita et vielä tunne kovin hyvin tai ehkä ollenkaan? Tässä kirjoituksessa eräs toimiva tekniikka, jolla teet lähestymisestä itsellesi helpompaa!

Uusien ihmisten lähestyminen on eräs toistuvasti esiin nousevista aiheista silloin, kun autan ihmisiä eroon ujoudesta. Olet ehkä aloittanut juuri uudessa koulussa, työpaikalla tai harrastusporukassa ja haluaisit tutustua siellä uusiin ihmisiin, mutta se tuntuu vaikealta.

Samaistun tähän itsekin. Kun aikoinaan olin ujo, olisin halunnut ottaa kontaktia ihmisiin, mutta koska en oikein osannut ja uskaltanut, päädyin lähinnä seisoskelemaan vaivaantuneen näköisenä sivussa ja toivomaan, että joku ottaisi kontaktia minuun. Joskus sain onneksi seuraa, mutta usein jäin myös yksin, mikä tuntui ikävältä.

Jos tällaiset ikävät fiilikset haluaa välttää, on parempi vain ottaa ohjat omiin käsiinsä ja lähestyä ensimmäisenä. Jotta se olisi helpompaa, haluan jakaa tässä kirjoituksessa erään pienen, mutta toimivan tekniikan lähestymisen helpottamiseksi.

Jos lukeminen ei kiinnosta, niin katso tämä videolta :)

Lähesty kuin hyvä ystävä

Kutsun tätä “hyvä ystävä” -tekniikaksi. Kuvittele, miltä näyttää kun kaksi hyvää ystävää huomaavat toisensa väkijoukosta, törmäävät toisiinsa vaikkapa työpaikan tai koulun käytävällä.

Meininki ei ole suinkaan vaivaantunutta, vaan päinvastoin heti ensimmäisestä hetkestä lähtien ilahtuneen rentoa. Mooi, mikä meininki, mitä kuuluu, mitä itelles, ei kai tässä, mihin oot menossa, mistä tuut, mitä oot tehny tänään, aijaa, aika makeeta, mitäs muuta tänään?

Lähestyminen on sujuva ja rento ja sitä seuraava keskustelu soljuvaa ja rentoa small-talkkia.

Helppoa, yksinkertaista, kaunista. Eikä tuntemattomien ihmisten lähestymisen tarvitse poiketa tästä yhtään mitenkään.

Täällä ei ole tuntemattomia. Vain ystäviä, joita et ole vielä tavannut“.

– Joku viisas tyyppii joskus jossain

Ja näinhän se yleensä on. Valtaosa ihmisistä on ihan hyviä tyyppejä, joiden kanssa voi tulla oikein hyvin toimeen ja viihtyä heidän seurassaan. Kaikenlaisia mulkkuja ja epäilyttäviä tyyppejä on vain pienenpieni  osa kaikista ihmisistä. Siitä huolimatta suhtaudumme alitajuisesti muihin usein jonkinlaisena uhkana. Se on luonnollista, mutta harvoin perusteltua.

On todennäköistä, että tyyppi, jota haluaisit lähestyä, on oikein hyvä tyyppi. Mikset lähestyisi oikein hyvä tyyppiä? Mikään ei estä lähestymästä häntä aivan samoin kuin hyvät ystävät lähestyvät toisiaan.

Itse käytän hyvä ystävä -tekniikkaa jatkuvasti. Heitän tuntemattomille aivan samat jutut kuin kavereillenikin. Moi, mikä meininki? Mun nimi on Jevgeni, entäs sun? Mitäs oot tekemässä, mitäs oot tehnyt, mitäs tänään? Tai jotain vastaavaa. Keskustelu lähtee kyllä aina soljumaan itsestään, kunhan lähetymisen on ensin tehnyt.

Todella harvassa ovat ne tapaukset (oikeastaan ei tule äkkiseltään mieleen yhtäkään), joissa lähestymiseeni olisi suhtauduttu huonosti. Kyseessä on kuitenkin vain lähestyminen ja ihmiset lähestyvät toisiaan jatkuvasti. Jos pidät silmät auki, näet ympärilläsi jatkuvasti erilaisia lähestymisiä. Lähestyminen on huippuyleistä ja huippunormaalia.

1. Kun ensi kerran haluat lähestyä uutta tyyppiä, muista, ettei lähestyminen ole objektiivisesti katsottuna mikään kovin kummoinen juttu, eikä siitä kovin isoa asiaa tarvitse tehdä. Ihmiset lähestyvät toisiaan jatkuvasti.

2. Voit lähestyä tuntematontakin ihmistä aivan kuten lähestyisit hyvää ystävääsi. Et tarvitse lähestymiseen ennakkolupaa. Pikemminkin lähestyminen on kuin kutsu sosiaalisen tilanteen aloittamiseen :)

3. Lähestymistä seuraavan keskustelun ei tarvitse olla millään tapaa monimutkainen. Me ihmiset puhumme varmaan 9/10 ajasta aivan turhia niitänäitä. Moi, miten menee, mikä meininki, mitäs sä teet -tyyppiset jutut ovat enemmän kuin riittäviä.

Siitä se tutustuminen lähtee :)

Rakkaudella,

Jevgeni

Muuta aiheeseen liittyvää:

Lämmin kiitos lukemisesta!