Pro-sosiaalinen kiitollisuusharjoitus

Pro sosiaalinen kiitollisuusharjoitus

Mitä tykkäät tehdä? Mistä asioista nautit paljon? Kenen ansiota on se, että voit tehdä niitä ja saada elämääsi iloa ja nautintoa?

Tällä kertaa halusin tehdä videon kiitollisuudesta. Useimmat elämässämme olevista asioistahan ovat tavalla tai toisella muiden ihmisten mahdollistamia. Kykenemme nauttimaan tästä elämästä, sillä valtava määrä muita ihmisiä on nähnyt omassa elämässään valtavasti vaivaa sen mahdollistamiseksi. Tämän käsittäminen paitsi tuntuu hyvältä, myös sitoo meitä tiukemmin osaksi tätä koko ihmiskunnan kattavaa, valtavankokoista vuorovaikutusten ja myötäauttamisen verkostoa. Olemme vahvoja yhdessä, niin ällöttävän kliseiseltä kuin se kuulostaakin.

Ja jos kiitollisuus tuntuu liian lällyltä aiheelta, voi tätä ajatella myös toisinpäin, ylpeyden kautta: Mitä sellaista sinun työsi saa aikaan, josta joku muu ihminen tulee hyötymään, nauttimaan tai iloitsemaan? Tällaisesta muiden tahattomastakin tukemisesta ja auttamisesta voi ja saakin tuntea ylpeyttä!

Kiitollisuusharjoitus

 

PS. Jos tykkäsit tästä, niin voit halutessasi vilkaista myös muita videoita videoblogistani. Kiitos paljon!

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

laheisriippuvuus

Läheisriippuvuus ja sen hoito

Tänään aiheenamme on läheisriippuvuus. Sillä tarkoitetaan tilaa, jossa henkilö on niin voimakkaasti kiinni toisessa ihmisessä, että se vaikuttaa haitallisesti hänen omaan elämään ja hyvinvointiin. Läheisriippuvainen henkilö yrittää usein kontrolloida suhteen toista osapuolta ja pitää hänet lähellään.

Lue lisää »