pikametodi jolla päästä pois kaikki on huonosti-mielentilasta

Tiedät tunteen: Kaikki on huonosti, ikävät sattumukset kasautuvat yhdelle ja samalle päivälle, elämä kettuilee päin näköä.

Todellisuudessahan näin ei ole, mutta alhaisessa mielentilassa kaikki näyttää aidosti synkältä ja ikävältä ja olet valmis ottamaan väitteesi siitä, että kaikki on huonosti, sataprosenttisen tosissasi. Väärin se ei ole, pikemminkin se on normaalia ja sitä sattuu kaikille. Todellisuudessahan mielentilan kohottamisen eteen ei tarvitsisi tehdä mitään, vaan mielentila paranee itsestäänkin, mutta koska et mitään onnellisuusjuttuja viitsi lukea tai et välttämättä niitä alhaisessa mielentilassa ollessasi viitsi muistella, tässä yksi lisäkeino alhaisen mielentilan nujertamiseen, josta ainakin itselleni on silloin tällöin hyötyä.

Tämä lisäkeino on kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, mitä minulla jo on.

Minulla esimerkiksi on kädet ja jalat, jotka muuten ovat etu, jota ei ihan kaikille ole suotu. Minulla ei ole tappavaa syöpää, joiltakin sellainen taas löytyy. En ole syntynyt Afrikkaan näkemään nälkää, jotkut taas ovat. Minulla menee hyvin, olen kunnossa, valtaosan ajasta innostunut elämästä, saan käydä koulua ja viettää aktiivista sosiaalista elämää, tehdä upeaa työtä ja muutenkin nauttia koko tästä kuviosta. Ja se todellakin on asia, josta kannattaa olla kiitollinen ja joka kannattaa pitää mielessä.

Tällä itseään muistuttaminen asettaa “ongelmat” nopeasti oikeisiin mittasuhteisiin ja saattaa siinä sivussa kohottaa mielentilaasi. Suosittelen vähintäänkin kokeilemaan :—)

Paljon paljon kivoja fiiliksiä ja korkeaa mielentilaa toivoo,

nimmari

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0