Pienikokoinen penis ja siihen liittyvä häpeä

pienikokoinen penis havettaa pippeli hapea

Pienikokoinen penis vaivaa ja hävettää monia miehiä. Miten tulla toimeen asiaan liittyvän häpeän ja epävarmuuden kanssa?

Moni on pyytänyt tämän aiheen käsittelyä tässä blogissa, joten täältä pesee. Peniksen pienikokoisuus ahdistaa todella monia miehiä, vaikka ääneen tästä asiasta ei moni puhukaan. Häpeä ja siitä seuraava epävarmuus ei nouse esiin pelkästään seksitilanteissa, vaan monia ahdistaa näyttäytyminen myös esimerkiksi pukukopeissa, saunoissa ja muissa alastomuutta edellyttävissä tilanteissa.

Pienen pippelin omaaminen myös laskee monien miesten motivaatiota ja itsevarmuutta seuran hakemisessa. He ajattelevat, että seksitilanteeseen päätyminen johtaisi vain naurunalaiseksi joutumiseen, kun partneri joko pettyy peniksen kokoon tai pitää sitä naurettavana. Moni ajatteleekin, että vähemmällä pääsee, kun ei edes yritä saada seksiä tai löytää itselleen kumppania.

Minkä kokoisia penikset oikeasti ovat?

Törmään tähän aiheeseen toisinaan terapia-vastaanotollani ja olen havainnut mielenkiintoisen seikan. Monella on hieman hakusessa se, minkä kokoisia miesten penikset keskimäärin ovat. Moni ajattelee, että “tavallinen” kikkeli on erektiossa n. 16-18 senttinen ja kaikki sen alle jäävä on auttamatta liian pienikokoista. Mutta onko asia oikeasti näin?

No eihän se ole, sillä tätäkin asiaa on tutkittu useassa tieteellisessä tutkimuksessa. Niiden mukaan peniksen keskipituus löysänä on noin 9 cm ja stondiksessa n. 13 cm. Keskimääräinen kikkelin ympärysmitta taas on löysänä noin 9 ja erektiossa noin 11,5 cm.

Keskimääräinen peniksen koko vaihtelee myös eri maiden ja maanosien asukkaiden välillä. Suurimmat keskikoot löytyvät afrikasta ja pienimmät taas aasiasta. Me eurooppalaiset sijoitumme näiden väliin. Yksittäisten valtioiden asukkaista keskimäärin pisimmät erektiopenikset löytyvät Ecuadorista (17,61 cm) ja pienimmät Kambotshasta (10,04 cm). Suomalaisten penisten keskipituus on 13,77 cm.

Näin ollen uskomus siitä, että “tavallinen” pippeli olisi 16-18 senttinen ei todellakaan pidä paikkaansa. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että varsinkin kyselytutkimuksissa miehillä on tapana ylikorostaa sukuvaltikkansa kokoa, joten todelliset keskimitat saattavat olla tätäkin pienempiä.

Seksissä pelkkä peniksen koko ei ole merkittävä, vaan merkitystä on myös vaginan koolla

Mielenkiintoinen ja tärkeä yksityiskohta on myös se, että eri maiden ja maanosien naisten vaginan tilavuus vaihtelee samassa suhteessa miesten penisten keskikoon kanssa. Afrikkalaisilla naisilla on keskimäärin tilavammat pimpsat kuin vaikkapa aasialaisilla naisilla.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että seksissä varsinainen peniksen koko ei itsessään vielä kerro paljoakaan, vaan merkitystä on myös sillä, millaiseen pimpsaan sitä kulloinkin sovittaa. Jos oma pippeli on pieni, kannattaa valita kumppanikseen naisia, joiden sukuelimet ovat peniksen kokoon nähden sopivan kokoisia.

Mitä naiset sanovat eri kokoisista pippeleistä?

Netistä löytyy onneksi valtavasti naisten mielipiteitä siitä, millainen penis on sopiva ja millainen taas tuntuu liian isolta tai pieneltä. Keskusteluista käy ilmi, että asia koetaan hyvin yksilöllisesti. Yhdet pitävät isosta, toiset keskikokoisesta ja kolmannet taas pienestä.

Äärikokoisista (tosi pienistä ja tosi isoista) peniksistä mielipide tuntuu olevan pitkälti se, että liian pieni ei oikein tunnu missään, kun taas liian suuri aiheuttaa kipua. Kumpikaan vaihtoehto on tuskin optimaalinen, mutta näistä vaihtoehdoista liian pientä voi pitää melkeinpä parempana. Ei ainakaan satu, sillä kipu ei ole kivaa.

Lisäksi ihmisellä on myös muita ulokkeita, joilla partnerille voi tuottaa tyydytystä. Kädet, kieli ja miksei muutkin kehon osat. Moni tykkää myös leluista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nautinnon tuottaminen ei kaadu pelkkään peniksen kokoon.

On myös hyvä ottaa huomioon, että kulttuurimme seksikuvasto on edelleen hyvin peniskeskeistä. Tämä on käytännön kannalta harhaanjohtavaa. Esimerkiksi naisparit harrastavat keskenään oikein hyvää seksiä, vaikka aktin kummallakaan osapuolella ei edes ole pippeliä.

Mikä on tärkein seksuaalinen elin?

Moni nainen nostaa esiin myös mielestäni kaikkein tärkeimmän yksityiskohdan. Tärkein seksuaalinen elin ovat aivot. Jos pystymme kiihottamaan toisen ihmisen mieltä, vähenee varsinaisen pippelin merkitys todella paljon.

Valitettavasti juuri tämä osa-alue on täysin hukassa todella monilla, ihan kaikkien sukupuolten edustajilla. Seksitilanteessa ei osata olla rentoja, ei vietellä, ei puhua kiihottavasti eikä saada toisen osapuolen oloa rennoksi, hyväksi, kiihottuneeksi ja turvalliseksi. Pikemminkin seksi tuntuu olevan monille vakavamielinen suoritus, jossa ei ole ilosta ja rentoudesta tietoakaan.

Tästä syystä itse käytin sinkkuaikoinani valtavan paljon aikaa ja voimavaroja juuri tämän osa-alueen opetteluun. Seksi on kivaa ja siksi siitä tulisi osata nauttia itse ja tehdä tilanteesta nautinnollisen myös toiselle osapuolelle. Tämän seurauksena moni seksuaalinen huippukokemus oli kohdallani jopa sellainen, että varsinaista penetraatiota ei aina edes harrastettu ja silti oli ihan helvetin kivaa.

Lisäksi hyvin toistuva mielipide niin naisilla kuin miehilläkin on tämä: Ei se koko, vaan se, miten sitä käyttää. Olen tästä itsekin ihan samaa mieltä. Samaan hengenvetoon kuitenkin totean, että varsinaiset “mekaaniset” seksitaidot (liikkuminen, rytmissä pysyminen, yms.) kalpenevat kuitenkin seksin sosiaaliseen ja emotionaaliseen ulottuvuuteen liittyvien taitojen rinnalla (puhuminen, rennon ilmapiirin luominen, hauskan pitäminen).

Penis on usein edelleen miehuuden mitta

Kulttuurissamme elää edelleen sitkeänä primitiivinen käsitys siitä, että miehuuden mitta määrittyy osaltaan peniksen koolla. Kunnon mies on näennäisesti se, jolla on isokokoinen sukunuija.

Tässä voisi sanoa jotakin nykyään suositusta “toksisesta maskuliinisuudesta” ja siitä, että tällaiset asenteet ovat lapsellisia ja vanhentuneita. Näin osin varmasti onkin, mutta en menisi itse niin pitkälle. On kylmä tosiasia, että me ihmiset olemme olentoja, joille symboliikka on tärkeää. Isokokoinen penis tekee symbolisella tasolla varmasti suuremman vaikutuksen kuin pieni, eikä tältä asialta kannata sulkea silmiään, vaikka se ideologisessa mielessä houkuttelisikin.

Tämä heijastelee osittain evoluutiobiologiasta tuttua “fitnessin” eli kelpoisuuden käsitettä. Esimerkiksi monien eläinlajien urokset pyrkivät osoittamaan omaa kelposuuttaan erilaisilla ulkoisilla avuilla, kuten kirkkaanvärisellä höyhenpeitteellä, suurilla sarvilla tai muilla lajilleen tyypillisillä ominaisuuksilla.

Ihmiseen tämä vertaus ei kuitenkaan sellaisenaan päde. Kelpoisuudessa on epäsuorasti kyse oman geneettisen materiaalinsa esittelemisestä. Vaikkapa kirkkaat höyhenet omaava uroslintu on todennäköisesti terveempi kuin latistuneen höyhenpeitteen omaava. Näin ollen naaraslinnun kannattaakin valita terveempi yksilö, sillä tältä saa todennäköisemmin paremmat geenit.

Ihmisten – ja varsinkin näiden penisten – kohdalla asia ei ole näin yksioikoinen. Suurikokoinen kikkeli ei ole itsessään osoitus paremmista geeneistä, vaan erinomaisen hyvää siementä saattaa saada pienipippeliseltäkin mieheltä. Tässä mielessä pidän harhaanjohtavana sitä, että peniksen koko olisi jonkinlainen miehuuden mitta, ainakaan biologisessa mielessä.

Samalla on kuitenkin ymmärrettävää, että symbolinen merkitys on siltikin läsnä ja on ymmärrettävää, että pieni pippeli voi aiheuttaa miehessä häpeää. Osin turhaan, mutta ymmärrettävistä syistä sitä silti tapahtuu.

Arvioimme toisissamme ensisijaisesti silmin nähtäviä kuin näkymättömiä ominaisuuksia

Luulen, että peniksen koko hävettää miehiä ensisijaisesti siksi, että olemme tottuneet arvioimaan toisiamme ulkoisten ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi: kuinka hyvännäköinen joku on? Kuinka hyvässä kunnossa hän on? Onko hän hintelä tai lihava? Kuinka hän pukeutuu? Minkä kokoinen kikkeli hänellä on?

Tämä on sinänsä ymmärrettävää, sillä ulkomuotomme on usein merkki sisäisistä ominaisuuksistamme. Siltikin ulkoisten ominaisuuksien merkitystä ei tule yliarvioida. Seksin ja kumppanuuden kannalta keskeiset asiat eivät näy päällepäin. Emme tiedä, kuinka hyvä rakastaja joku on, jos katsomme pelkästään hänen ulkonäköään, pukeutumistaan tai pippelinsä kokoa.

Sen sijaan ulospäin näkyvät sosioemotionaaliset taidot ja ominaisuudet voivat tämän paljastaakin. Kuinka mukava joku on? Kuinka taitava hän on puhumaan? Kuinka hän tulee toimeen tunteidensa kanssa? Kuinka itsevarma ja vapautunut hän on? Kuinka rento tai hauska hän on? Kuinka hän kohtelee muita ihmisiä ja kuinka hän ottaa heidät huomioon?

Kärjistäen. Useimmat ihmiset ottavat varmasti mieluummin rennon, verbaalisen ja itsevarman kuin pingottuneen, pelokkaan ja tuppisuisen rakastajan. Siksi seksin tai kumppanin saamisen kannalta tärkeää olisikin panostaa ensisijaisesti näihin taitoihin.

Älä usko puheissaan isomunaisten urosten pätemistä

Koska peniksen koko tuntuu olevan kulttuurissamme niin tärkeä asia, johtaa se siihen, että moni suurentelee oman elimensä kokoa omissa puheissaan. Jos keskimääräinen mies kehuskelee valtavankokoisella sukuvaltikallaan, kannattaa se päästää korviensa ohitse, sillä tilastollisesti ottaen hänellä on todennäköisesti ihan se tavallinen kolmetoistasenttinen kikkeli. Puheet eivät todennäköisesti vastaa todellisuutta.

Tämä taipumus ylikorostaa valtikkansa kokoa on ensisijaisesti itsensä korostamiseen liittyvä peliliike. Sillä korostetaan omaa miehisyyttään. Harmillisesti tämä on ollut ongelma myös tieteellisen tutkimusten kannalta, sillä todellista dataa penisten suuruudesta on vaikeaa saada. Siksi väitänkin, että keskimääräiset pippeleiden koot ovat jopa pienempiä, kuin tutkimusten tulokset antavat ymmärtää.

Sosiaaliset taidot ja tunnetaidot enemmän kuin kompensoivat pientä pippeliä

Palaan lopuksi vielä aiempaan ajatukseeni siitä, että kaikkein suurin merkitys seksin onnistumisessa ja kumppanin tyydyttämisessä on juurikin sosiaalisilla taidoilla ja tunnetaidoilla. Vaikka pippelisi olisikin aidosti pieni, jää sen merkitys varsin vähäiseksi, jos olet muutoin rento, karismaattinen, hauska, verbaalinen ja osaat saada partnerisi rentoon mielentilaan ja tuntemaan olonsa hyväksi, halutuksi ja turvalliseksi.

Tosin kokemuksesta tiedän, että moni mies ei tätä suostu uskomaan. He ovat kivenkovaa vakuuttuneita siitä, että jos pippeli on pieni, niin millään muulla ei ole väliä. Peli on menetetty. Piste.

Itse taas olen kivenkovaan vakuuttunut siitä, että he ovat pitkälti väärässä. Moni vain syyttää mieluummin pippelinsä kokoa kaikista seksuaalisuutensa ongelmista, sillä se vapauttaa heidät vastuusta sekä siitä valtavasta vaivannäöstä, jota hyvien sosiaalisten ja emotionaalisten taitojen opettelu vaatisi.

Jos pieni kikkeli siis vaivaa, käytä aikasi voivottelun sijaan mieluummin näiden asioiden opetteluun. Pääset pidemmälle ja kumppanisikin ovat tyytyväisempiä.

Rakkaudella,

Jevgeni

Lähteitä

Veale, D., Miles, S., Bramley, S., Muir, G., & Hodsoll, J. (2015). Am I normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccid and erect penis length and circumference in up to 15 521 men. BJU international115(6), 978-986.

WorldData.info. Penis sizes by origin https://www.worlddata.info/average-penissize.php

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia