Realisti vai pessimisti?

realisti vai pessimisti

Hei! Puhutaan taas vaihteeksi asenteesta ja itseensä uskomisesta.

Tai oikeastaan. Puhutaan siitä mistä aina ennenkin, eli siitä, miksi niin monet eivät tavoittele unelmiaan.

Yksi (turhan monista!) syistä on tämä. He eivät tavoittele niitä siksi, että tietävät niiden olevan mahdottomia. He tietävät etteivät voi onnistua. He tietävät, että juuri heidän kohdallaan kyseinen unelma ei voi toteutua. He tietävät, sillä he ovat realisteja.

Eivät he ole pessimistejä, pessimismissä kun on kyse asioiden tulkitsemisesta negatiivisiksi. Realistisuus taas kuulostaa joltain uskottavalta ja käsinkosketeltavalta. Se ei ole mitään tulkintaa tai tunnehömppää, se kun pohjautuu todellisuuteen!

“En mä voi onnistua tossa. En mä oo pessimisti, mä olen realisti. Asia nyt vain on noin, emmä edes yritä.”

Joo.

Paitsi että ei.

Monien eri tekijöiden summana olemme todella huonoja tietämään, mihin oikeasti kykenemme ja missä voimme oikeasti onnistua. Riittämätön itsetunto, aiemmat epäonnistumiset, epäonnistumisen pelko sekä oma asenne saavat yhdessä aikaan sen, ettei meillä useinkaan ole realistista näkemystä omista mahdollisuuksistamme.

Ja koska meillä ei niitä ole, emme todellakaan ole edellämainitulla tavalla sanoessamme mitään realisteja, vaan aivan tavallisia pessimistejä. Oletamme, ettemme voi pärjätä ilman, että edes yritämme tai ilman että edes tiedämme mihin kykenemme.

Realistisuus ei ole tässä tapauksessa mikään oikea asia, vaan tuikitavallinen tekosyy. “Minä tiedän etten pärjää, olenhan realisti”.

Paits ettet ole ja kyllä pärjäät. Lähes kaikki on jo vähintään kertaalleen tehty. Luulisi jo sen kertovan vähän siitä, että se on mahdollista. Mutta kun ei ilmeisesti kerro tarpeeksi, koska monet silti kirkkain silmin väittävät, että juuri heidän kohdallaan se on mahdotonta, koska X Y ja Z.

Ei ole mahdotonta. Me kykenemme lähes mihin vain. Se tosin vaatii sitä, että uskomme itseemme. Joten eiköhän sysätä syrjään turha realismi pessimismi ja aleta uskomaan itseemme ja omiin kykyihimme realistisesti. Okei?

klikkaa verkkokauppaan


Leave A Response

* Denotes Required Field