pieni kikka mielenkiintoisen keskustelun ylläpitämiseksi

Moikka!

Olen testaillut muutaman kerran tällaista nopeaa ja simppeliä temppua, jonka avulla keskusteluistani on tullut moninkertaisesti mielenkiintoisempia ja innostavampia. Jokaiselle lienee käynyt joskus niin, että keskustelu jonkun kanssa vain tyrehtyy, sillä mitään mielenkiintoisia, molempia kiinnostavia aiheita ei tule siinä hetkessä mieleen.

Hiljaisuus tuntuu oudolta ja painostavalta, joten keskustelu lopetetaan ja keskustelijat lähtevät jatkamaan omaa elämäänsä. Itselleni tätä on tapahtunut usein ja toisinaan se on harmittanut. Erityisesti ehkä silloin, kun heti keskustelun lopettamisen jälkeen on tullut mieleen vaikka puolen tusinaa aihetta joista olisi huvittanut jutella, mutta jotka eivät tulleet keskustelun aikana mieleen.

Olen nyt hetken taistellut menestyksekkäästi tätä ilmiötä vastaan pitämällä taskussani pientä lunttilappua, jolle merkitsen pitkin päivää mielenkiintoisia aiheita joista haluaisin keskustella ihmisten kanssa, mutta joiden en usko muistuvan mieleeni myöhemmin. Jos esimerkiksi törmään tässä nettiä kirjoittelun ohella selaillessani johonkin mielenkiintoiseen, laitan sen lapulleni, jossa se saa odottaa seuraavia keskusteluja. Esimerkiksi äsken törmäsin tällaiseen mielenkiintoiseen juttuun, josta erityisesti teknologiasta kiinnostuneet tuttavani varmasti haluaisivat jutella.

Paitsi että tämä auttaa ylläpitämään keskusteluja, se tekee niistä kertoheitolla itsellenikin mielenkiintoisempia, sillä voin jo valmiiksi seuloa lapulleni sellaisia aiheita, joista juttelu kiinnostaa minua enemmän kuin se, millainen sää tänään sattuu olemaan tai se, että keskustelukumppanillani on ollut töissä “ihan peruskiva päivä”.

Suosittelen!